Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Απάντηση Εμπορικού συλλόγου στο Έθνος travel book


Με αφορμή και την παρέμβαση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΙΚΟΎ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στα σχόλια του Έθνος TRAVEL BOOK ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών είναι υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα . Εμείς οι Θηβαίοι Αρβανίτες , Σαρακατσαναίοι, Βλάχοι και Μικρασιάτες , είμαστε υπερήφανοι που ζούμε στη Θήβα.  

Ως Εμπορικός Σύλλογος μας απασχολούν τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής και αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Θήβα, εθελοντικά και με ανιδιοτέλεια . Οι δάσκαλοι, μας διδάξανε ότι η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και όχι προσωπική άποψη. Η εικόνα μια πόλης φτιάχνεται μέσα από αγώνες και όχι μέσα από πληρωμένες διαφημίσεις.  
Αναρωτιόμαστε ως Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας αν θα είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση σε περίπτωση που συμμετείχαμε, με τη καταχώρηση που μας είχε ζητηθεί. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 


ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ (Τεύχος 17ο Σάββατο 23-2-2013) 

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΟΞΟ …..ΧΩΡΙΟ 

 Ποιος θα σου το’λεγε ότι θα έβγαινες στη Θήβα…… Τη Θήβα που προσπερνούσες ανέκαθεν αποστρέφοντας ως και το βλέμμα. Με μία και μοναδική σκέψη στο μυαλό: «Γιατί ζουν άνθρωποι εδώ; » Η Θήβα των βιομηχανιών των τσιγγάνων, των γυναικείων φυλακών. Η Θήβα του Αισχύλου ( !!!!! ) και του Σοφοκλή (!!!!!!!), του Λάιου και του Οιδίποδα , του κάμπου, της πατάτας, της «μεγάλης ευθείας» των πινακίδων προς Ελευσίνα . Παράξενο ε; Και αυτή παράξενη είναι. Δεν θυμίζει πόλη. Ένα μεγάλο χωριό 25.000 ανθρώπων βέβαια. Και με αλλόκοτη ρυμοτομία φυσικά. Πόσοι λόφοι τη ζώνουν ; 
Κάποτε ήταν μεγάλη και τρανή, επικεφαλής του Κοινού των Βοιωτών, αντίπαλον δέος της Αθήνας και της Σπάρτης, το ξέρουν ως και οι πέτρες. Πέτρες είναι αυτή σήμερα . Βοιωτοί ,Αρβανίτες , Σαρακατσάνοι , Βλάχοι , Μικρασιάτες ήρθαν και βολεύτηκαν πάνω στη λαμπερή αρχαία Θήβα με τις 7 πύλες. Μόνο οι Ηλέκτρες Πύλες σώζονται σε ερείπια. Οι άλλες θάφτηκαν όπως όλα…….Αδύνατον να ενώσεις το κουβάρι , εδώ οι ντόπιοι δεν μπορούν . Θα τους βρεις στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδος την «καρδιά» της σύγχρονης πόλης. Ρώτα και θα καταλάβεις γιατί ζουν εδώ……………(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)