Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημι-Μαραθωνίου Αθήνας

Στο φετινό 4ο πρωτάθλημα ήδη έχουμε το πρώτο ρεκόρ. Αφορά στις δηλώσεις συμμετοχής αφού φέτος δηλώθηκαν 68 άνδρες και 25 γυναίκες. Τα προηγούμενα χρόνια οι συμμετοχές ήταν 12 άνδρες και 4 γυναίκες το 1996, 23 και 5 αντίστοιχα το 1997 και 46-20 το 2012. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημι-Μαραθωνίου δρόμου, 21.100μ διεξήχθη για πρώτη φορά επίσημα με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ στις 15 Σεπτεμβρίου 1996 στην διαδρομή Μαραθώνας-Πικέρμι.  

Την επόμενη χρονιά, πάλι τον Σεπτέμβριο (7/9/1997) και στην ίδια διαδρομή έγινε το δεύτερο πρωτάθλημα. Από τότε διοργανώθηκε πάλι επισήμως το 2012, μετά από 15 χρόνια, το 3ο πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την πίστη ότι πλέον θα διεξάγεται κάθε χρονιά με τον διεθνή Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας που καθιερώνεται ως ένας νέος θεσμός. Φαίνεται λοιπόν, ότι τείνει να καθιερωθεί σε αυτή την νέα του μορφή και να ακολουθεί πλέον τον Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας.

Έτσι το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 παράλληλα με τον 2ο Ημι-Μαραθώνιο της Αθήνας σε νέα κυκλική διαδρομή στους δρόμους της πρωτεύουσας και διαφορετική από αυτή του 2012. 4ο Πανελλήνιο 31/3/2013 Αθήνα. Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται μπροστά από την Πλατεία του Αγνώστου στρατιώτη στο Σύνταγμα επί της Λεωφόρου Αμαλίας 09:00 και τερματισμός μετά από δύο γύρους μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Ζαππείου. 

Η διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: 

Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου (αριστερά), Σταδίου (αριστερά), Φιλελλήνων, Αμαλίας (δεξιά), Βασ. Όλγας (αριστερά), Βασ. Κων/νου (στο ρεύμα καθόδου των αυτοκινήτων) μέχρι Ερατοσθένους (αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά), Λ. Βασ. Σοφίας, κόμβος Βασ. Σοφίας-Κηφισίας-Αλεξάνδρας, Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά), Πατησίων (δεξιά) αναστροφή στην οδό Κεφαλληνίας, Πατησίων (προς Ομόνοια), Αιόλου Σταδίου (αριστερά), Φιλελλήνων, Αμαλίας (δεξιά) και στο φανάρι της Βασ. Όλγας αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας (ρεύμα ανόδου αυτοκινήτων προς Σύνταγμα), Αθ. Διάκου (αριστερά), Αρδηττού (αριστερά), Βασ. Κων/νου (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά), Βασ. Σοφίας, Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά), Πατησίων (αριστερά), Πανεπιστημίου (αριστερά), Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στο ιστορικό κτήριο του Ζαππείου.

ΣΕΓΑΣ