Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Σε επίτιμο διδάκτορα αναγορεύεται στις ΗΠΑ ο Ιερώνυμος

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταβεί την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.  

Η αναγόρευση του κ.Ιερώνυμου σε επίτιμο διδάκτορα θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως στη Θεολογική Σχολή, το Σάββατο 18 Μαΐου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία. Την προηγουμένη ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής.  

Την Τρίτη 21 Μαΐου - εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - ο Ιερώνυμος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, θα τελέσουν αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Brooklyn της Νέας Υόρκης επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εκατονταετηρίδος του Ναού. 

Τον Ιερώνυμο θα συνοδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ - αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αδαμάντιος Αυγουστίδης