Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Το πρώτο εργαστήρι για την επιχειρηματική γεωργία στην Αλίαρτο

Το πρώτο εργαστήριο στα πλαίσια του έργου FarmsUP θα πραγματοποιηθεί στην Αλίατρο, Βοιωτίας, στις 17 Μαΐου 2013, στις 11.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πολλά λέγονται και γράφονται τελευταία για το ρόλο και την προοπτική της αγροτικής οικονομίας.  

Ενδιαφέρον που δημιουργεί ερωτηματικά, ειδικά για τις προθέσεις όσων μέχρι χθες όχι μόνον αδιαφόρησαν για την απαξίωση των επαγγελμάτων της υπαίθρου, αλλά ουσιαστικά ανέχτηκαν ή συνέβαλαν στην πλήρη αποδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής. Και βέβαια δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, καλλιεργείται πολύπλευρα η εντύπωση ότι για την κατάσταση αυτή φταίνε οι αγρότες που δεν είναι «καλοί επιχειρηματίες».  

Στην ελληνική οικονομία, οι αγρότες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους μόνοι, καθώς δεν υπάρχει Αγροτικό Επιμελητήριο, ούτε τους δέχονται στα Επιμελητήρια. Το έργο farms UP θα προσπαθήσει να βοηθήσει αγρότες και να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζουν την προώθηση της παραγωγής τους στην κατανάλωση, βοηθώντας τους να εκμεταλλευτούν την αναπτυσσόμενη αγροτική οικονομία της Ευρώπης και να αυξήσουν τις ωφέλειες.    

Αυτό θα το επιτύχει το έργο FarmsUP προωθώντας 22 υλοποιηθέντα έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, τα οποία μπορούν να προσφέρουν στους αγρότες απαραίτητα εργαλεία και εκπαιδευτικό υλικό, ώστε οι αγρότες να σκεφτούν περισσότερο σαν επιχειρηματίες και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, εάν το επιτρέψει η ελληνική νομοθεσία.  

Το έργο farmsUP έχει ως σκοπό να ενισχύσει την Ελληνική αγροτική οικονομία, ενθαρρύνοντας τους αγρότες να προσεγγίσουν την παραγωγή τους πιο επιχειρηματικά. Το έργο FarmsUP συντονίζεται από την ΜΙΛΗΤΟΣ Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες, με εταίρους τους: Copa-Cogeca, Ινστιτούτο Μελετών Δια Βίου Εκπαίδευσης και MSCOMM, ενώ συνεργάζονται στα τέσσερα εργαστήρια η Ένωση Νέων Αγροτών Βοιωτίας (Αλίαρτος, 17-5-2013, 11.00), η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας (Κονταριώτισα, 10-6-2013, 11.00), η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, (Σέρρες, 12-6-2013,11.00) και η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας (Σκάλα, 5-7-2013, 11.00). Το έργο θα ολοκληρωθεί με Συνέδριο στο Ναύπλιο, 15-10-2013 (Ξεν. Αμαλία).  

Στο πρώτο εργαστήριο στην Αλίαρτο Βοιωτίας, 17 Μαΐου 2013, στις 11.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Βοιωτίας κ. Βασίλης Κόλλιας (6949982924) επεσήμανε ότι το κύριο ενδιαφέρον θα εστιασθεί στην αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση στην αγροτική επιχειρηματικότητα. 

Η επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση ανάληψης δράσης με μεγάλες αβεβαιότητες για την επίτευξη των στόχων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αγροτικής επιχειρηματικής δράσης είναι (1) να προσφέρεται επαγγελματική αγροτική εκπαίδευση & κατάρτιση στην αγροτική επιχειρηματικότητα και άδεια ασκήσεως αγροτικού επαγγέλματος, (2) να υπάρχει εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα και σύστημα διάχυσης της, (3) να λειτουργεί η υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, όπως λειτουργούν τα τοπικά Επιμελητήρια ή, αν χρειάζεται, νέα Αγροτικά Επιμελητήρια, και βέβαια (4) να «πουλάει» δηλαδή ο αγρότης να φροντίζει (και μέσω συνεργατών του) για την τυποποίηση, μάρκετινγκ και προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Το χωράφι, ο στάβλος, η θάλασσα και το δάσος είναι το φυσικό περιβάλλον που φροντίζει ο αγρότης και ταυτόχρονα είναι η «επιχείρησή» του κάθε αγρότη. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Για δηλώσεις συμμετοχής email: georgakopoulos@militos.org, ή τηλεφωνικά 210 6762127 (κ. Στάθης Γεωργακόπουλος).

Στις φυλακές Ελεώνα η μάνα που κακοποιούσε το γιο της

Την οργή των συγκρατούμενων της αντιμετώπισε στις φυλακές Κορυδαλλού η μητέρα από την Πάτρα, που κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανήλικο γιο της για να τον κάνει άντρα.  

Οι υπόλοιπες φυλακισμένες, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πολιτών συγκλονίστηκαν από την πράξη της και την γιουχάισαν πολύ άσχημα.  

Η ένταση ήταν τόσο έντονη, που χρειάστηκε να μεταφερθεί τελικά στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών.  

Εκεί οι αντιδράσεις ήταν πιο ήπιες, ωστόσο και εκεί το κλίμα δεν είναι πολύ καλό, ενώ παρόμοια αντιμετώπιση από τους συγκρατούμενούς του είχε και ο πατέρας, που ασελγούσε σε βάρος των δύο κοριτσιών του.

Οι πασχαλινές..."διακοπές" του ηθοποιού στα κρατητήρια της Θήβας

Ο ηθοποιός, Φώτης Σπύρου μιλά για πρώτη φορά για την πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησε, όταν αντί να βρεθεί στο χωριό του στη Θήβα για τις Πασχαλινές του διακοπές βρέθηκε στα κρατητήρια. Ο ηθοποιός εξομολογείται στο soknews.  

«Πήγαινα στο εξοχικό μου όταν κάποια στιγμή ξεκόλλησε ένα εξάρτημα από το αυτοκίνητό μου και χτύπησε το αυτοκίνητο που ερχόταν από πίσω μου» λέει ο γνωστός ηθοποιός. «Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν κατάλαβα τίποτα και συνέχισα την πορεία μου. Ο άνθρωπος όμως που χτύπησε το εξάρτημα κάλεσε την τροχαία - και καλά έκανε ο άνθρωπος- με αποτέλεσμα να με σταματήσει και να πάμε για εξακρίβωση στοιχείων στο αστυνομικό τμήμα». 

Εκεί ήταν που άρχισε ο ...Γολγοθάς του ηθοποιού αφού στην εξακρίβωση στοιχείων η αστυνομία διαπίστωσε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από καταδικαστική απόφαση του 2008.   

«Είχα δικαστεί και καταδικαστεί ερήμην μου για μια εκκρεμή υπόθεση στην εφορία για την οποία δεν είχα ενημερωθεί ποτέ» εξηγεί ο ηθοποιός. «Το ποσό ήταν πολύ μικρό απλά εγώ δεν ενημερώθηκα ποτέ. Το περιστατικό έγινε Μ. Τρίτη το βράδυ. Επειδή την Μεγάλη Τετάρτη ήταν Πρωτομαγιά και την Μ. Πέμπτη ο εισαγγελέας Θηβών δεν μπορούσε να διευθετήσει την υπόθεση μου γιατί η απόφαση είχε εκδοθεί από δικαστήριο των Αθηνών, πέρασα στη φυλακή δυο μέρες και δυο νύχτες! 

Θέλω να τονίσω πως οι αστυνομικοί, του αστυνομικού τμήματος Θήβας, μου φέρθηκαν κάτι παραπάνω από άψογα. Μου φέρθηκαν ανθρώπινα. Όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όλους τους κρατούμενους. Βέβαια ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Σε ένα κελί που χωράνε 12 άνθρωποι ήμασταν 40 αλλά δυστυχώς έτσι είναι η Ελλάδα. Αυτό που με σόκαρε ήταν ένας άνθρωπος δίπλα μου που έπαθε κρίση επιληψίας. Δεν ήξερα τι να κάνω. 

Ευτυχώς δικοί μου άνθρωποι , ο πατέρας μου αλλά και η φίλη μου ηθοποιός και δικηγόρος Βίκυ Πρωτογεράκη έτρεξαν και με βοήθησαν και βγήκα από τη φυλακή. Αλλιώς λόγω αργιών, θα έμενα άλλες πέντε ημέρες μέσα και θα έκανα Πάσχα στο κρατητήριο». Τελικά ο Φώτης έκανε Πάσχα στο εξοχικό του και με την οικογένειά του. 

Η υπόθεση του διευθετήθηκε, αφού προέβη σε διακανονισμό του χρέους ενώ κλείνοντας τη συνέντευξη ευχήθηκε γελώντας: «Εύχομαι αυτό που έπαθα να μη συμβεί σε κανέναν»

Σε επίτιμο διδάκτορα αναγορεύεται στις ΗΠΑ ο Ιερώνυμος

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μεταβεί την Τετάρτη 15 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.  

Η αναγόρευση του κ.Ιερώνυμου σε επίτιμο διδάκτορα θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως στη Θεολογική Σχολή, το Σάββατο 18 Μαΐου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία. Την προηγουμένη ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής.  

Την Τρίτη 21 Μαΐου - εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - ο Ιερώνυμος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, θα τελέσουν αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Brooklyn της Νέας Υόρκης επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εκατονταετηρίδος του Ναού. 

Τον Ιερώνυμο θα συνοδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ - αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Μέριμνας, Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αδαμάντιος Αυγουστίδης

Ποδηλατοπορεία την Κυριακή στο Σχηματάρι


Άσκηση «ΒΕΡΣΗΣ 2013» στην Θήβα!

Η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΒΕΡΣΗΣ 2013», πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Θηβών, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητού Στρατού Αντιστρατήγου Βασίλειου Τελλίδη, όπου συμμετείχαν οι Ανθυπολοχαγοί (ΣΣΕ 2012) του Βασικού Τμήματος Εκπαιδεύσεως της Σχολής Πυροβολικού (ΣΠΒ) και οι Μόνιμοι Λοχίες (ΣΜΥ 2012) του ΚΕΠΒ και εξετάσθηκαν αντικείμενα σχεδίασης και διεξαγωγής επιχειρήσεων σε όλες τις φάσεις του αγώνα, ημέρα και νύχτα, από αυτοκινούμενη Πυρoβολαρχία Μ109Α2, ενώ συγχρόνως πραγματοποιήθηκαν βολές πυροβολικού εφαρμόζοντας την διαδικασία «Βάλλω και Μετακινούμαι». 

Την άσκηση διηύθυνε ο Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού Ταξίαρχος Γεώργιος Καμπάς και την εξέλιξή της σε όλες τις φάσεις παρακολούθησε ο Διευθυντής Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Υποστράτηγος Γεώργιος Καμπούρης, ενώ τις βολές πυροβολικού, οι οποίες εκτελέσθηκαν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, παρακολούθησαν από το Παρατηρητήριο στο Μασχοπόδι Θηβών, ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, οι Δήμαρχοι Θηβαίων Σπ. Νικολάου και Λεβαδέων Νικ. Παπαγγελής, ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Συλλόγου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Ε.Δ. και Σ.Α. Θήβας.

Ολυμπιονίκ​ης Πυγμάχος την Δευτέρα στην Παραλία Διστόμου

Στους μαθητές όλων των βαθμίδων και τους κατοίκους της περιοχής θα μιλήσει την Δευτέρα 13 Μαΐου στην Παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια) σε μεγαλη, ανοιχτή, εκδήλωση ο Ολυμπιονίκης/Πρωταθλητής Πυγμαχίας Γ. Στεφανόπουλος.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Αθλητική Ψυχαγωγική Λέσχη ''Μεδεών'', εχει θέμα την σημασία του Αθλητισμού στην εποχή μας και ο Ελληνας Ολυμπιονίκης που θα μιλήσει σχετικά, θα έχει την ευκαρία να αναφερθεί και στο άθλημά του, την Πυγμαχία. 

Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 π.μ. στον κινηματογράφο Φιλιππος, στην Πλατεία Ασπρων Σπιτιών και φυσικά ειναι ανοιχτή, εκτός από τους μαθητές και σε όλους/ες τους πολίτες του Δήμου Διστόμου, Αραχωβας, Αντίκυρας. 

Ποιός ειναι 

Ο Ολυμπιονίκης και Πρωταθλητής πυγμάχος Στεφανόπουλος Γιώργος (Georgios Stefanopoulos) γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1962 στο Περιστέρι, Αττικής , είναι πρώην ερασιτέχνης πυγμάχος κατηγορίας Βαρέων Βαρών και νυν ενεργός προπονητής πυγμαχίας στο Αριστοτέλειο Γ.Σ.Π Πυγμαχίας. Στα 16 του αποφασίζει να ξεκινήσει γυμναστική με βάρη, μαθαίνει ότι στον Πανελλήνιο Γ.Σ. υπάρχει μια αίθουσα με βάρη, όπου μπορείς να γυμνάζεσαι δωρεάν. Σε αυτήν την αίθουσα με τα βάρη δεν έφτασε όμως ποτέ, γιατί αναζητώντας την μες στο χώρο του Πανελλήνιο Γ.Σ., πέρασε τυχαία μπροστά από την αίθουσα της πυγμαχίας όπου και δεν ξανάφυγε ποτέ. 
Η ενασχόλησή του με την πυγμαχία κρατήθηκε από τον ίδιο ως επτασφράγιστο μυστικό, το οποίο αποκάλυψε ενάμιση χρόνο αργότερα κι ενώ είχε ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος. 

Η πορεία στα Ring 

Δικαίως χαρακτηρίστηκε από τον ελληνικό και διεθνή τύπο ως ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος, αφού πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, του Λος Άντζελες το 1984, της Βαρκελώνης το 1992 και και του Σίδνεϊ το 2000 (τιμητική πρόσκληση ως εκπρόσωπος του Σ.Ε.Ο.) κέρδισε ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκούς αγώνες, χρυσό ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες και τρία χρυσά σε Βαλκανικούς Αγώνες , διακρίσεις που, δυστυχώς για την ελληνική πυγμαχία, δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα να προσεγγίσει κάποιος από τους μεταγενέστερους αθλητές. Επίσης σε 23 συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις κέρδισε 12 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια. 
Είναι από τους λίγους πυγμάχους στον κόσμο που αναδειχθεί επί 14 συναπτά έτη πρωταθλητής στη χώρα του. Έχει αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο kick-boxing. 
Βρέθηκε αντίπαλος με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας πυγμαχίας όπως ο Γιανγκ, ο Μαύροβιτς , ο Σαβόν και δεν έχει δεχθεί ούτε μια φορά στην καριέρα του χτύπημα νοκ-άουτ. Η αναγνώριση Γι΄ αυτήν την αξεπέραστη μέχρι και σήμερα πετυχημένη καριέρα του, που συνδύασε κορυφαίες νίκες και ήθος ,το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας πυγμαχίας αλλά και ευρύτερα του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού. 
Αξιοσημείωτο είναι, ότι όλες αυτές τις διακρίσεις, τις πέτυχε στα δύσκολα χρόνια του ελληνικού αθλητισμού, που τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά από τα σημερινά, τότε που η συμμετοχή και μόνο σε ολυμπιάδα, θεωρείτο κορυφαίο γεγονός για τη χώρα μας. Καθοριστικό γεγονός στην καριέρα του θεωρεί τη γνωριμία του με τον, επί σειρά ετών προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών, Λευτέρη Λιβάδη, αφού από τη συνεργασία τους και μετά, η καριέρα του απογειώθηκε. 
Ο Γιώργος Στεφανόπουλος είναι τελειόφοιτος των Τ.Ε.Φ.Α.Α., είναι μέλος του Σ.Ε.Ο. (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών), είναι δημόσιος υπάλληλος διορισμένος στο Ε.Α.Κ.Ν., έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής ομάδας παίδων και γυναικών, προπονητής της ομάδας των ανδρών του συλλόγου του Πανελληνίου Γ.Σ. αλλά και Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Ολυμπιακό γραφείο του δήμου Περιστερίου, όταν ανακηρύχθηκε Ολυμπιακή Πόλη Πυγμαχίας για την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και είναι ιδρυτής του Αριστοτέλειου Γ.Σ.Π Πυγμαχίας . 

Τιμητικές Διακρίσεις 

Το 2012 ο Δήμος Περιστερίου μετονόμασε προς τιμήν του το Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας σε «Γιώργος Στεφανόπουλος» αποτίοντας φόρο τιμής στον μοναδικό εν ζωή πυγμάχο αθλητή που δέχεται τέτοια τιμή. Συγγραφική δραστηριότητα Το 2012 Ο Γιώργος Στεφανόπουλος προχωράει στην έκδοση του βιβλίου Μια ζωή σαν Ring που αναφέρεται σε σημαντικές πτυχές της ζωής του καθώς και της Ελληνικής πυγμαχίας. 

Οικογένεια 

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης ελαιολάδου

Στην έμπρακτη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων αναφέρεται σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την υπογραφή νέας σύμβασης για πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το πρόγραμμα, με την επωνυμία «Olive Oil World», συνολικού προϋπολογισμού 5.181.175 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιημένου Ελαιολάδου - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προβολής Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ ΑΜΚΕΠΕ), στη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο.  

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής: 
«Το ελληνικό ελαιόλαδο πέραν της υψηλής διατροφικής του αξίας, έχει και υψηλή εθνική σημασία. Αποτελεί, μαζί με άλλα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα, άξιο πρεσβευτή της επώνυμης ποιοτικής πρωτογενούς μας παραγωγής στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επενδύοντας στην ποιότητα των αναγνωρίσιμων αγροδιατροφικών μας προϊόντων στηρίζουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής γεωργίας και ανατρέπουμε βήμα-βήμα το αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο. 
Προς την κατεύθυνση αυτή είναι καθοριστική η τυποποίηση των γεωργικών μας προϊόντων που τους δίνει την ταυτότητα που επιζητά ο καταναλωτής καθιστώντας τα εξωστρεφή. 
Το ΥπΑΑΤ, αξιοποιώντας στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης, στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια και συμβάλλει στο άνοιγμα νέων αγορών στα ποιοτικά μας αγροδιατροφικά προϊόντα».

Τρόφιμα και παιχνίδια μοίρασε ο Ερυθρός Σταυρός Λιβαδειάς

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς την Μεγάλη Τετάρτη στις 1-5-2013 προσέφερε τρόφιμα και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά σε 60 άπορες οικογένειες της περιοχής μας.  

Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας εάν δεν συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο οι απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά μας, και προσέφεραν με χαρά και ευαισθησία από το υστέρημά τους όσο και οι εταιρείες ΒΛΑΧΑΚΗ Α.Ε., ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε ΜΙΣΚΟ Α.Ε, και ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε.  
Επίσης μας βοήθησαν στην συγκέντρωση τροφίμων οι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.  

 Ευχαριστούμε όλους θερμά που χάρη στην ευαισθησία τους μπορέσαμε να απαλύνουμε για λίγο τον πόνο κάποιων από τους πολλούς συνανθρώπους μας που πραγματικά υποφέρουν και προσπαθούν με αξιοπρέπεια και σθένος ψυχής να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές δυσκολίες.  

Θα επιθυμούσαμε όμως να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που πάντοτε είναι στο πλευρό μας και αρωγοί στο έργο μας.  

Για το Δ.Σ.  
Μετά Τιμής  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ 
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Το Duo "Ζεύξεις" στο θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα

Αύριο ο 14ος Ευχίδειος Άθλος (Πλαταιές-Δελφοί 107,5 χλμ)

Το Σαββατο 11 Μα'ί'ου θα διεξαχθει ο 14ος Ευχίδειος Αθλος, ο Διεθνής Ιστορικος Υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου- μυθική πορεία στο κέντρο της γής, Πλαταιές- Δελφοί 107,5 ΧΛΜ ! 

Δύο από τους αθλητές, ο Δημήτρης Κουκουλάρης και η Ντέμη Ξυλά, θα τρέξουν οπως πάντα με την φανέλα της ΦΛΟΓΑΣ (τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια). 

"Με το μυαλο στους Δελφούς και την ''Φλόγα'' στην καρδιά να φτάσουμε στο τέρμα.Τρεχουμε για την Φλογα και θα θελαμε να τρεξετε και εσεις νοητα μαζί μας στο τέρμα, βάζοντας ενα συμβολικο για σας χρηματικο ποσο στους λογαριασμους της ΦΛΟΓΑΣ. Ας εχει σκοπό αυτός ο τερματισμός" είναι το μήνυμα στο facebook των δυο υπερμαραθωνοδρόμων, που θα περασουν από πολλά χωριά και κωμοπόλεις της Βοιωτίας και ης Φωκίδας! 

Ας βγούμε να τους χειροκοτήσουμε,όπως και τους άλλους αθλητές. Και αν μπορούμε ας καταθέσουμε τον οβολόν μας για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα της ''Φλόγας'', όσο θεραπεύνται στις Ογκολογικές κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων : 
Εθνική Τράπεζα 192/480000-10 GR2501101920000019248000010 
ALPHA BANK 112-00-2002-011686 GR8001401120112002002011686 

Ο αγώνας τελείται υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , Την αιγίδα του δήμου Αράχωβας - Διστόμου - Αντίκυρας και τη στήριξη των Δήμων Δελφών, Θηβαίων και Λιβαδειάς. 

Οργανωση : ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ «Ο ΕΥΧΙΔΑΣ»

www.euchidiosathlos.gr e-mail: euchidiosathlos@yahoo.gr


20 Χρόνια πέρασαν από την ιστορική ημέρα 1-2 Μαίου 1993 ,που ο σύγχρονος Ευχίδας ξεκίνησε από τις Πλαταιές το μεγάλο ταξίδι για τους Δελφούς για να επιστρέψει φέρνοντας την φλόγα των Δελφών πίσω στις Πλαταιές. 

Αναβιώθηκε έτσι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός ,το κατόρθωμα του μαχητή ημεροδρόμου Ευχίδα, που τρέχοντας 215 χλμ. περίπου μέσα σε 24 ώρες ,έφερε την αγνή φλόγα από τους Δελφούς πίσω στις Πλαταιές ,για να αναφτεί και πάλι ο βωμός της πόλης με καθαρό φως.

Αυτό έγινε αμέσως μετά την μεγάλη και τελική νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών, την μάχη των Πλαταιών το 479 πΧ. Ενωμένοι οι Ελληνες με Σπαρτιάτη αρχηγό ,έγραψαν με χρυσά γράμματα ιστορική νίκη. Ο Ευχίδας με τον άθλο του, δημιούργησε την μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία και δρομικό αγώνισμα 2500 χρόνια πριν. Αυτή την ιστορία συνέχισε και συνεχίζει ο σύλλογός μας.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 12224/9-5-2013 πρόσκληση για την 11η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου &Οιδίποδος, στις 13 ΜΑΪΟΥ του 2013, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :  

Έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου των Δημοτικών Επιχειρήσεων που επέρχεται με Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.  

Τροποποίηση της με αρ. 106/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αποδοχή της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο : «Κατασκευή ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Αειφόρος Ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Περιφέρεια Στερεάς» του ΕΠ «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 - 2013», αποδοχή χρηματοδότησης, ορισμό υπόλογου διαχειριστή και άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού.  

Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης για το έργο «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων».  

Επικαιροποίηση – προσαρμογή της με αρ. 208/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την υποβολή πρότασης συγχρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».  

Εκλογή δυο (2) δημοτικών συμβούλων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή για τις περιπτώσεις που αυτή λειτουργεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 45 παρ. 4 του Ν. 3979/2011.  

Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στην Επιτροπή Επιλογής Δικηγόρου μετά την υπ’ αριθ. 773/2013 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.  

Καθορισμός ειδικότητας για την πρόσληψη εργαζόμενου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα πλαίσια της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων Βίας σε Τοπικό Επίπεδο στο Δήμο Θηβαίων ΕΣΠΑ 2007-2013». 

Λήψη απόφασης για την αντικατάσταση τακτικού μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ (σχετ. η υπ’ αριθ. 58/2013 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ). 

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση μιας (1) θέσης στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας της κ. Παπαδοπούλου Δέσποινας του Αλεξάνδρου, επί της οδού Ετεοκλέους 5 στη Θήβα, λόγω αναπηρίας (σχετ. η υπ’αριθ. 62/2013 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

Λήψη απόφασης για την παραχώρηση μιας (1) θέσης στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας του κ. Μουτζούρη Αργύριου του Αποστόλου στις Εργατικές Κατοικίες Θήβας ΙΙΙ Τάχι - στοίχος 22 στη συνοικία Τάχι Θηβών, για την εξυπηρέτηση του αναπήρου τέκνου του (σχετ. η υπ’αριθ. 61/2013 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

Λήψη απόφασης για τη δημιουργία μιας (1) θέσης στάθμευσης επί της οδού Κέβητος 5 στη Θήβας, μπροστά από την είσοδο των Σ.Ο.Α. (σχετ. η υπ’ αριθ. 46/2013 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). 

Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στην έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Ποιότητας που θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολη» του Δ.Αθηναίων το διάστημα από 17 έως 19 Μαϊου 2013. 

Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στο Φεστιβάλ με θέμα : «Κερνάμε Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μοσχοποδίου το διάστημα από 14 έως 16 Ιουνίου 2013. 

Διάθεση βοσκήσιμων εκτάσεων του Δήμου Θηβαίων στους αιτούντες κτηνοτρόφους, για το έτος 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 84 του Ν.3852/2010. 

Λήψη απόφασης για τη διάθεση του ποσού των 14.409,45€ για εργασίες στεγανοποίησης της στέγης του ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ. (θέμα από αναβολή). 

Έγκριση της υπ’ αριθ. 2/2013 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ.Θηβαίων», η οποία αφορά την έγκριση απολογισμού του οικον.έτους 2011. 

Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Αποκατάσταση ζημιών αντλιοστασίου». 

Έγκριση οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Οδοποιία Αμπελοχωρίου». 

Έγκριση οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Βελτίωση διαφόρων δημοτικών οδών 2008». 

Έγκριση άδειας εισόδου – εξόδου σε γήπεδο ιδιοκτησίας Χαραλ. Κούρτη σε δημοτικό δρόμο στη θέση «ΕΛΙΤΣΑ» της Τ.Κ. Ξηρονομής του Δ.Θηβαίων.

Αποδοχή πίστωσης ποσού 1.623,42€ από ΥΠ.ΕΣ. για την κάλυψη δαπάνης μισθωμάτων των κτιρίων του ΚΕΠ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Κυριακή του Θωμά στον Προφήτη Ηλία Ασωπίας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την «Κυριακή του Θωμά» το εξωκλήσι του Προφήτου Ηλία «Τσάτσαρι» πανηγυρίζει όπως το επιβάλλει το έθιμο.  

Προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι στην διατήρηση του πολύ όμορφου εθίμου του χωριού μας, σας καλούμε να συμμετάσχετε με την παρουσία σας.  

Οργανωθείτε λοιπόν και ελάτε να γλεντήσουμε μαζί, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, από τις 10:30 π.μ έως αργά το απόγευμα.  

Ο Όμιλος θα σας προσφέρει αναψυκτικά, μπύρα και κρασί καθώς και σουβλάκια σε προσιτές τιμές. 
  
Μετά τιμής   
Το Δ.Σ. του Χ.Π.Ο.Α. 
Χορευτικός - Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας "Ειλέσιον"

Συνελήφθησαν στη Θήβα δύο άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (08-05-2013) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 26-03-2013 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας καθώς και μία 41χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε η από 09-04-2013 απόφαση του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.  

Σύμφωνα με τις ανωτέρω αποφάσεις, ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία ενώ η 41χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών και σε χρηματική ποινή για τα αδικήματα της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών κατ΄εξακολούθηση.  

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Από Ιούνιο το επίδομα τέκνων! Και το εφάπαξ βοήθημα σε τρίτεκνες οικογένειες…

Από τον Ιούνιο θα αρχίσει η καταβολή των μηναίων επιδομάτων τέκνων και του εφάπαξ βοηθήματος των 500 ευρώ για κάθε παιδί σε τρίτεκνες οικογένειες… 

Οι δικαιούχοι κρίνονται ανάλογα με το εισόδημά τους, ενώ το επίδομα στήριξης τέκνων χορηγείται για πρώτη φορά σε οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά αλλά αν το εισόδημά τους είναι χαμηλό.  

Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2013 σε τρεις δόσεις και απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του είναι η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.  

Η καταβολή του θα γίνει από τον ΟΓΑ μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και των αιτήσεων από το τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ απαραίτητη θεωρείται η αναγραφή του ΑΜΚΑ…

Αφιέρωμα στην «ΜΗΤΕΡΑ»


Η Γιορτή της «ΜΗΤΕΡΑΣ» είναι κινητή Γιορτή και γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη..Καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα και προέρχεται από το Αγγλικό και Αμερικανικό Κίνημα των Γυναικών.


Η ΜΑΝΑ διαθέτει την Δύναμη της Αυθεντίας. Είναι η Αυθεντία της Αγάπης.Η ΜΑΝΑ διαθέτει την Δύναμη του Νόμου. Είναι ο Νόμος της Θυσίας που ακολουθεί. Η ΜΑΝΑ διαθέτει την Δύναμη της Βίας. Είναι η Βία που ασκεί η ίδια πάνω στον Εγωϊσμό της. 
Η ΜΑΝΑ διαθέτει την Δύναμη της Ανταμοιβής. Είναι η Ανταμοιβή της Προστασίας που σκορπάει.

Στον Κόσμο αυτό δυο εκδοχές έχει ο καθένας μας, να λέει τον πόνο του άφοβα, την Μητρική Αγκαλιά και την Αγκαλιά του Θεού πάντοτε..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ «ΙΣΜΗΝΗ»

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά Στειρίου


Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Λιβαδειάς

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την 13η Μαϊου 2013, ημέρα Δευτέρα ώρα 12.00 στο Δημοτικό Κατάστημα.  

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:  

-Ανάκληση ΄Αδειας λειτουργίας Καταστήματος Υ. Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «PIU» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά. 

-Ανάκληση ΄Αδειας λειτουργίας Καταστήματος Υ. Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.  

-Ανάκληση ΄Αδειας λειτουργίας Καταστήματος Υ. Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «ΑΡΩΜΑ» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.  

-Ανάκληση ΄Αδειας λειτουργίας Καταστήματος Υ. Ε. «Καφετέρια» με το διακριτικό τίτλο «STYLE» στην οδό Καραγιαννοπούλου 2-4 στη Λιβαδειά.  

-Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ» του κ. Ντσίμα Κωνσταντίνου του Αργυρίου. 

-Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» της Κ. Κουτσούρη Μαρίνας του Σταύρου και της Ευαγγελίας. 

-Προέγκριση ΄Ιδρυσης Καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ» της κ. Καρακικέ Ευμορφίας του Λουκά.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Στερεά Ελλάδα: 7 νεκροί σε τροχαία ατυχήματα τον Απρίλιο

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του 2013, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.  

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.  

α. Τροχαία Ατυχήματα  

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σημειώθηκαν (32) τροχαία δυστυχήματα (έναντι 53 το 2012).   
Ειδικότερα σημειώθηκαν: 
7 θανατηφόρα ατυχήματα (έναντι 8 το 2012) 
8 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 10 το 2012)  
17 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 35 το 2012)  

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Νομών καταγράφηκαν συνολικά (42) παθόντες (έναντι 61 το 2012).  

Ειδικότερα καταγράφηκαν:  
7 νεκροί (έναντι 8 το 2012)  
8 βαριά τραυματίες (έναντι 12 το 2012)  
27 ελαφρά τραυματίες (έναντι 41 το 2012)  

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:  
Η απόσπαση προσοχής του οδηγού  
Υπερβολική ταχύτητα  
Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ  
Παραβίαση προτεραιότητας  
 Πεζός διέσχιζε απερίσκεπτα την οδό  

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο. 

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Απρίλιο του 2013 βεβαιώθηκαν συνολικά (5.531) παραβάσεις ως ακολούθως: 
1368 για υπερβολική ταχύτητα 
54 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) 
88 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 
43 για αντικανονικό προσπέρασμα 
177 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση 
143 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση 
41 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση 
29 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 
18 για έλλειψη άδειας ικανότητας οδηγού, άδειας κυκλοφορίας
9 για αντικανονικούς ελιγμούς 
3 για παραβίαση προτεραιότητας 
809 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων 
166 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο. 
132 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου 
49 για φθαρμένα ελαστικά 
2.402 λοιπές παραβάσεις 

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας 

 Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. 

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Στη Θήβα, η 17η Διεθνής έκθεση γελοιογραφίας Λαφυστίου

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» μέσα στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του για τη περίοδο 2013, και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θηβαίων και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα φιλοξενήσει στην πόλη της Θήβας την 17η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου με τίτλο: «Ζωή, Χαρτί & Μολύβι», από την Παρασκευή 17 ως την Κυριακή 19 Μαΐου.  

Στην Έκθεση συμμετείχαν διακεκριμένοι γελοιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι, με λεπτό και δριμύ ύφος διακωμώδησαν τη σημερινή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Τιμώμενος δημιουργός της 17ης Έκθεσης Γελοιογραφίας ήταν ο Γιάννης Λογοθέτης (Λογό).  

Η φιλοξενία της έκθεσης στην πόλη της Θήβας πραγματοποιείται κατόπιν της ευγενικής παραχώρησής της από το Δήμο Λεβαδέων και τον Μορφωτικό Σύλλογο του Λαφυστίου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.  

Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου, Ώρα: 20.00  
Διάρκεια: Παρασκευή 17 ως Κυριακή 19 Μαΐου 2013 
Χώρος: Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, Αίθουσα «Σεμέλη»  
Ώρες λειτουργίας: 19.30 – 21.30 
Είσοδος: ελεύθερη.  

Η 17η Έκθεση Γελοιογραφίας διοργανώθηκε από τον Δήμο Λεβαδέων, τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λεβαδέων και τον Μορφωτικό Σύλλογο Λαφυστίου, και πραγματοποιήθηκε στο Λαφύστι Λειβαδιάς από 26 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου 2011.  

Μετά τιμής, 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αναστασίου Ειρήνη
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μαρία Φουστανελλά

Στις Θεσπιές Ανδρεάτος - Παπάζογλου


Έκθεση φωτογραφίας: "Η αθέατη πλευρά" του Γιώργου Κατσάγγελου στην Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, στα πλαίσια της εκδήλωσης ΜΑΪΟΣ ΜΗΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2013 έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην πόλη μας τον σημαντικό Έλληνα φωτογράφο, Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Γιώργο Κατσάγγελο.  
Το Σάββατο 11/5 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Κοινωνική φωτογραφία, μια προσωπική μαρτυρία».  

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης του φωτογράφου με τίτλο «Η αθέατη πλευρά» στο ισόγειο του Νερόμυλου. Διάρκεια έκθεσης: 11/5 έως 17/5, ώρες 18.30 – 22.00. 

Είσοδος ελεύθερη  

Οι φωτογραφίες του Γιώργου Κατσάγγελου από τα Βαλκάνια, τη Ρωσία και την Αμερικάνικη ήπειρο έγιναν στην διάρκεια των 5 τελευταίων χρόνων. Τα θέματα του κυρίως παιδιά και γυναίκες αλλά και κάθε τι που εικονογραφεί την ανθρώπινη προσπάθεια και αγωνία για επιβίωση, Μικρά παιδικά σώματα, φορτωμένα το βάρος της επιβίωσης. Μάτια, πρόωρα ώριμα και σοβαρά που σε κοιτάνε με την κούραση αλλά και με την σιγουριά του εργαζόμενου. Η παιδική εργασία, εξαφανισμένη στον σύγχρονο δυτικό κόσμο από τις αρχές του 20ου αιώνα, στις υπανάπτυκτες αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες αποτελεί δεκανίκι της οικονομίας τόσο της κρατικής όσο και της στενά οικογενειακής. Μικροί πωλητές –οι πιο τυχεροί-, μικροί αγρότες, εργαζόμενοι στην βιομηχανία και στα ορυχεία.  

Για παράδειγμα ένα στα δέκα παιδιά στην Τουρκία εργάζονται.  
Απ’ αυτά τα μισά βοηθούν την οικογένειά τους χωρίς αμοιβή ενώ τα άλλα μισά αμείβονται δουλεύοντας εκτός σπιτιού. Για τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά η ζωή τους προδιαγράφει ένα δρόμο σκληρό και δύσκολο χωρίς εκπαίδευση, χωρίς παιχνίδι χωρίς ξενοιασιά. Γυναίκες μετανάστριες, που συχνά έχουν φύγει από μια σκληρή, άνιση, αντροκρατούμενη κοινωνία και έρχονται να κερδίσουν μια ζωή καλύτερη βιώνοντας όμως τελικά άλλες πολλαπλές ανισότητες  

Γυναίκες που έχουν χάσει την εστία τους, το καταφύγιο της οικογένειας τους και παλεύουν να επιβιώσουν δημιουργώντας από το τίποτα περιβάλλοντα ζωής. Γυναίκες φτωχές καθώς το 70% των φτωχών αυτού του πλανήτη είναι γυναίκες, που μέσα στις σκληρές συχνά απίστευτες συνθήκες που τους επιτρέπει κάποιες φορές η κοινωνία δημιουργούν το δικό τους θηλυκό κόσμο, το δικό τους πλανήτη. Γυναίκες νέες, μόνες ανήλικες μητέρες που δέχονται την ζωή και χαμογελούν αβίαστα εξαγνίζοντας και δίνοντας μια άλλη διάσταση στην άνιση συχνά άδικη συγκυρία που τις έφερε αντιμέτωπες με την σκοτεινή μεριά του κόσμου και τις ανάγκασε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Ο Γεώργιος Κατσάγγελος γεννήθηκε το 1956. Την περίοδο 1981 - 1985 σπουδάζει φωτογραφία με υποτροφία, στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης και αποφοιτεί με το Masters of Fine Arts από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Δάσκαλος του ήταν ο Walter Rosenblum. Το 1987 εκλέγεται Ειδικός Επιστήμονας, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Το 2006 εκλέγεται Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. 
Εκλέγεται Καθηγητής τον Νοέμβριο του 2009.

Περισσότερα εδώ

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Κυριακή του Θωμά στον Καταρράκτη της Πέτρας


Πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Θήβας "Διρκαίος Κύκνος"

ΤΡΙΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ (7 ήμερη) : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 13 Μαίου 
Τιμή: 440 €   

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ: ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΜΑΛΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ Αναχώρηση : 6:30 π.μ. από Πυροσβεστική 
Τιμή: 20 €   

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ: 10:30 π.μ.  

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ (Τριήμερη εκδρομή)   
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΑΡΙΔΑΙΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ Τιμή : 110 €  

Πληροφορίες : «ΔΙΡΚΑΙΟΣ ΚΥΚΝΟΣ» τηλ. : 2262102261

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

Η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου εορτάζει την μνήμη της Παναγίας μας,σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.   

Πέμπτη 9 Μαίου 6:30 μ.μ.  
Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος  

Παρασκευή 10 Μαίου 7:00 π.μ.  
Πανηγυρικός Όρθρος,Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος  

Παρασκευή 10 Μαίου 6:30 μ.μ.  
Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά παρακλήσεως της Παναγίας μας  

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός δράστη, για ένοπλη ληστεία σε κατάστημα εστίασης επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και την σύλληψη ενός άγνωστου δράστη, ο οποίος σήμερα (08-05-2013) τα ξημερώματα, διέπραξε ένοπλη ληστεία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού υπαλλήλου καταστήματος εστίασης, που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Θήβας Βοιωτίας.  

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 03:00΄ τα ξημερώματα ο δράστης, φορώντας κουκούλα τύπου «full – face» και γάντια, εισήλθε στο κατάστημα (ρεύμα προς Αθήνα) και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε τον 31χρονο υπάλληλο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, που προερχόταν από τις εισπράξεις του καταστήματος και ακολούθως διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.  

 Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και διενεργούνται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.  

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Γιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου στην ευρύτερη περιοχή της Σκύρου

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» με τη συνολική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. 

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.  

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογικό έλεγχο, τεστ Παπανικολάου, παιδιατρικές εξετάσεις και παιδικό εμβολιασμό.

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου για το νησί της Σκύρου έχει διαμορφωθεί ως εξής: 
Παρασκευή 10/5 : Κέντρο Υγείας στη Χώρα της Σκύρου
Σάββατο 11/5 : Κέντρο Υγείας στη Χώρα της Σκύρου
Κυριακή 12/5 : Κέντρο Υγείας στη Χώρα της Σκύρου

«Ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα στη Δημόσια Εκπαίδευση», μια παρέμβαση του Σπύρου Βαζούρα*

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τις αναγκαστικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών που είδε, πρόσφατα, το φως της δημοσιότητας ως διαρροή και δεν διαψεύσθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, αποτελεί το τελικό κτύπημα στην εργασιακή σταθερότητα των εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση.   

Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο -ήδη- προβλέπει υποχρεωτικές μετακινήσεις (αποσπάσεις) για μια σχολική χρονιά για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών στην ίδια Περιφέρεια (μέσω ΑΠΥΣΔΕ) ή στην Επικράτεια (μέσω ΚΥΣΔΕ).  

Κατά συνέπεια δεν χρειάζεται καμιά νομοθετική παρέμβαση για το σκοπό αυτό.  
Σε τι αποσκοπεί, τότε, η νομοθετική παρέμβαση (το νέο Π.Δ.) για τις αναγκαστικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών;  

Η στόχευση είναι προφανής και αφορά την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στη Δημόσια Εκπαίδευση: 

Βήμα 1ο: σήμερα ελαστικοποιείται η οργανικότητα των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών,  

Βήμα 2ο: αύριο καταργείται η οργανικότητα των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών,  

Βήμα 3ο: μεθαύριο καταργείται η μονιμότητα των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών (ως ώριμο φρούτο πια !!) και ανοίγει ο δρόμος για τις απολύσεις.  

Ετοιμάζουν για την εκπαιδευτική κοινότητα ένα εργασιακό μεσαίωνα με «απασχολήσιμους» εκπαιδευτικούς, χωρίς εργασιακή αξιοπρέπεια και παιδαγωγικό ρόλο.  

Αν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ, το Δημόσιο Σχολείο και η θέση του δημόσιου εκπαιδευτικού λειτουργού που γνωρίζουμε σήμερα δεν θα υπάρχουν στο άμεσο μέλλον !!  
Είναι η ώρα της προσωπικής και συλλογικής ευθύνης για όλους μας. 

*Αντιπροέδρου Δ.Σ. ΕΛΜΕ Βοιωτίας 

Μέλη του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Λάιου Θήβας εκθέτουν φωτογραφίες τους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι

Στην έκθεση φωτογραφίας του ¨Φωτογραφικού 9ου¨, www.photoenatos.gr (Αθήνα-Γκάζι), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Μαϊου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα συμμετάσχουν τα μέλη του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Λάιου, Γεωργία Νικολάου, Γιάννης Μαλέσης και Γιάννης Λύγγος. 

Η συμμετοχή των τριών μελών του Λάιου έχει σχέση με το διάλογο που αναπτύσσεται και τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις και εκθέσεις των Εργαστηρίων Φωτογραφίας του Δήμου Χαϊδαρίου,της Πύρνας (Κηφισιά-Πολιτεία), του Φωτογραφικού 9ου και του Λάιου, στα οποία διδάσκει ο Θηβαίος φωτογράφος Βασίλης Νίκας. 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο από τον Λάιο στην κεντρική πλατεία της Θήβας, στα πλαίσια ενός φωτογραφικού 10ημέρου, στο οποίο μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί η ομαδική θεματική έκθεση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Λάιου «Βλάχικος Γάμος 2013», η οποία,επίσης, αρχικά θα εκθεθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 17 έως 19 Μαϊου.


Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

2ο μουσικό φεστιβάλ δάσους στην Αρβανίτσα

Η λαμπρότερη και τραγικότερη περίοδος της ιστορίας 1912-1922

Για την περίοδο αυτή θα μιλήσει ο κ. Νίκος Κόλλιας, διδάκτωρ ιστορίας, πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και μέλος της ελληνικής επιτροπής UNESCO, θα μιλήσει το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 6.30 μμ. στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Αλιάρτου, με θέμα: «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ».  

Την εκδήλωση οργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Αλιάρτου και το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο.   

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»  

Με εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γεώργιος Ντασιώτης
Η Πρόεδρος του Συλλ. Γυναικών  Ασημίνα Μήλιου

Θα προηγηθεί χορωδία με Μικρασιατικά τραγούδια. 


Για πληροφορίες: Δήμος Αλιάρτου: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη) 
Ε. Β. Μ: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου) 
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα Χατζή)

Με επιτυχία ο ποδηλατικός γύρος Λιβαδειάς

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, τη μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως την καλή διάθεση όλων όσων συμμετείχαν, πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο καθιερωμένος πλέον ποδηλατικός γύρος στην πόλη μας. 

Για μία ακόμη χρονιά καταφέραμε να γεμίσουμε τους δρόμους της πόλης με ποδήλατα κι έτσι να αλλάξουμε έστω και για μία ημέρα την όψη της.  

Όλοι οι φορείς που μετείχαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, συνέβαλαν και στην άψογη πραγματοποίησή της, με αποτέλεσμα να φύγουν όλοι ικανοποιημένοι.  

Γι’ αυτό νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν στην οργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και το Τμήμα Τροχαίας Λιβαδειάς, για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια που μας προσέφεραν.  

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας πάλι, με όλους και σας περιμένουμε στον ποδηλατικό γύρο του 2014. 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόγραμμα εκπαίδευσης - απασχόλησης στη Γερμανία για νέους και νέες από 18 ως 35 ετών

Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με τον κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για τη προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας, σας επισυνάπτω ενημερωτικό υλικό που αφορά επιδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης - απασχόλησης στη Γερμανία για νέους και νέες από 18 ως 35 ετών.  

Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι η εκπαίδευση σε επαγγέλματα του τουριστικού κλάδου συνδυάζεται με σύναψη σύμβασης 3ετούς απασχόλησης με αντίστοιχες τουριστικές επιχειρήσεις στη Γερμανία.  

Οπότε ο εκπαιδευόμενος μπορεί να καλύψει τις σπουδές και τα έξοδα διαβίωσης του χωρίς να υπάρχει ανάγκη να επενδυθεί κάποιο κεφάλαιο από τον ίδιο ή την οικογένεια του. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των ταξιδιωτικών εξόδων και μαθημάτων εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας.  

Τέλος δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι οι επιτυχόντες του προγράμματος θα γίνουν κάτοχοι ενός πτυχίου άμεσα συνδεδεμένου με την αγορά εργασίας, στη μεγάλη βιομηχανία της χώρας μας που είναι ο τουρισμός αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Αυτό σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία 3 ετών που θα έχει αποκτήσει ο πτυχιούχος σε σημαντικές τουριστικές επιχειρήσεις, του δίνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για το ξεκίνημα μιας σοβαρής επαγγελματικής καριέρας με μεγάλες προοπτικές. 

-----------------------------
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το πρόγραμμα ανάπτυξης, MobiPro-EU της ευρωπαϊκής κοινότητας, το οποίο δίνει την δυνατότητα σε άνεργους νέους (μέχρι 35 ετών), πολίτες της ΕΕ, να προετοιμαστούν για μια επαγγελματική, δυαδική εκπαίδευση στην Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, καλύπτοντας παράλληλα και το κενό που παρατηρείται σε εξειδικευμένο προσωπικό στις ευρωπαϊκές και δη στις γερμανικές επιχειρήσεις.

Για τους Έλληνες το πρόγραμμα περιλαμβάνει, στην αρχή πρακτική εξάσκηση και μετέπειτα εκπαίδευση στο επάγγελμα μάγειρας/μαγείρισσα και στο επάγγελμα ειδικευμένος/η ξενοδοχοϋπάλληλος.

Η δομή του προγράμματος έχει ως εξής:

α) Μαθήματα της γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα για μια περίοδο ως 8 εβδομάδες, ανάλογα με το επίπεδο γνώσης της γερμανικής γλώσσας από τον σπουδαστή.

β) Μαθήματα της γερμανικής γλώσσας στη Γερμανία, ως 4 εβδομάδες.

γ) Δύο μήνες δοκιμαστική πρακτική εξάσκηση, προκειμένου ο σπουδαστής να εγκλιματιστεί με το περιβάλλον.

δ) Εφόσον και η επιχείρηση και ο σπουδαστής είναι ευχαριστημένοι από τη μεταξύ τους συνεργασία, προχωρούν σε υπογραφή συμβολαίου πρακτικής εξάσκησης, διάρκειας 3 χρόνων.

ε) Το πρόγραμμα για την επόμενη περίοδο ξεκινάει την 1η Αυγούστου ή 1η Σεπτεμβρίου 2013 και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2016, μέσα από τις τελικές εξετάσεις που δίνει ο σπουδαστής, πάνω στο επάγγελμα που έχει ειδικευτεί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι φοιτητές δύναται να επιδοτηθούν για μαθήματα γλώσσας, δαπάνες μετακίνησης για συνεντεύξεις, καθώς και δαπάνες διαβίωσης κατά την διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης και της δυαδικής εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα το ύψος της επιδότησης φτάνει τα 10 ευρώ/ ώρα για τα μαθήματα γερμανικής στην Ελλάδα, τα 12 ευρώ/ ώρα για τα μαθήματα γερμανικής στη Γερμανία, την εφάπαξ καταβολή 300 ευρώ για τα έξοδα κάθε ταξιδιού από και προς τη Γερμανία, που σχετίζεται με το πρόγραμμα, όπως επίσης και μηνιαία αποζημίωση εώς 818 ευρώ.

Περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο link: http://www.thejobofmylife.de/ ή επικοινωνήστε μαζί μου http://ikarampelas.blogspot.gr/

Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με ένα συνοδευτικό βιογραφικό γίνεται στο e-mail: WillkommeninFrankfurt@frankfurt-main.ihk.de

Με εκτίμηση,
Γιάννης Καράμπελας
Βουλευτής Βοιωτίας

Σημειώνεται πως η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι 31 Μαΐου 2013.

«Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οργάνωση και την λειτουργία της εκκλησίας μας»

Την Κυριακή του Θωμά 12-05-2013 στις 11:00 θα γίνει ομιλία στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Λεονταρίου, από τον κ. Νεκτάριο Τσαρουχά ( νομικό-ειδικό εκκλησιολόγο), με το ενδιαφέρον θέμα: ‘’Πολίτευμα της εκκλησίας μας’’ .  

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ & ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ «ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ»

Γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος

Σὲ Ἀναστάσιμες Ἡμέρες, στολισμένες μὲ της Ἂνοιξης τὶς πλούσιες δωρεές, ἑορτάζουμε τὸ «Δεύτερο Πάσχα της Ἐνορίας μας» καὶ Σᾶς προσκαλοῦμε γιὰ νὰ μοιραστοῦμε μαζί Σας τὴ Χαρὰ τῆς Μνήμης τοῦ Ἁγίου μας.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

•Τετάρτη του Πάσχα 8/5/13 ὥρα 7.00 μ.μ:  
ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ μὲ ἀρτοκλασία καὶ Θ.Κήρυγμα.  

•Πέμπτη του Πάσχα 9/5/13 ὥρα 6.45 π.μ :  
ΟΡΘΡΟΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ.  
ὥρα 7.00 μ.μ : ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τα ΕΓΚΩΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ και η ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ.  

Τοὺς Ἐόρτιους ὓμνους θὰ ψάλλει ὁ AΡΧΩΝ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ κ.ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΤΣΕΤΖΗΣ  

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το νέο βιβλίο του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου

Το «ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ – Μεταπλάσεις», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αργοναύτες (argonauts.amke@gmail.com) και το οποίο διακινείται από τα βιβλιοπωλεία του Ιανού, είναι το τρίτο βιβλίο του Ηλία Ανδριόπουλου.

Έχουν προηγηθεί η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΗΧΩΝ, Κέδρος 2006 και οι ΑΝΤΙ-ΗΧΗΣΕΙΣ, Μαΐστρος 2008. Στο Δοκίμιο αυτό ο συνθέτης- συγγραφέας καταθέτει με στοχασμό και τόλμη, τις θεωρητικές του απόψεις πάνω σε ζητήματα τέχνης, αισθητικής, ελληνικότητας, πολιτισμού, τα οποία συνυπάρχουν, περιπλέκονται και διασταυρώνονται με εκείνα τα μεγάλα και καυτά θέματα που τυραννούν τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας. 

Εδώ είναι εμφανής η οδύνη αλλά και η οργή του για τα δεινά που βιώνει ο ελληνικός λαός. 

Επίσης γίνεται αντιληπτή η αγωνία του για το προχώρημα και το μέλλον αυτού του τόπου. Το ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ – Μεταπλάσεις, αποτελείται από τέσσερα αυτοτελή κεφάλαια. 

1. Το αίνιγμα μιας Γενιάς 
2. Σκέψεις για τη Μουσική
3. Ένα ταξίδι και μια επίσκεψη 
4. Μεταπλάσεις 

Τα κείμενα του Ανδριόπουλου τα συγκροτεί και τα κάνει ελκυστικά ο φροντισμένος και γνήσιος προσωπικός του λόγος. Το βιβλίο αυτό, με εισαγωγή-προανάκρουσμα του μουσικολόγου, μουσικοκριτικού Γιώργου Μονεμβασίτη, αποτελεί μία τίμια κατάθεση ενός καλλιτέχνη, που δε διαπραγματεύτηκε ποτέ την ελευθερία της έκφρασής του έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος.

Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδος

Κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2013, από τις υπηρεσίες των υφισταμένων της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδος, Αστυνομικών Διευθύνσεων, ήτοι: Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας:  

α. Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια εβδομήντα επτά (377) άτομα και ειδικότερα:  

• Τρία (3) άτομα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης  
• Δύο (2) άτομα, για ληστεία 
• Ένα (1) άτομο, για απόπειρα ληστείας  
• Είκοσι οκτώ (28) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων  
• Τρία (3) άτομα, για απόπειρα κλοπής 
• Ένα (1) άτομο, για κλοπή τροχοφόρου  
• Πενήντα τρία (53) άτομα, για παραβάσεις του νόμου «Περί Ναρκωτικών»  
• Έντεκα (11) άτομα, για παράβαση του νόμου περί όπλων  
• Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία πιστοποιητικών 
• Δύο (2) άτομα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων 
• Επτά (7) άτομα, για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών 
• Δέκα επτά (17) άτομα, για χρέη στο Δημόσιο
• Εκατόν σαράντα δύο (142) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών) 
• Εξήντα δύο (62) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.) 
• Δέκα επτά (17) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ., παραβάσεις Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό πλημμελήματος κ.λ.π.) 
• Ένα (1) άτομο, για απάτη
• Ένα (1) άτομο, για επικίνδυνη σωματική βλάβη 
• Ένα (1) άτομο, για αρπαγή
• Τέσσερα (4) άτομα, για παραβίαση σφραγίδων Αρχής 
• Τρία (3) άτομα, για παραβίαση δικαστικής απόφασης 
• Τέσσερα (4) άτομα, για αντίσταση
• Τέσσερα (4) άτομα, για απειλή 
• Ένα (1) άτομο, για ψευδή καταμήνυση
• Ένα (1) άτομο, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση
• Ένα (1) άτομο, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών
• Ένα (1) άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος 
• Δύο (2) άτομα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων 
• Δύο (2) άτομα, για λοιπά αδικήματα Π.Κ. 

β. Εξιχνιάσθηκαν : 

• Μία (1) υπόθεση ληστείας 
• Τριάντα τέσσερις (34) υποθέσεις ναρκωτικών 
• Τριάντα πέντε (35) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις 
• Έξι (6) απόπειρες κλοπής 
• Μία (1) κλοπή τροχοφόρου 
• Δέκα (10) υποθέσεις του Νόμου περί όπλων 
• Τρείς (3) υποθέσεις ζωοκλοπών 
• Έξι (6) υποθέσεις του Νόμου περί βεγγαλικών
• Πέντε (5) υποθέσεις απάτης 
• Δύο (2) υποθέσεις πλαστογραφίας πιστοποιητικών 
• Δύο (2) υποθέσεις υπεξαίρεσης 
• Δύο (2) υποθέσεις του Νόμου περί τελωνιακού κώδικα

Εξαρθρώθηκαν: 
• Μία (1) εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε απαγωγές αλλοδαπών στη Λιβαδειά Βοιωτίας. Συνελήφθη 43χρονος Πακιστανός, μέλος της ομάδας, ο οποίος κατηγορείται για απαγωγή 22χρονου ομοεθνή του. 
• Μία (1) εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές στην περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας. Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας. 

δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:
• Ηρωίνη: 26,98 gr 
• Κάνναβη: 44.334,73 gr
• Δενδρύλλια κάνναβης: 2 
• Αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης: 3 
• Βουπρενοφρίνη: 0,4 gr 
• Κοκαΐνη: 1,1 gr 
• Ναρκωτικά δισκία: 55 
• Περίστροφο: 1 
• Κυνηγετικά όπλα: 4 
• Μαχαίρια: 9 
• Φυσίγγια διάφορων όπλων: 1 
• Γκλοπ: 3 
• Ζυγαριές ακριβείας: 3 
• Χρήματα: 840 ευρώ 
• Πλαστά χρήματα: 860 ευρώ 
• REPLICA: 2 
• Κινητά τηλέφωνα: 2 
• Σπρέι πιπεριού: 1 
• Ι.Χ.Φ.: 2 
• Λαθραία πακέτα τσιγάρα: 110 
• CD: 614 • Κροτίδες: 16.777 
• Παιδικά αθύρματα: 2.681 

Πέραν των ανωτέρω, στην περιφέρεια των προαναφερόμενων υφισταμένων μας Αστυνομικών Διευθύνσεων, ανευρεθήκαν συνολικά, είκοσι ένα (21) κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.