Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Έκλεβε στην Αυλίδα, συνελήφθη στο Πυρί

Εξιχνιάστηκαν, στις 21-08-2013 μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εννέα (9) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας Χαλκίδας.  

Δράστης των ανωτέρω κλοπών - διαρρήξεων είναι ένας 34χρονος ημεδαπός ROMA, η σύλληψη του οποίου επετεύχθη προχθές (20-08-2013) το πρωί, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο καταυλισμό «ROMA» Πυρίου Θηβών, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών και περί Όπλων. 

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι πέντε (25) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή καθώς και δέκα εννέα (19) κυνηγετικά φυσίγγια. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, προέκυψε ότι ο ανωτέρω μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς του, επίσης ημεδαπούς ROMA , ηλικίας 33, 23 και 19 ετών, κατά το χρονικό διάστημα από 31-01-2013 έως και 18-08-2013, παραβιάζοντας εισόδους οικιών αλλά και με την μέθοδο της απασχόλησης, διέπραξαν (9) κλοπές σε οικίες στην περιοχή της Αυλίδας.  

Οι τέσσερις δράστες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου επταμήνου, μετέβαιναν με ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 34χρονου, από τον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών όπου διέμεναν, στην περιοχή της Αυλίδας, έχοντας σκοπό τη διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες. Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κοσμημάτων. 

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ επιπλέον για τον 34χρονο συλληφθέντα περιλαμβάνονται οι παραβάσεις των Νόμων περί Ναρκωτικών και περί Όπλων. 

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.