Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σε Λαμία και Λάρισα τα επείγοντα της Θήβας!

Μετά από δημοσιεύματα των ΜΜΕ έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για τροποποίηση του σχεδιασμού διακομιδής των βαρέων περιστατικών των Νοσοκομείων του Νομού μας ( Θήβα και Λειβαδιά ) από την Αθήνα, στην Λαμία και Λάρισα προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της Αθήνας που θα απομείνουν μετά το κλείσιμο των νοσοκομειακών μονάδων της Αττικής,. Μόνο και μόνο ότι το θέμα αυτό αγγίζει ένα ευαίσθητο κομμάτι που είναι η υγεία του πολίτη και αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειροτήτοτητα και ανευθυνότητα ,καταγράφει για μια ακόμη φορά την καταστροφική πολιτική που ακολουθούν οι εντολοδόχοι πολιτικοί μας ΄΄ ηγέτες ’’ .. 

Δεν φθάνει που κατάστρεψαν οικονομικά μια ολόκληρη χώρα και οδήγησαν την κοινωνία της στην φτώχια και την εξαθλίωση ,με αυτούς τους σχεδιασμούς ξεπερνούν ακόμη και το έσχατο σημείο πολιτικής αναλγησίας και ξεδιαντροπιάς απαξιώνοντας την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Στην ουσία σοβαρά περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν στα Νοσοκομεία μας και απαιτούν ελάχιστο χρόνο αντιμετώπισης και που μέχρι σήμερα αντιμετωπιζόντουσαν με την διακομιδή τους στην Αθήνα λόγω κοντινής απόστασης, με μεγάλες πιθανότητες θα αποβούν μοιραία όταν ο χρόνος μεταφοράς θα γίνει από διπλάσιος έως τριπλάσιος. 

 Αν αυτό δεν είναι απαξίωση της ιδιας της ανθρώπινης ζωής, τότε ποια είναι; Ιδιαίτερα το Νοσοκομείο της Πόλης μας, ένα μεγαθήριο με άρτιες κτηριακές υποδομές που δημιουργήθηκαν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για μια καλύτερη περίθαλψη του ασφαλισμένου, για αποφυγή της ταλαιπωρίας και την άμεση εξυπηρέτηση του, έγινε σε σημείο που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της πόλης μας και της τεράστιας ευρύτερης περιοχής, αλλά και τους διερχόμενους της Εθνικής Οδού, τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες( που τα κρούσματα είναι αρκετά), τις φυλακές και το στρατόπεδο , από ένα Νοσοκομείο ΄΄κόσμημα ΄΄ που αρχικά ξεκίνησε, σε λίγα χρόνια κατάντησε ένα ΄΄ κουφάρι ‘’ λόγω ελλείψεων ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, και υγειονομικού υλικού. Αντί να φροντίσουν και να ενδιαφερθούν να επανδρώσουν και να εξοπλίσουν τα νοσοκομεία της περιοχής τα υποβαθμίζουν και στη συνέχεια τα καταργούν . Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης που έχει ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση και την εξόντωση των πολιτών, προσπαθώντας να τους στερήσει παντελώς και το πολύτιμο αγαθό που του έχει απομείνει .Την υγεία. Αλήθεια, ποια ήταν και είναι η μέριμνα της κυβέρνησης για τους ασφαλισμένους; Μήπως το εισιτήριο επίσκεψης στο Νοσοκομείο των 25 €; Μήπως οι αυξημένες εισφορές των εργαζομένων και οι μειωμένες παροχές υγείας; Επιτέλους ας μας πούνε πλέον .Για πια ιατρική περίθαλψη μιλάνε! Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, θέλει την ιδιωτικοποίηση της υγείας, χωρίς να σκέπτεται και να υπολογίζει τους ασθενείς που θα βρουν τα χρήματα να πληρώσουν γιατρούς, φάρμακα, μεταφορικό μέσο για την μετακίνηση τους. 

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας εκφράζει την πλήρη αντίθεση στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και καλεί τον Υπουργό όπως επανεξετάσει το θέμα μετά από πλήρη ενημέρωση που θα έχει από παράγοντες της περιοχής μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η περιοχή μας. Επίσης καλεί όλους τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για την αλλαγή αυτής της πολιτικής που εξοντώνει την εργασία και την κοινωνία. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO