Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Συνάντηση φορέων με την Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε.

Αντιπροσωπεία από φορείς της Στερεάς Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Θήβας, κ. Χρήστος Χαρατσής, πραγματοποίησε συνάντηση στις 30 Μαΐου 2013 με την διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε κυρία Γεωργία Κωτίδου.
Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παραμονής της έδρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης  του Ο.Α.Ε.Ε στην Λαμία και του παραρτήματος των ιδιόκτητων γραφείων του Ο.Α.Ε.Ε στην Θήβα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε στην Αθήνα, παρόντων του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, του Περιφερειάρχη  κ. Κλέαρχου Περγαντά, των κ.κ. Βουλευτών Μακρή, Κουτσογιαννακόπουλου, Σταυρογιάννη, Κυριακάκη, Μπασιάκου και Σταθά.
Επίσης παραβρεθήκαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Φθιώτιδος κ. Διαμαντάρας, Βοιωτίας κ. Αγνιάδης  και ο Αντιπρόεδρος Ευβοίας κ. Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θήβας κ. Ηλίας Πέτραινας , οι πρόεδροι των Ο.Ε.Β.Ε Φθιώτιδος κ. Λούκας, Ευβοίας κ. Θαλάσσης, Αταλάντης κ. Σαμαράς και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Ευβοίας κ. Ντεγιάννης.
   Μετά τις τοποθετήσεις του κου  Διαμαντάρα, προέδρου Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, και του κ. Λούκα, προέδρου της Ο.Ε.Β.Ε Φθιώτιδος, για το επίμαχο θέμα της παραμονής της περιφερειακής έδρας του Ο.Α.Ε.Ε στην Λαμία και την αναγκαιότητα αυτής, το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Θήβας, και εξήγησε την επιτακτική ανάγκη της παραμονής των γραφείων του τμήματος του Ο.Α.Ε.Ε στην Θήβα.
Ο κύριος Χαρατσής εξήγησε τους λόγους  της παραμονής των γραφείων, εξηγώντας ότι αυτά είναι ιδιόκτητα, λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και το κλείσιμό τους δεν θα αποτελέσει οικονομικό όφελος.
Επίσης ο πρόεδρος δήλωσε: «Τα γραφεία του ΟΑΕΕ Θήβας εξυπηρετούν τον Δήμο Θηβαίων, τον τρίτο σε πληθυσμό δήμο της περιφέρειας, τον Δήμο Τανάγρας, τον Δήμο Αλιάρτου, την περιοχή Δερβενοχωρίων, τις Ερυθρές και η αρμοδιότητα του φτάνει έως τον Κορινθιακού Κόλπο. Το δε έργο και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους είναι σημαντικό και αναγκαίο».
Η Διοικητής του ΟΑΕΕ κυρία Γεωργία Κωτίδου, απάντησε στα ερωτήματα που της τέθηκαν, ότι γίνεται ένας σχεδιασμός συγχωνεύσεων, χωρίς οικονομικούς όρους και ότι εκτελεί πολιτικές εντολές.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θήβας, απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Οικονομικών ,Κο Σταικούρα, δήλωσε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη και τα ρίσκα που αναλαμβάνουν, επενδύοντας στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από το κλείσιμο των γραφείων του ΟΑΕΕ και ότι τα αποτελέσματα από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μόνο δεινά θα επιφέρουν, ότι συνέβη και με το Φ.Π.Α και τόνισε ότι μετά την οικονομική εξαθλίωση που ζήσαμε τώρα ζούμε και την κοινωνική.
Ο κ. Υφυπουργός αφού άκουσε όλες τις απόψεις και τις συμαντικές παρεμβάσεις των κ.κ. Περγαντά, Θαλλάση, Μπασιάκου, Σταθά, Αγνιάδη, Κωτίδου, ζήτησε να έχει τον τελευταίο λόγο μετά τον σχεδιασμό και πριν την απόφαση.
Στο τέλος, παραδόθηκαν από όλους του φορείς τα ψηφίσματα, από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με την υπογραφή του Αντιπερ/χη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη, από τον Δήμο Θηβαίων διά του Αντιδημάρχου κ. Ηλία Πέτραινα και από την ΟΕΒΕ Θήβας, από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Χαρατσή.
Συνάδελφοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, ενεργοί ή συνταξιούχοι, ΤΙΠΟΤΑ δεν μας χάρισε κανείς. Πρέπει να απαντήσουμε με αγώνες στην απαξίωση, οικονομική και κοινωνική στην οποία έχουμε οδηγηθεί και με αγώνες να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Για την ΟΕΒΕ  ΘΗΒΑΣ
Ο Πρόεδρος

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Χρήσιμες συμβουλές για την προφύλαξη και προστασία των παιδιών από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης

Οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συναναστροφές και τη συμπεριφορά των παιδιών τους.
 Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή των ψυχολόγων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Σώματος απευθύνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες σε γονείς και παιδιά, με σκοπό την προφύλαξη των ανηλίκων από περιστατικά αποπλάνησης και ασέλγειας σε βάρος τους.
Οι ακόλουθες οδηγίες και περιγραφές αφορούν ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής προτίμησης σε ανήλικους, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι κάθε τέτοιο χαρακτηριστικό αποτελεί απόδειξη ότι κάποιος είναι παιδόφιλος.
Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.
Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου; 
Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.
Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας». Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας.
Όπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο.
Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.
Οδηγίες προς τους γονείς: 
1) Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά: 
α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:
• Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ’ ότι για τους ενήλικες;
• Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;
• Εργάζεται με παιδιά;
• Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;
• Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;
β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις: 
• Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;
• Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ’ ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)
• Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ’ ότι με τη σύζυγό του;
γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις:
• Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ’ ότι με άτομα της ηλικίας του;
• Έχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ’ ότι με ενήλικες;
• Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;
2) Προσέξτε τα παιδιά σας:
• Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας;
• Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες;
• Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;
• Έχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;
• Έχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;
• Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;
• Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν;
• Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος;
• Έρχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα;
• Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;
Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει.
Μην πανικοβάλλεστε, αλλά έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.
3) Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: 
• Συζητείστε με το παιδί σας για τους κινδύνους του Διαδικτύου, χωρίς βέβαια να απαγορεύσετε τη χρήση του. Εξηγείστε του ότι δεν πρέπει να δίνει προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κ.λπ.) ή να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου.
• Σκόπιμο είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του παιδιού σας και να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Ίντερνετ καφέ.
• Βάλτε τον υπολογιστή σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού και όχι στο παιδικό δωμάτιο, για να αποφύγετε την πιθανότητα να το «βρει» ο παιδόφιλος μόνο του.
• Ρωτήστε το παιδί σας ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή/και ελέγξτε το μόνοι σας μέσω των «αγαπημένων» και του «ιστορικού περιήγησης» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) και κάντε του προτάσεις για ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάλληλες για την ηλικία του.
Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να είναι αντιδραστικά και να αναζητούν την ιδιωτικότητα, ενώ πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλονται στο σεξουαλικό ξύπνημα της εφηβικής ηλικίας.
Σταθείτε δίπλα τους με τρόπο διακριτικό και όχι παρεμβατικό.
Μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται.
Μιλήστε τους για το σώμα τους. Πείτε τους τι να προσέχουν.
Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους.
Οδηγίες προς τα παιδιά: 
Ο παρακάτω ενδεικτικός οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, είτε διαβάζοντάς τον απευθείας, είτε μπορεί να διαβαστεί από τους γονείς, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για το τι να αποφεύγουν.
• Ένας ενήλικος δεν πρέπει ποτέ να ζητάει από ένα παιδί να αγγίξει το ίδιο τα γεννητικά του όργανα.
• Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, εκτός αν είναι γιατρός στο ιατρείο του.
• Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κάνει οτιδήποτε μαζί του, ενώ είναι είτε εκείνος είτε το παιδί χωρίς ρούχα.
• Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κρατήσει κάτι κρυφό ή μυστικό από τους γονείς του, κυρίως κάτι που αφορά το ίδιο.
Πες «όχι» όταν: 
• Ένας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος.
• Ένας ενήλικος θέλει να σε αγγίξει κάπου που δεν θέλεις εσύ.
• Ένας ενήλικος κάνει κάτι στο σώμα σου, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή και να πονάς.
•Ένας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι και να μην το πεις στους γονείς σου.
Ξεχώρισε το «δώρο» από τη «δωροδοκία»: 
Δώρο έιναι κάτι που σου δίνει κάποιος γιατί σε αγαπάει. Δωροδοκία είναι όταν κάποιος σου δίνει κάτι ή σε αφήνει να κάνεις κάτι και ζητάει αντάλλαγμα για αυτό.
Για παράδειγμα: «Θα σου δώσω ένα γλυκό, αν βγάλεις τα ρούχα σου και ξαπλώσεις δίπλα μου». Προστασία στο δρόμο: 
• Φρόντισε να είσαι έξω με παρέες και απόφυγε να τριγυρνάς μόνος σου.
• Μη μιλάς σε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζεις καλά.
• Βάλε τις φωνές και τρέξε γρήγορα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει κάπου απόμερα ή να σε βάλει σε ένα αυτοκίνητο.
• Έχε το νου σου να αρνηθείς, αν είσαι έξω και κάποιος σου προσφέρει χρήματα για να του κάνεις μια χάρη.
• Πρόσεχε στις δημόσιες τουαλέτες και πήγαινε με έναν φίλο, αν αυτό είναι δυνατό. Βγες γρήγορα έξω αν σε πλησιάσει κάποιος.
• Έχε πάντα χρήματα μαζί σου για να γυρίσεις στο σπίτι και μην ξοδεύεις ποτέ αυτά τα χρήματα.
  Προστασία στο Διαδίκτυο: 
• Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.
• Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.
• Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.
• Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.
• Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά
• Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
• Έχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.
Τι να κάνω σε περίπτωση που υποψιάζομαι ή έχω ενδείξεις ότι κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων; 
 Μπορείτε να απευθυνθείτε:
 • στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής - Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370.
• στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.
• στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης - παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) ή και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@ hellenicpolice.gr 
Οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντικός Καθαρισμός

Το «Λύκειο Ελληνίδων Θήβας» και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου» οργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό στον «υιοθετημένο» αρχαιολογικό χώρο του «Ισμηνίου» λόφου (πλησίον ΚΤΕΛ & Αγ. Λουκά).
Η εθελοντική μας δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 9:30 π.μ. από τα μέλη μας και οιονδήποτε συμπολίτη ή συμπολίτισσα έχει ανάλογες ευαισθησίες.
Τα Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας & του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Βιβλίου»
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης στην ΛΙβαδειά

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου Λιβαδειάς, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη στα πλαίσια των εσωκομματικών διαδικασιών για την ανάδειξη νέων οργάνων του κόμματος.
 Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΚΟΛ: Πραγματοποιήθηκε η γιορτή κυκλοφοριακής αγωγής

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, για τρίτη συνεχή χρονιά, η εκδήλωση με τίτλο «ΓΙΟΡΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2013» που απευθύνεται σε παιδιά δημοτικών σχολείων. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, η οποία έγινε σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Λεβαδέων, για την παραχώρηση της πλατείας Λάμπρου Κατσώνη (Πάρκο), τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, για τις χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες, του εκπροσώπου της, για την αποφυγή ατυχημάτων χρησιμοποιώντας το ποδήλατο, είτε ως μέσο διασκέδασης ή μετακίνησης.
Ευχαριστίες οφείλουμε επίσης στους χορηγούς της εκδήλωσης, τους ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης κ.κ. Χρήστο Κόλλια, Κων/νο Κορογιάννο και Νικόλαο Γεωργιάδη, τον ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων κ. Δημήτριο Ανέστη, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος COPYCARE κ. Ζησιμόπουλο Θεόδωρο, καθώς και τους ιδιοκτήτες καταστήματος εμπορίας υδραυλικών ειδών και μελέτης-εγκατάστασης ανελκυστήρων κ.κ. Γεώργιο & Δημήτριο Τόλια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με την τιμητική παρουσία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη Στερεάς Ελλάδας, κ. Αθανάσιου Νούσα

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου, με την τιμητική παρουσία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, κ. Αθανάσιου Νούσα.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν να παρουσιαστεί ο νέος θεσμός του Περιφερειακού Συμπαραστάτη και να παρουσιαστούν οι ωφέλειες, που προκύπτουν για τον πολίτη αλλά και για την επιχείρηση. Στην σύσκεψη, εκτός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, κ. Σεραφείμ Μωραΐτη. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών συνδικαλιστικών συλλόγων και σωματείων όπως η κα Στεφοπούλου Βασιλική, Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων-Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ορχομενού, ο κ. Καγιάς Σωτήρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλουμινοκατασκευαστών-Σιδηροκατασκευαστών Βοιωτίας και ο κ. Παπαργύρης Παναγιώτης,

Πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Θήβας.
Ο κ. Νούσας ανέλυσε τις αρμοδιότητες και την δραστηριότητα του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης σημειώνοντας, ότι ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης αποτελεί έναν περιφερειακό θεσμό, που επιβλέπει την ορθή και νομότυπη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών και λειτουργεί εμμέσως ως εσωτερικός ελεγκτικός μηχανισμός και ως διαμεσολαβητής στη σχέση των πολιτών και των επιχειρήσεων με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Αν και η αρμοδιότητα αυτή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης αφορά τις υποθέσεις, που ανάγονται στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και των
επιχειρήσεών της, μπορεί και παρεμβαίνει και στο σύνολο του πλέγματος της δημόσιας διοίκησης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κάλεσε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν ζητήματα παραβίασης των δικαιωμάτων τους ή προσβολής των νομίμων συμφερόντων τους να επωφεληθούν του θεσμού και να προβαίνουν σε άμεση σχετική ενυπόγραφη αίτηση στο γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη.
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σχηματάρι

Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 7.30μμ. στην κεντρική πλατεία των Ταξιαρχών Σχηματαρίου. Ομιλητής: Αντώνης Τουλουμάκος μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Έλα με τους κομμουνιστές που σου λένε ότι μπορείς να ζήσεις καλύτερα, μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου. Οι κομμουνιστές δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που σου λένε "μη μιλάς", "κάνε υπομονή, μπόρα είναι θα περάσει".
Που σε παραμυθιάζουν για να βάλεις πλάτη, να υπομείνεις θυσίες. Θυσίες για να πλουτίζει μια χούφτα από καταπιεστές και το σύστημά τους. Γιατί οι κομμουνιστές είναι οι μόνοι που σου λένε μην κάνεις πίσω, πάλεψε.
Οργανώσου και αγωνίσου. Στάσου απέναντι, μην τους χαρίζεσαι. Μπορείς να τους νικήσεις αν το αποφασίσεις! Ο αγώνας σου δεν μπορεί να σκοντάφτει στον έναν ή στον άλλο πολιτικό παράγοντα, στη μια ή στην άλλη κυβέρνηση, όπως κι αν πλασάρεται. Ο αγώνας σου πρέπει να στοχεύει στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, πρέπει να κατευθύνεται στην ανατροπή του. Γιατί αλλιώς οι κυβερνήσεις θα αλλάζουν, τα κόμματα και οι συνεργασίες τους θα εναλλάσσονται με τη μια ή την άλλη εκδοχή και συ θα απογοητεύεσαι μόνο, δεν θα βλέπεις κανένα φως και ύστερα άντε πάλι απ' την αρχή...
Μάθε πως αυτό που σου λέει το ΚΚΕ - η οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με μόρφωση, με δουλειά, με πολιτισμό, αθλητισμό για τη νεολαία - αυτή η κοινωνία οικοδομήθηκε τον προηγούμενο αιώνα.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Έλα στη συγκέντρωσή μας .
Να ακούσεις τις θέσεις του ΚΚΕ από το ΚΚΕ.
Τα ΜΜΕ των αστών λένε πολλά ψέματα για το ΚΚΕ.
Διαστρεβλώνουν και συκοφαντούν.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ψήφισμα ΟΕΒΕ Θήβας για τον σχεδιασμό συρρίκνωσης των περιφερειακών γραφείων του ΟΑΕΕ

Το διευρημένο συμβούλιο της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ σε έκτακτη συνεδρίαση αφού ενημερώθηκε για τον επιχειρούμενο σχεδιασμό συρρίκνωσης των περιφερειακών γραφείων του ΟΑΕΕ , που προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση των ιδιόκτητων γραφείων της ΘΗΒΑΣ , χαρακτήρισε αυτόν Πρόχειρο – Αντιλειτουργικό εις βάρος των εξυπηρετούμενων επιχειρηματιών (ενεργών και συνταξιούχων) και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τον οργανισμό.
Η λειτουργεία των ιδιόκτητων γραφείων του ΟΑΕΕ στην Θήβα είναι παραπάνω από χρήσιμη και αναγκαία. Εξυπήρετει τον 3ο κατά σειρά ( πληθυσμιακά ) Δήμο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Εξυπηρετεί την βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Εξυπηρετεί τον Δήμο Τανάγρας , τον μισό Δήμο Αλιάρτου , τις περιοχές Σκούρτα – Ερυθρές – Αλυκή – Σαράντι. Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ με αφορμή τον σχεδιασμό της Διοικητή του ΟΑΕΕ Κας ΚΩΤΙΔΟΥ για το κλείσιμο των ιδιόκτητων γραφείων της Θήβας , που λειτουργούν με μειωμένο εργατικό δυναμικό (5 απο 13) προσφέροντας τα πάντα για την εξυπηρέτησητων ασφαλισμένων , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ έντονα εκφράζοντας την απογοητευσή της που για άλλη μια φορά χωρίς καμία διαβούλευση και επαφή με κανένα στο όνομα του δήθεν συμμαζέματος ποντάρουν στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων παίρνοντας αποφάσεις που δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος και αντιθέτως οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση όλων μας.
Το διευρημένο Συμβούλιο της ΟΕΒΕ συντάσεται με την ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ του Δήμου Θηβαίων ότι δεν πρόκειται να δεχθεί το κλείσιμο των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Θήβα.
Περιμένει την υλοποίηση της υπόσχεσης του δημάρχου για συνάντηση με την Κα ΚΩΤΙΔΟΥ εν όψει απόφασης. -Ζητά από τους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας , την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , την Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας , το Επιμελητήριο , τους Φορείς να πάρουν φανερές τοποθετήσεις και παρεμβάσεις τις οποίες και θα ανακοινώσουν.
-ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΗΒΑΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ -ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ
-ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 
ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ:
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ : ΦΙΛΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ : ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΚΟΜΜΩΤΩΝ : ΓΡΑΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ : ΚΑΛΙΑΛΗ ΣΜΑΡΩ
ΡΑΔΙΟ-ΤΑΞΙ : ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕΣΤΙΑΣΗΣ : ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ : ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΦΟΡΤΗΓΩΝ Δ.Χ : ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ : ΜΠΑΡΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ : ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΑΖ. ΟΑΕΕ ΘΗΒΑΣ : ΣΟΥΦΛΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΘΗΒΑΣ : ΛΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ : ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Συμμετοχή του ΑΚΟΛ στον Δρόμο του Επαμεινώνδα

Το παρόν έδωσε ο Όμιλος μας την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 και στον ημιμαραθώνιο δρόμο, που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων, με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 2013» με αφετηρία τον Τύμβο των Λεύκτρων και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Θήβας.
Με τα χρώματα του Ομίλου μας συμμετείχαν και τερμάτισαν οι παρακάτω αθλητές με αλφαβητική σειρά. Βασιληάς Κων/νος, Γκελεστάθης Μάκης, Ιερεμίας Νίκος, Καραγιάννης Τάσος, Κουτσιούκης Στέργιος, Παπανικολάου Γιώργος, Πολατσίδης Χρήστος, Ράπτης Γιάννης, Ράπτης Λουκάς, Τσιροπούλας Κώστας
Να σημειώσουμε ότι τερμάτισαν 121 συνολικά αθλητές και ο Καραγιάννης Τάσος, με χρόνο 1.37.56, τερμάτισε στην 7η θέση.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε περισσότερα...

Διεξήχθη ο 7ος μαθηματικός διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 διεξήχθη ο 7ος μαθηματικός διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού των σχολείων του Νομού Βοιωτίας. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 1154 μαθητές οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα σχολεία τους με επιτηρητές τους δασκάλους τους.
Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τα κεντρικά της Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη σε συνεργασία με το παράρτημα της ΕΜΕ Ν. Βοιωτίας, τους δασκάλους των σχολείων και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης. Ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν αυτή τη διοργάνωση.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στους 170 μαθητές που διακρίθηκαν με την επίδοσή τους.
Αναμένουμε να συναντηθούμε στη επόμενη δράση της ΕΜΕ (βράβευση διακριθέντων στις 8 Ιουνίου 2013 για τη Λιβαδειά και 9 Ιουνίου 2013 για τη Θήβα) και καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και το όμορφο αυτό μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν.
Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το Δημοτικό σχολείο, τον Ευκλείδη Α για το Γυμνάσιο), μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς κτλ
Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι:
ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΗΒΑΣ Τάξη Ε΄
1 Ζωγράφου Κλεονίκη Ε1 1ο Δημ Θήβας
2 Κόλιας Ιωάννης Ε1 1ο Δημ Θήβας
3 Χατζηδούρου Μαρία Ε2 1ο Δημ Θήβας
4 Πήλιουρης Πέτρος Ε2 1ο Δημ Θήβας
5 Μετόλι Ορέστης Ε1 3ο Δημ Θήβας
6 Στάντζος Ιωακείμ Ε2 3ο Δημ Θήβας
7 Μερλέμη Κων/να Ε2 5ο Δημ Θήβας
8 Κίτσος Γεώργιος Ε2 5ο Δημ Θήβας
9 Καρρά Βασιλική Ε1 6ο Δημ Θήβας
10 Τοκουτζής Νικόλαος Ε2 6ο Δημ Θήβας
11 Φουστανελάς Χάρης Ε2 6ο Δημ Θήβας
12 Κουτρουλάρος Δημήτρης Ε 7ο Δημ Θήβας
13 Μανάρας Παναγιώτης Ε 7ο Δημ Θήβας
14 Μπατσούλης Στυλιανός Ε 7ο Δημ Θήβας
15 Λογοθέτη Ευδοξία Ε1 Δημ Αλιάρτου
16 Κυλάφης Δημήτριος Ε2 Δημ Αλιάρτου
17 Γαλάνης Στυλιανός Ε Δημ Βαγίων
18 Καρλέτσου Ευαγγελία Ε Δημ Βαγίων
19 Ματζούνης Δημήτριος Ε Δημ Βαγίων
20 Βασιλοπούλου Μορφούλα Ε1 Δημ Δήλεσι
21 Μηνάς Σταμάτης Ε1 Δημ Δήλεσι
22 Πάγιο Μελίνα Ε2 Δημ Δήλεσι
23 Σούλης Νικόλαος Ε2 Δημ Δήλεσι
24 Αγγελής Παναγιώτης Ε Δημ Ελαιώνα
25 Κατσιφή Παναγιώτα Ε Δημ Ελαιώνα
26 Δομβρεναίων Χαραλαμπία Ε Δημ Θεσπιών
27 Καλαϊτζάκης Γεώργιος Ε Δημ Καπαρελλίου
28 Σίννη Σοφία Ε Δημ Καπαρελλίου
29 Τζουανάκης Κων/νος Ε Δημ Καπαρελλίου
30 Τζουανάκης Χρήστος Ε Δημ Καπαρελλίου
31 Αγνιάδης Λουκάς Ε Δημ Λεύκτρων
32 Πανούσης Χρήστος Ε Δημ Μαυροματίου
33 Αλευράς Παναγιώτης Ε1 Δημ Οινοφύτων
34 Βοριά Κων/να Ε1 Δημ Οινοφύτων
35 Ροσένοφ Ρουσεφ Κριστιαν Ε2 Δημ Οινοφύτων
36 Κοβάνη Ρίτσα Ε Δημ Προδρόμου
37 Σταμάτη Βάσια Ε Δημ Πύλης
38 Μίχα Μαρία Ε Δημ Σκούρτων
39 Κωστούλα Μαργαρίτα Ε1 2ο Δημ Σχηματαρίου
40 Ακριώτης Αθανάσιος Ε2 2ο Δημ Σχηματαρίου
41 Σαράντος Σαράντης Ε2 2ο Δημ Σχηματαρίου
42 Σπηλιώτης Γεώργιος Ε2 2ο Δημ Σχηματαρίου
43 Στούκος Παναγιώτης Ε2 2ο Δημ Σχηματαρίου
44 Φλώτσιου Πολυξένη Ε2 2ο Δημ Σχηματαρίου
45 Χριστοφιλοπούλου Βασιλική Ε2 2ο Δημ Σχηματαρίου
ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΗΒΑΣ Τάξη ΣΤ΄
1 Ψυχογιός Κων/νος ΣΤ1 1ο Δημ Θήβας
2 Πελώνης Αλέξανδρος ΣΤ2 1ο Δημ Θήβας
3 Πέττας Ανδρέας ΣΤ2 1ο Δημ Θήβας
4 Κρουστάλη Δήμητρα-Καλομοίρα ΣΤ1 2ο Δημ Θήβας
5 Κυριακάκης Σωκράτης ΣΤ1 2ο Δημ Θήβας
6 Κωνσταντάρας Κων/νος ΣΤ1 2ο Δημ Θήβας
7 Μπομπούκης Κυριάκος ΣΤ2 2ο Δημ Θήβας
8 Αμέτ Χρήστος ΣΤ 3ο Δημ Θήβας
9 Γιάννου Αναστασία ΣΤ1 5ο Δημ Θήβας
10 Κασκάνη Αριστέα ΣΤ1 5ο Δημ Θήβας
11 Βασιλείου Χρήστος ΣΤ1 5ο Δημ Θήβας
12 Τσάλεζα Γεωργία ΣΤ2 5ο Δημ Θήβας
13 Σπυρίδης Ιωάννης ΣΤ2 5ο Δημ Θήβας
14 Καραλή Κατερίνα ΣΤ1 6ο Δημ Θήβας
15 Τσιλίκας Βασίλειος ΣΤ2 6ο Δημ Θήβας
16 Βενιζέλος Παναγιώτης ΣΤ 8ο Δημ Θήβας
17 Γεωργάκης Γεώργιος ΣΤ 8ο Δημ Θήβας
18 Κατσαβριάς Χρήστος ΣΤ 8ο Δημ Θήβας
19 Μελετίου Αικατερίνη-Δήμητρα ΣΤ 8ο Δημ Θήβας
20 Παπαγεωργίου Δέσποινα-Μαρκέλλα ΣΤ 8ο Δημ Θήβας
21 Τσαραμπάρης Επαμεινώντας ΣΤ 8ο Δημ Θήβας
22 Χαρέμης Χαράλαμπος ΣΤ 8ο Δημ Θήβας
23 Αγγέλου Χαράλαμπος ΣΤ1 Δημ Αλιάρτου
24 Αποστόλου Λάμπρος ΣΤ1 Δημ Αλιάρτου
25 Γιαννακοπούλου Πηνελόπη-Παναγιώτα ΣΤ1 Δημ Αλιάρτου
26 Καλαμπαλίκης Νικόλαος ΣΤ1 Δημ Αλιάρτου
27 Καπούλας Ηλίας ΣΤ1 Δημ Αλιάρτου
28 Καρακικές Λεωνίδας ΣΤ1 Δημ Αλιάρτου
29 Κορδώνης Αθανάσιος ΣΤ1 Δημ Αλιάρτου
30 Ζαχαριάς Κων/νος ΣΤ2 Δημ Αλιάρτου
31 Κεχαγιάς Νικόλαος ΣΤ2 Δημ Αλιάρτου
32 Μεγάλου Βασιλική ΣΤ2 Δημ Αλιάρτου
33 Πετεινάρη Γαρυφαλλιά ΣΤ2 Δημ Αλιάρτου
34 Πέτερ Αλέξανδρος ΣΤ2 Δημ Αλιάρτου
35 Χαλβατζή Μαρία ΣΤ2 Δημ Αλιάρτου
36 Λάμπρου Λάμπρος ΣΤ Δημ Άρματος
37 Δαύρη Κων/να ΣΤ Δημ Άρματος
38 Μανάρα Βασιλική ΣΤ 2ο Δημ Βαγίων
39 Ματζούνη Φωτούλα ΣΤ 2ο Δημ Βαγίων
40 Πανταζής Δημήτριος ΣΤ2 Δημ Δήλεσι
41 Κανδύλης Γεώργιος ΣΤ1 Δημ Δήλεσι
42 Χάλιος Νικόλαος ΣΤ Δημ Ελαιώνα
43 Κίσσα Αθανασία-Παναγιώτα ΣΤ Δημ Ελαιώνα
44 Γκούμα Κατερίνα ΣΤ Δημ Θεσπιών
45 Γκόγκα Ολγιάνα ΣΤ Δημ Καπαρελίου
46 Ζαγαρίτης Βασίλειος ΣΤ Δημ Καπαρελίου
47 Μυτιλήνης Παντελής ΣΤ Δημ Καπαρελίου
48 Σταμέλου Μαρία ΣΤ Δημ Καπαρελίου
49 Ρόκκα Ελίνα ΣΤ Δημ Λέυκτρων
50 Σολωμός Ιωάννης ΣΤ Δημ Μαυροματίου
51 Μεγάλος Παρασκευάς ΣΤ Δημ Μαυροματίου
52 Παγώνα Σταυρούλα ΣΤ Δημ Μαυροματίου
53 Κοσμετάτος Ευάγγελος ΣΤ1 Δημ Οινοφύτων
54 Ντοτσέι Πάολα ΣΤ2 Δημ Οινοφύτων
55 Οικονομίδης Δημήτριος ΣΤ2 Δημ Οινοφύτων
56 Σκλια Μαρία ΣΤ2 Δημ Οινοφύτων
57 Φίλλη Ελένη-Μαρία ΣΤ Δημ Πλαταιών
58 Δέδες Δημήτριος ΣΤ Δημ Προδρόμου
59 Γεώργας Χρήστος ΣΤ Δημ Πύλης
60 Ντάρδα Μαρία ΣΤ Δημ Σκούρτων
61 Ιωάννου Κων/νος ΣΤ 2ο Δημ Σχηματαρίου
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Τάξη Ε΄
1 Αμερικάνου Ευδοκία Ε1 1ο Δημ. Λιβαδειάς
2 Καρούζου Νίκη Ε2 1ο Δημ. Λιβαδειάς
3 Μπαμπλέκου Άννα Ε 2ο Δημ. Λιβαδειάς
4 Κατσούλα Σοφία Ε 3ο Δημ. Λιβαδειάς
5 Ιωάννου Ελένη Ε1 4ο Δημ Λιβαδειάς
6 Παπαδημητρίου Ελένη Ε2 4ο Δημ Λιβαδειάς
7 Καραμάνης Κων/νος Ε 5ο Δημ. Λιβαδειάς
8 Σόλιας Λουκάς Ε1 6ο Δημ Λιβαδειάς
9 Χατζηβασιλείου Ιωάννης Ε2 6ο Δημ Λιβαδειάς
10 Σταυροπούλου Ειρήνη Ε2 7ο Δημ. Λιβαδειάς
11 Κακολύρη Καλλιόπη Ε1 7ο Δημ. Λιβαδειάς
12 Καρκάνας Αθανάσιος Ε1 7ο Δημ. Λιβαδειάς
13 Μοιραναίου Δήμητρα Ε1 8ο Δημ. Λιβαδειάς
14 Μιμίκος Ηρακλής Ε1 8ο Δημ. Λιβαδειάς
15 Σωτήρχος Κων/νος Ε2 8ο Δημ. Λιβαδειάς
16 Καλαντζής Γιάννης Ε1 9ο Δημ Λιβαδειάς
17 Μούκας Θάνος Ε2 9ο Δημ Λιβαδειάς
18 Τζαμάλας Παναγιώτης Ε 10ο Δημ. Λιβαδειάς
19 Χουσιάδας Κων/νος Ε Δημ Αγ. Γεωργίου
20 Λιάνη Χριστίνα Ε Δημ Αγ. Δημητρίου
21 Πότκα Ορέστης Ε Δημ Αγ. Δημητρίου
22 Κοκολάκης Ορέστης Ε Δημ Αντίκυρας
23 Φλαμούρ Καράι Ε1 Δημ Αράχωβας
24 Σύρος Αθανάσιος Ε2 Δημ Αράχωβας
25 Πλα Παρασκευή Ε Δημ Δάυλειας
26 Γρούντας Σπύρος Ε Δημ Κάστρου
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Τάξη ΣΤ΄
1 Ιωάννου Βασιλική ΣΤ1 1ο Δημ. Λιβαδειάς
2 Καλαντζής Χρήστος ΣΤ1 1ο Δημ. Λιβαδειάς
3 Παπαγεωργίου Λουκάς ΣΤ1 1ο Δημ. Λιβαδειάς
4 Καλπύρης Αχιλλέας ΣΤ2 1ο Δημ. Λιβαδειάς
5 Μητά Ευαγγελία ΣΤ 2ο Δημ. Λιβαδειάς
6 Στάμου Χρύσα ΣΤ 3ο Δημ. Λιβαδειάς
7 Αγραφιώτου Ευστάθιος ΣΤ1 4ο Δημ Λιβαδειάς
8 Λαζινός Ευάγγελος ΣΤ1 4ο Δημ Λιβαδειάς
9 Παπαχαραλάμπους Φιλοθέη ΣΤ1 4ο Δημ Λιβαδειάς
10 Σόλιας Απόστολος ΣΤ1 4ο Δημ Λιβαδειάς
11 Ζάμπας Νικόλαος ΣΤ2 4ο Δημ Λιβαδειάς
12 Μπράλιου Ξανθούλα ΣΤ1 5ο Δημ. Λιβαδειάς
13 Χονδρού Βασιλεία ΣΤ1 5ο Δημ. Λιβαδειάς
14 Αγγελοπούλου Γεωργία ΣΤ2 5ο Δημ. Λιβαδειάς
15 Αναγνώστη Βασιλική ΣΤ1 6ο Δημ Λιβαδειάς
16 Μπουμπουκιώτη Μαρία-Ελένη ΣΤ1 6ο Δημ Λιβαδειάς
17 Ρίζος Χριστόφορος ΣΤ1 6ο Δημ Λιβαδειάς
18 Παπαγεωργίου Χριστίνα ΣΤ1 6ο Δημ Λιβαδειάς
19 Περγαντάς Ιωάννης ΣΤ2 6ο Δημ Λιβαδειάς
20 Καραβαγγέλη Καλλιόπη ΣΤ1 7ο Δημ. Λιβαδειάς
21 Μοδήλου Αγλαΐα-Λιάνα ΣΤ1 7ο Δημ. Λιβαδειάς
22 Γκουλή Βιολέτα-Παρασκευή ΣΤ1 7ο Δημ. Λιβαδειάς
23 Ταγκαλέγκα Παναγιώτα ΣΤ2 7ο Δημ. Λιβαδειάς
24 Παπαγεωργίου Λουκάς-Αλέξανδρος ΣΤ1 8ο Δημ. Λιβαδειάς
25 Χαρίτου Νεφέλη ΣΤ2 8ο Δημ. Λιβαδειάς
26 Μπενέτος Σπύρος ΣΤ 9ο Δημ Λιβαδειάς
27 Σολωμός Άγγελος ΣΤ 10ο Δημ. Λιβαδειάς
28 Λουκάς Νίκος ΣΤ 10ο Δημ. Λιβαδειάς
29 Γαντζούδης Μάριος ΣΤ Δημ Αγ. Γεωργίου
30 Φουντά Αγγελική ΣΤ Δημ Αγ. Γεωργίου
31 Γαλάνης Φώτιος ΣΤ Δημ Αγ. Δημητρίου
32 Θώδου Ιωάννης ΣΤ Δημ Αγ. Δημητρίου
33 Φλωκατούλας Ιωάννης ΣΤ Δημ Αγ. Δημητρίου
34 Αγγελής Νικόλαος ΣΤ1 Δημ Αράχωβας
35 Τσοπάνι Αλεξάνδρα ΣΤ2 Δημ Αράχωβας
36 Ευθυμίου Ελένη ΣΤ Δημ Δάυλειας
37 Καλαμπαλίκη Χαρίκλεια ΣΤ Δημ Κάστρου
38 Παπαλάμπρου Δημήτριος ΣΤ Δημ Πάυλου

Η ΠρόεδροςΠρέντζα-Συργιάννη Δήμητρα 
Ο Γραμματέας  Βελαώρας Γιάννης
Διαβάστε περισσότερα...

Καταβολή αποζημιώσεων από των ΕΛ.Γ.Α.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.408 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, εσπεριδοειδή, κηπευτικά, αμπέλια και πατάτες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος Φλωρίνης. Φωκίδος και Χανίων.
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες, εκμεταλλευόμενα το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική)

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες από διάφορες περιοχές της Επικράτειας, εκμεταλλευόμενα το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική).
Συνελήφθησαν, στις (28-05-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, δύο (2) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 41 ετών ο φερόμενος ως «εγκέφαλός» της και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 42 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σχετικά με την δράση της σπείρας, εντόπισαν τον 41χρονο και τον 22χρονο στη πόλη της Λιβαδειάς και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.
 Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο ανωτέρω δράστες, μαζί με τα δύο ακόμη μέλη που ταυτοποιήθηκαν και άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τις αρχές του 2012, εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την συστηματική εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα παραγωγής Αιολικής ενέργειας.
Για την επίτευξη της εγκληματική στους δραστηριότητας, είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος. Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και καταρτίζοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με στοιχεία των παθόντων αλλά και συγγενών τους, τα οποία υπέγραφαν ο 41χρονος με την ιδιότητα του εγγυητή και ο 22χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο εταιρειών, ισχυρίζονταν στην συνέχεια ότι κατέθεταν αιτήματα προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αττικής για την εγκατάσταση και σύνδεση ανεμογεννητριών.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα μέλη της σπείρας, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες για την «φερεγγυότητα» της όλης διαδικασίας, τους γνωστοποιούσαν ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, για την εγκατάσταση των ανωτέρω ανεμογεννητριών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, έξι (6) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας εμφανίζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά το χρηματικό ποσό των (89.250) ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων, αιτήσεων σύνδεσης σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων εγγράφων που τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις (29-05-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (31-05-2013), ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις Μνήμης στο Δίστομο 69 χρόνια από τη Σφαγή

Ο Δήμος Διστόμου – Αράχβωβας – Αντίκυρας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις Εκδηλώσεις Μνήμης των 218 Μαρτύρων Ηρώων Διστομιτών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στις 10 Ιουνίου 1944.
Πρόγραμμα 
Σάββατο 1/6/2013
10.00π.μ. Ποδηλατικός γύρος θυσίας.
6.00μ.μ. Προαύλιο Μουσείων. Το Παιδικό Σκακιστικό Τμήμα του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου θα κάνει αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ) 20 παιδιών εναντίον του Πρωταθλητή Ελλάδας.
Κυριακή 2/6/2013
10.30π.μ. Καρακόλιθος – Μαυσωλείο. Δρόμος θυσίας.
9.00μ.μ. Θέατρο Μαυσωλείου. Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ» παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.
Τρίτη 4/6/2013
9.00μ.μ. Θέατρο Μαυσωλείου. Το Μουσικό εργαστήρι Άσπρων Σπιτιών θα παρουσιάσει την κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» σε σκηνοθεσία Κώστα Συμεωνίδη.
Τετάρτη 5/6/2013
9.00μ.μ. Θέατρο Μαυσωλείου. Η κινηματογραφική λέσχη του θεατρικού εργαστηρίου Διστόμου «ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ» θα προβάλλει την ταινία ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου: «Νεοναζί: το Ολοκαύτωμα της Μνήμης» θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.
Πέμπτη 6/6/2013
5.00μ.μ. Γήπεδο Άσπρων Σπιτιών. Περιφερειακοί Σχολικοί Αγώνες.
Παρασκευή 7/6/2013
9.00μ.μ. Προαύλιο Μουσείων. Η χορωδία «ΑΜΒΡΥΣΣΟΣ» Διστόμου παρουσιάζει το έργο: «Παίρνοντας Δύναμη από τις Μνήμες» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κοσμίδη.
Συμμετέχουν:
Η Δημοτική χορωδία Σαλαμίνας υπό την διεύθυνση Αναστασίου Αναστασόπουλου.
Η Δημοτική χορωδία Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση Θεοδόση Αντωνιάδη.
Η Μικτή χορωδία Νέας Αρτάκης υπό τη διεύθυνση Γιώργου Γερογιάννη.
Σάββατο 8/6/2013
9.00μ.μ. Προαύλιο Μουσείων. Το χορευτικό τμήμα του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση «Πολεμούσαμε και Τραγουδούσαμε» αφιερωμένη στους αγώνες των Ελλήνων για Ελευθερία από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως μέχρι σήμερα. Διδασκαλία χορών Γιώργος Κουνούκλας.
Κυριακή 9/6/2013 
6.00μ.μ. Αίθουσα Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Αγ. Νικολάου Διστόμου. Συνέλευση Μαρτυρικών Πόλεων Ελάδας – Γερμανικές οφειλές. (Κατοχικό δάνειο – Πολεμικές αποζημιώσεις).
7.30μ.μ. Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
8.00μ.μ. Μαυσωλείο. Τρισάγιο στη Μνήμη των νεκρών.
8.30μ.μ. Μαυσωλείο – Προαύλιο Μουσείων. «ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ» και τοποθέτηση χώματος σε Τύμβο από Μαρτυρικά χωριά και Πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οργάνωση: «Πολιτιστική Εταιρεία το Μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 Σφαγιασθέντες».
10.00μ.μ. Προαύλιο Μουσείων. Μουσική Βραδιά με τον Αλέξανδρο Χατζή.
Δευτέρα 10/6/2013 
10.20π.μ. Πέρας αφίξεων των επισήμων στο Δημαρχείο.
10.30π.μ. Μνημόσυνο Σφαγιασθέντων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου.
10.50π.μ. Πομπή προς το Μαυσωλείο.
11.25π.μ. Άφιξη στο χώρο του Μαυσωλείου.
11.30π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση.
11.45π.μ. Ομιλία από το Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Ιωάννη Πατσαντάρα.
12.00μ. Προσκλητήριο Νεκρών.
12.10μ.μ. Κατάθεση στεφανιών.
12.20μ.μ. Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός Ύμνος.
12.21μ.μ. Πέρας τελετής.
12,30μ.μ. Μικρή Δεξίωση στο χώρο του Δημαρχείου.
Από το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 ο Πολιτισμικός Σύλλογος Διστόμου διοργανώνει στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου με θέμα: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν την Ειρήνη στη Γη».
Διαβάστε περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε ο «Δρόμος του Επαμεινώνδα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Δήμο Θηβαίων ο Λαϊκός Ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.)και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) προς τιμήν του Μεγάλου Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα. Περισσότεροι από 130 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή, κατατάσσοντας την διοργάνωση σε μια από τις καλύτερες Πανελλαδικά.
Η έναρξη δόθηκε στο Τρόπαιο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα και οι δρομείς μέσα σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων, διασχίζοντας τα Λεύκτρα, το Καπαρέλλι, το Μελισσοχώρι και το Λουτουφί, τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Εκεί, έγινε η απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους των κατηγοριών:
Ανδρών
1ος ΚΟΛΑΪΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- (ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗ)
2ος ΓΑΝΙΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – (FLYING GEESE),
3ος ΠΑΝΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑΣ -(ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ)
Γυναικών
1η ΓΚΟΥΜΑ ΜΑΓΔΑ- (FLYING RUNNING TEAM),
2η ΤΣΟΥΤΣΙΑ ΟΥΡΑΝΙΑ – (Σ.Δ.Υ. ΑΘΗΝΩΝ)
3η ΑΡΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – (FLYING GEESE) ενώ σε όλους ανεξαρτήτως τους δρομείς δόθηκαν αναμνηστικά Μετάλλια Διπλώματα και Μπλουζάκια για την συμμετοχή τους.
Παράλληλα βραβεύτηκε για την συμμετοχή του και ο μεγαλύτερος σε ηλικία (γεννηθείς το 1939) αθλητής ΞΥΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ από τον σύλλογο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Τις βραβεύσεις έκαναν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών κ. Παναγιώτης Ζερικιώτης. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Κοκοντίνης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του ΔΟΘ κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κ. Στάϊκος Αλέξανδρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουντούπης Δημήτριος .
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου στον χαιρετισμό του λίγο πριν τις απονομές καλωσόρισε για μια ακόμη φορά όλους τους δρομείς τους οποίους συνεχάρη για την συμμετοχή τους. «Η Θήβα, η πατρίδα του Επαμεινώνδα σας καλωσορίζει. Εύχομαι σε όλους να είστε γεροί και δυνατοί και να έχετε πάντα επιτυχίες» είπε μεταξύ άλλων.
Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση τους εξής φορείς, συλλόγους και υπηρεσίες για την υποστήριξη τους στην διοργάνωση του αγώνα: -Τμήμα Τροχαίας Θηβών -Γενικό Νοσοκομείο Θηβών -Δημοτική Αστυνομία -Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων -Μ.Κ.Ο Εθελοντών «Γαργαφία» Καπαρελλίου -Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Καπαρελίου -Εθελοντική Ομάδα Καπαρελλίου -Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών «Ωερόη» -Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσοχωρίου «Η Μέλισσα» -Εθελοντές Λουτουφίου -Ένωση Μικρασιατών Θήβας -Αερολέσχη Θήβας
Ευχαριστούμε επίσης τα καταστήματα – επιχειρήσεις για τις χορηγίες τους : -LIDL -BARILLA -LIBANTZIS -ΤΣΟΤΡΑΣ TRAVEL -ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ -ΧΡΥΣΟ ΑΓΟΡΑ -ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ -ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ & ΣΙΑ -Σ.Χ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ -THE BAR -ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ -ΒΟΓΚΛΗΣ ΚΑΦΕ -ΤWEETΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στη Θήβα

Συνελήφθη, στις (29-05-2013) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 27χρονο ως ύποπτο διάπραξης κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι, ένας φακός και ένα πολυεργαλείο τσέπης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο δράστης το τελευταίο διήμερο (28-29/05-2013) διέπραξε, παραβιάζοντας τις κλειδαριές από τις πόρτες ή σπάζοντας τα παράθυρα, πέντε (5) διαρρήξεις αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα από τους ιδιοκτήτες τους στην περιοχή του Πυρίου Θηβών. Από τις ανωτέρω διαρρήξεις, ο 27χρονος στις τέσσερις περιπτώσεις δεν βρήκε να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό των οχημάτων, ενώ στην μία περίπτωση αφαίρεσε ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου και (50) CDs.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές και έχει συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2012 για κλοπές σε καταστήματα στη Θήβα και τον Ιούλιο του 2010 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη).
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε περισσότερα...

Και οι γονείς… παίζουν μπάσκετ!!!

Ο πρωτοπόρος Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1ο τουρνουά μπάσκετ 3με3 για τους γονείς των αθλητών της Ακαδημίας.
Η συμμετοχή ήταν περισσότερο από ικανοποιητική αφού έλαβαν μέρος περισσότεροι από 30 γονείς (άντρες και γυναίκες). Το καλό θέαμα που προσέφεραν οι συμμετέχοντες, “καθήλωσε” τα παιδιά και τους/τις συζύγους, να παρακολουθήσουν με ενθουσιασμό και να χειροκροτήσουν τις ωραίες φάσεις των αγώνων.
Η επιτυχία αυτή, υποχρεώνει τον Σύλλογο να καθιερώσει το “Τουρνουά Γονιών 3με3” ως θεσμό, που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Το Δ.Σ. του “Άρη” Θήβας
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση συγκέντρωσης σιτηρών από την ΕΑΣ Λιβαδειάς

Σας ενημερώνουμε ότι για την περίοδο του έτους 2013 η Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ θα διενεργήσει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΙΤΗΡΩΝ.Ο παραγωγός θα παραδίδει το προϊόν του στις αποθήκες της Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ για λογαριασμό του, και μετά την πώληση του προϊόντος θα εισπράττει την αντίστοιχη αξία του, αφού γίνει η παρακράτηση της προμήθειας της Ένωσης, για την κάλυψη των διαχειριστικών της εξόδων.
Επίσης, ο παραγωγός έχει τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί να κλείνει τις ποσότητες που παραδίδει στις αποθήκες της Ένωσης με τιμή ημέρας που θα έχει ανακοινωθεί και θα εξοφλείται εντός δέκα (10) ημερών. Επιπλέον, θα δίδονται έξοδα μεταφοράς για όποιον μεταφέρει το προϊόν στις αποθήκες της Ε.Α.Σ. 5,00 €/τόνο.
 Η συγκέντρωση θα γίνει στις αποθήκες της Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ εκκοκκιστήρια «ΜΑΡΑΘΙΑ» στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς (από 1η Ιουνίου 2013 θα είναι ανοιχτά τα κέντρα συγκέντρωσης) Υπεύθυνος: κος Καράντζαλης Δημήτριος. Τηλέφωνο: 6942258656
 Ε.Α.Σ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στα χρόνια της πένας και του μαυροπίνακα στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας


Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίασε το Σ.Ε.Μ. του Δήμου Θηβαίων για τον Προγραμματισμό των Δράσεων του για το 2013

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θηβαίων, την Πέμπτη 23 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του και Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Σδόνα, με θέμα τον Προγραμματισμό των Δράσεων για το 2013.
 Έργο του Σ.Ε.Μ. είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του δήμου, για θέματα που αφορούν στην ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, στην επαφή τους με τη δημοτική αρχή ή άλλες δημόσιες αρχές, στην υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, στην επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και στη διοργάνωση σε συνεργασία με τον δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.
Έργο επίσης του συμβουλίου είναι η συνεργασία ιδίως με το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και με άλλους φορείς για τα θέματα που απασχολούν τους μετανάστες, όπως είναι η εκπαίδευση τους, η ομαλή ενσωμάτωση τους, η πολιτογράφηση κτλ κατά τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Το Σ.Ε.Μ. του Δήμου Θηβαίων αποτελείται από εννέα (9) τακτικά μέλη: τέσσερις (4) Δημοτικοούς Συμβούλους ( 2 της πλειοψηφίας και 2 της μειοψηφίας), έναν (1) εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Θήβας, έναν (1) εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, έναν (1) εκπρόσωπο της Κοινότητας των Πακιστανών, έναν (1) εκπρόσωπο της Κοινότητας των Ινδών και έναν (1) εκπρόσωπο της Κοινότητας των Αλβανών της περιοχής.
Ο Προγραμματισμός Δράσεων του Σ.Ε.Μ. που αποφάσισαν τα μέλη του θα κινηθεί πάνω σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά την «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» (καταγραφή των μεταναστευτικών ομάδων που διαμένουν στα όρια του Δήμου Θηβαίων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν), ο δεύτερος αφορά την «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ» (Οργάνωση μαθημάτων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ των συλλόγων των μεταναστών, των εκπροσώπων των συνδικάτων και των κοινωνικών υπηρεσιών, αρωγή σε θέματα εργασίας και απασχόλησης, διαπολιτισμικές εκδηλώσεις κα.) και ο τρίτος αφορά την «ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ» (Αρωγή σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κα.)
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΕΜ, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Τσίτρας, η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Βάσω Αναστασίου και η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου κα. Ευγ. Βενιζέλου, συμμετείχαν και παρακολούθησαν σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα για όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την ανάπτυξη διοικητικών ικανοτήτων, τη βελτίωση της λειτουργίας των ΣΕΜ, την ενίσχυση της δικτύωσης και της ανταλλαγής καλών πρακτικών. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικηγόρος κ. Μάρκος Παπακωνσταντής.
Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτική συγκέντρωση από την Κ.Ο.Λιβαδειάς

Η Κομματική Οργάνωση Λιβαδειάς διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στον Ορχομενό, με θέμα «Η Πολιτική Πρόταση του ΚΚΕ». Η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 31 Μάη στη Κεντρική πλατεία Ορχομενού και ώρα 8 το απόγευμα.
Ομιλητής θα είναι ο Τόγιας Σοφοκλής μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς – Εύβοιας.
Κ.Ο. Λιβαδειάς
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τον καταυλισμό των τσιγγάνων

O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, μετά την πρόσφατη καταγραφή των αυθαίρετων κατασκευών εντός του οικισμού των ΡΟΜΑ (πλησίον της συνοικίας Πυρί της Θήβας), απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, όπου του εξηγεί αναλυτικά την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ζητώντας του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, να μεριμνήσει με σκοπό τη χρηματοδότησή μέσω προγράμματος ή οποιουδήποτε άλλου εφικτού τρόπου, με σκοπό την μετεγκατάσταση όλου ή μέρους του οικισμού των ΡΟΜΑ.
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του κ. Δημάρχου Θηβαίων :
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας εκθέσω το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και να ζητήσω την αρωγή και συνδρομή σας, στις πολλές και επίπονες προσπάθειες που έχω καταβάλει προσωπικά αλλά και όλη η Δημοτική αρχή καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την επίλυσή του.
Συγκεκριμένα και περιληπτικά σας αναφέρω τα ακόλουθα: Δίπλα από την συνοικία Πυρί της Θήβας υπάρχει οικισμός, όπου διαμένουν περίπου 1000 τσιγγάνοι. Η εγκατάστασή τους έγινε την χρονική περίοδο 2000 -2002 από τον Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με το τότε Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, σε 36 λυόμενους οικίσκους, που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο για την δημιουργία καταυλισμού τσιγγάνων στην εν λόγω περιοχή.
Ο καταυλισμός με τα τότε δεδομένα χαρακτηριζόταν ως προσωρινός και γι’ αυτόν το λόγο ένα τμήμα του χώρου εγκατάστασης ήταν και παραμένει σε ενοικιαζόμενο από το Δήμο οικόπεδο και το υπόλοιπο σε γήπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου καθώς και σε ιδιόκτητο από τσιγγάνους οικόπεδο. Έκτοτε και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μετακινήσεις των αρχικά από τον Δήμο τοποθετημένων οικίσκων, προσθήκες σε αυτά και πολλές νέες κατασκευές, συνιστώντας ουσιαστικά μια γενικευμένη αυθαίρετη πολεοδομική κατάσταση κατά το γράμμα και τύπο του νόμου.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου και της Αστυνομίας έγιναν οι καταγραφές όλων των αυθαιρέτων κατασκευών. Παρά του ότι η αρχική εγκατάσταση οικίσκων έγινε με την σύμφωνη γνώμη και συμμετοχή του Δήμου αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ, που παραχώρησε τα λυόμενα, συμβάλλοντας στην προσωρινή επίλυση του προβλήματος στέγασης και εγκατάστασης των τσιγγάνων στο συγκεκριμένο μέρος, πουθενά στην πολεοδομική νομοθεσία δεν προβλέπεται η με νόμιμη διαδικασία και χωρίς την έκδοση οικοδομικής άδειας δημιουργία μόνιμου οικισμού οποιασδήποτε αιτιολογίας. 
Κατ΄αυτή την έννοια το σύνολο του καταυλισμού πολεοδομικά μπορεί να θεωρηθεί αυθαίρετο, αφού έπαψε πλέον μετά δέκα ή δώδεκα έτη να ισχύει, κατά την άποψή μας, ο χαρακτηρισμός του προσωρινού.
Δυστυχώς με την πάροδο των ετών ο αριθμός των διαβιούντων εκεί τσιγγάνων πολλαπλασιάστηκε με την προσέλευση άλλων από άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας άναρχος χώρος, που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως γκέτο ή άσυλο εγκληματιών με όλα τα συνεπεγόμενα προβλήματα και τα οποία επιγραμματικά είναι τα εξής:
• Μεγάλη έκταση της εγκληματικότητας και ανεξέλεγκτη δράση των τσιγγάνων.
• Σοβαρά θέματα διακίνησης ναρκωτικών με αποτέλεσμα παιδιά της περιοχής μας να πεθαίνουν.
• Κλοπές, φθορές, ληστείες και πλήθος καταστροφών ιδιωτικής περιουσίας των κατοίκων της πόλης μας.
• Σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων από τον οδικό άξονα Θήβας – Λιβαδειάς που εφάπτεται του καταυλισμού διότι πολύ συχνά αυτά αναγκάζονται να ακινητοποιηθούν και στη συνέχεια να καταληστεύονται οι επιβαίνοντες.
Πρόσφατα κατά την καταγραφή αυθαιρέτων κτισμάτων, τσιγγάνοι βιαιοπράγησαν κατά του Αντιδημάρχου του Δήμου, παρά το γεγονός ότι σε μικρή απόσταση παρευρίσκοντο Αστυνομικές δυνάμεις και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποφύγουμε τις αυτοδικίες, με κίνδυνο να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα.
Η μη επαρκής στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας, έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν όλα τα προκύπτοντα προβλήματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Αστυνομικών.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ο κάθε Δήμος είναι υπεύθυνος για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών του, για τον σκοπό αυτό η Δημοτική αρχή πασχίζει και προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει να λύσει ή έστω να αμβλύνει τα προβλήματα που προαναφέραμε πλην όμως δεν μπορεί ο Δήμος από μόνος του να φέρει αποτελέσματα αν δεν έχει την δέουσα αρωγή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κεντρικού κράτους (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Εσωτερικών, Εισαγγελικές αρχές κ.τ.λ.). Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος μας έχει προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια περίπου σε πολλές ενδεδειγμένες ενέργειες, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στο σοβαρό αυτό θέμα.
Μετά τα παραπάνω, υποβάλλουμε την παράκληση όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας ενεργήσετε σχετικά, με σκοπό την χρηματοδότησή μας μέσω προγράμματος ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου κρίνετε εφικτό, με σκοπό την μετεγκατάσταση όλου ή μέρους του οικισμού σε κάποια απόσταση από την πόλη.
Η μετεγκατάσταση όπως γνωρίζετε απαιτεί αγορά οικοπέδου, λυόμενους οικίσκους καθώς και υποδομές για ύδρευση αποχέτευση και ηλεκτροφωτισμό.
Επίσης ως εναλλακτική λύση προτείνουμε την χρηματοδότηση των ιδίων των τσιγγάνων με ποσό που θα διατεθεί για την αγορά οικιών εντός της πόλης ή των χωριών ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στον κοινωνικό σύνολο κάτι το οποίο είναι σίγουρο ότι επιθυμεί και η πολιτεία. Με την πεποίθηση ότι θα προσπαθήσετε να δώσετε την πιο ενδεδειγμένη λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει για πολλά χρόνια την πόλη μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία».
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση υγειονομικού υλικού από τις εθελόντριες της Θήβας

Οι εθελόντριες νοσηλευτικής του ελληνικού ερυθρού σταυρού Θήβας χρειάζονται την βοήθεια σας στην συλλογή υγειονομικού υλικού για την φροντίδα ασθενών στο νοσοκομείο π.χ (υποσεντονα, πάνες, επιθέματα, νοσοκομειακό ρουχισμό, φανέλες κ.λ.π.)
Με την βοήθεια σας συμβάλετε στην ανακούφιση του πόνου των συμπολιτών μας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 69 80 80 68 17, 69 77 25 37 55
Διεύθυνση: ΘΗΒΑ, ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ 4 Τ.Κ. 32200
E-mail : thivastavros@yahoo.gr
Facebook : thivastavros@yahoo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια πρώτη απεικόνιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στο σημερινό κάδρο της κρίσης.

Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου* 
H σημερινή πολύπλευρη και αυτοτροφοδοτούμενη κρίση στη χώρα μας , είναι συστημική και έχει να κάνει με την απόσπαση της οικονομίας και της τεχνικής από τη την πολιτική και την κοινωνία χωρίς να απαλλάσσω των ευθυνών του το εγχώριο δικομματικό πολιτικό σύστημα .
 Τα φάρμακα και οι θεραπείες που αλλεπάλληλα χορηγούνται είναι χειρότερα από την ασθένεια που βαθαίνει την κοινωνική απογοήτευση και απόγνωση .
Παγκοσμιοποίηση, ασυδοσία των αγορών, καπιταλισμός- καζίνο , εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις , θεοποίηση της χρηματιστηριακής οικονομίας, περιθωριοποίηση της πραγματικής οικονομίας, μεταμοντερνισμός , ασυδοσία του life style , φετιχισμός του χρήματος, προβάλλονται κατά κόρον.
Ο ατομικισμός , η υπερκατανάλωση, η μηχανοποίηση των πάντων, που φθάνει ως τη μαζικοποίηση της τέχνης και ‘’σύμπαν’’ της ψηφιακής τεχνολογίας , ( χωρίς να παραγνωρίζω τη συμβολή της, στην διάδοση της γνώσης και στον εκδημοκρατισμό της επικοινωνίας ), η υποβάθμιση των οικουμενικών δημοκρατικών αξιών, αρχών , κατακτήσεων, εννοιών , η καταλήστευση των δημόσιων αγαθών, στρεβλή ανάπτυξη με τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος , διέλυσαν κάθε έννοια συνοχής και ενότητας στερώντας τον κόσμο από την εσώτερη ελευθερία και την ανθρωπολογική προοπτική του: από τη δυνατότητά του, με άλλα λόγια, όχι μόνο να διεκδικήσει την αυτόνομη πραγμάτωσή του στο παρόν αλλά και να διατηρήσει ζωντανούς τους δεσμούς του με την παράδοση, επαναφορτίζοντας σύμφωνα με τις δικές του αξίες τα ούτως ή άλλως ανοιχτά νοήματα του παρελθόντος. Τα ιδανικά και οι κοινωνικές κατακτήσεις της τελευταίας τριακονταετίας λοιδορήθηκαν ,χλευάσθηκαν και σταδιακά κατεδαφίζονται .
 Το διαλυμένο κοινωνικό κράτος είναι πραγματικότητα, αλλά μη βιώσιμη ούτε διατηρήσιμη. Η αλληλεγγύη προβάλλει ως καθήκον του πολίτη ως ανάχωμα στην επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή και όχι η γλαμουράτη δημοσιοσχεσίτικη ελεημοσύνη-πλυντήριο ενοχών-ούτε η υποκρισία των ‘’μελανοχιτώνων’’ του πολιτικού μορφώματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Στην αναζωογόνηση των κοινωνικών πρωτοβουλιών μόνο η ΤΑ μπορεί να προσδώσει ριζοσπαστικό χαρακτήρα και να αποτελέσει τον εμβρυουλκό πολιτικών γεγονότων , ώστε στη συνέχεια να κερδίσουν έδαφος οι δυνάμεις και οι πολιτικές που θα υφάνουν τον κοινωνικό ιστό και θα ξαναδώσουν στη δημοκρατία το ανθρώπινο πρόσωπο
Πριν από1½ περίπου αιώνα θεωρήθηκε η αυτοδιοίκηση ως αντίρροπος θεσμός για να περιορίζει την ροπή της κεντρικής εξουσίας προς αυθαιρεσία και αυταρχισμό αφενός και αφετέρου ως χώρος πολιτικής διαπαιδαγώγησης και προετοιμασίας των μαζών για τη συμμετοχή τους στην εξουσία. Στην Ελλάδα όμως λειτούργησε περισσότερο ως κάλαθος αχρήστων της κεντρικής εξουσίας, παρά ως αντίβαρο και ποτέ ως ‘’δημόσιο σχολείο’’ .
Η ουσιαστική αυτοδιοίκηση ως αυθεντική, πρωτογενής εκπροσώπηση, όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό (πιο σωστά την κοινότητα) και ασκείται απ' αυτόν (κι όχι υπέρ αυτού) είναι ακόμη ανεπιθύμητη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα .
Η πρωτοφανής και ανιστόρητη χωρική πύκνωση σε τοπικό επίπεδο -καμουφλαρισμένη πίσω από τη ρητορική μιας «ισχυρής και αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης-δηλαδή ο «Καλλικράτης» είναι ο αποκεντρωμένος βραχίονας μιας ευρύτερης στρατηγικής που ενισχύει τη συγκεντροποίηση της πολιτικής εξουσίας , τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των τοπικών δικτύων πολιτικής δύναμης πέρα από τη μέγγενη του μνημονίου που έχει επιβληθεί σήμερα .
Με το πρόσχημα κάποιων λιγοστών δημοτικών εξαιρέσεων καισαρισμού, διαφθοράς , σπατάλης, κακοδιοίκησης που κυρίως το ίδιο το πολιτικό σύστημα εξέθρεψε , δέχεται από τους κυβερνητικούς, μνημονιακούς και κατευθυνόμενους δημοσιογραφικούς κύκλους, ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης ,ευεξήγητη γιατί είναι ο πιο κοντινός προς τον πολίτη θεσμός ,που αν λειτουργήσει και οργανωθεί σωστά, μπορεί να γίνει –όπως στη Τουρκοκρατία και την Εθνική Αντίσταση – το ελπιδοφόρο αντίρροπο δέος του λαού μας κατά των μνημονιακών πολιτικών και των μέτρων που καθημερινά παίρνονται εναντίον του. Για να φιμωθεί η φωνή αντίδρασης της , να καμφθεί η αντίστασή της κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών , της κατάργησης των κοινωνικών κατακτήσεων ετών , της πλήρους κατάργησης του αυτοδιοίκητου, του εκφυλισμού της σε απλή υπηρεσία του κράτους και της εκχώρησης πλουτοπαραγωγικών πηγών, ειπώθηκε ότι είναι η πλέον υπερχρεωμένη μέσα στην ΕΕ, αλλά το διέψευσε πριν λίγους μήνες ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ό. Ρεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή .
Ο δρόμος της Χώρας μας ,του Ελληνισμού , του Λαού της δεν ήταν ανθόσπαρτος. Όμως δεν έπαψε να ελπίζει, να ονειρεύεται και να πιστεύει ότι παρά τις δυσκολίες , είναι αναγκαίος και εφικτός ένας κόσμος διαφορετικός. Παρά την λασπολογία φαίνεται ότι οι δήμοι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών, γιατί : είναι κύτταρο δημοκρατίας , δείχνουν το δρόμο προς την αποκέντρωση του κράτους , διεκδικούν αρμοδιότητες και πόρους, είναι κοντά στην κοινωνία , ιστορικά και νομοτελειακά είναι ο αυθεντικός εγγυητής της τοπικής δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατικής συμμετοχής.
Στον τελευταίο πλήρη κύκλο της πρώτης μετακαλλικρατικής περιόδου, χωρίς την χρονική πίεση ας ανασυγκροτηθούμε στη νέα χωρική διάσταση . Να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία από μηδενική βάση χωρίς εκ των προτέρων ‘’άξονες’’, που στη πορεία εκ των πραγμάτων θα σφυρηλατήσει και θα τοποθετήσει ο ειλικρινής και ευρύς διάλογος. Να δούμε όλο τον δήμο προσεκτικά χωρίς χωρικές ή θεματικές προτιμήσεις , να υιοθετήσουμε απορρίψουμε στο τοπικό επίπεδο το δίπολο κέντρου-περιφέρειας που μέχρι σήμερα κυριάρχησε στον « Καποδίστρια» και στον «Καλλικράτη» Να καταγράψουμε και να μελετήσουμε τα προβλήματά του και συνδυάζοντας ρεαλισμό και φαντασία με τόλμη και δύναμη μέσα από τις δαγκάνες της κρίσης να προτείνουμε λύσεις .
*διετέλεσε Κοινοτάρχης Βαγίων και Γεν.Γραμ.ΚΕΔΚΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίασε στην Θήβα η Εκτελεστική Επιτροπή του Φο.Δ.Σ.Α.

Συνεδρίασε στην Θήβα την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 η Εκτελεστική Επιτροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο την αξιολόγηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α (σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΚΑ, αριθ. πρωτ. 2405/02.05.2013) και την κατάθεση ενός σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι, η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν διευρυμένη με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Περιφέρειας, των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας (ΔΙΠΕΧΩ, ΕΔΑ) καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Σανιδά Ηλία.
Όσον αφορά την αξιολόγηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α ομόφωνα εγκρίθηκε η σχετική μελέτη αξιολόγησης καθώς και η τεκμηρίωσή της, η οποία παρουσίασε τόσο την υπάρχουσα κατάσταση όσο και την δρομολογημένη σε έργα και εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.
Ειδικότερα τα συμπεράσματα για την μη εφαρμογή του ΠΕ.Σ.Δ.Α έχουν ως εξής.
-Προβλήματα κοινωνικής αποδοχής των έργων διαχείρισης αποβλήτων σε πολλές Διαχειριστικές Ενότητες, τα οποία προκάλεσαν σημαντικές καθυστερήσεις στην χωροθέτηση και την υλοποίηση των έργων.
-Οικονομικά προβλήματα εισροών στους ΦοΔΣΑ
-Μη χρηματοδότηση για μεγάλο διάστημα των μελετών ωρίμανσης για την υλοποίηση των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων
-Διοικητικά και νομοθετικά προβλήματα, όπως υποστελέχωση των Φορέων, καθυστέρηση αδειοδοτήσεων, αλλαγή νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΦοΔΣΑ κλπ.
Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης για την δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων & εγκαταστάσεων με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας, που να καλύπτει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν τόσο από τον Ν. 4042/2012 όσο και από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2008/98/ΕΚ αλλά και το κλείσιμο των ενεργών ΧΑΔΑ.
Τέλος, ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση για την δημιουργία ενός Φο.Δ.Σ.Α στην Περιφέρεια με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α σε εφαρμογή του Ν.4071/2012, αντί των 2 Φο.Δ.Σ.Α δυο διαφορετικών μορφών που εισηγείται η αρμόδια ομάδα εργασίας προς την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων ΠΕΚΑ & Εσωτερικών (δηλαδή έναν Φο.Δ.Σ.Α με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α, με συγχώνευση των υφιστάμενων Ανωνύμων Εταιριών και έναν Φο.Δ.Σ.Α με την μορφή Συνδέσμου, με συγχώνευση των υφιστάμενων Συνδέσμων), με το σκεπτικό ότι ένας Φο.Δ.Σ.Α στην Περιφέρεια θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και θα επιτύχει καλλίτερα τους στόχους για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, μέσα από τον Περιφερειακό σχεδιασμό.
Τα 2 θέματα, σχέδιο δράσης & δημιουργία ενός Φο.Δ.Σ.Α στην Περιφέρειά μας, θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο θα συνεδριάσει για αυτόν τον σκοπό το αμέσως επόμενο διάστημα.
Στόχος και βούληση του συνόλου των μελών τόσο της Εκτελεστικής Επιτροπής όσο και των εκπροσώπων των Δήμων που συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α είναι μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης να δρομολογηθεί το σύνολο των έργων και εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση της διαλογής στην πηγή, την αξιοποίηση των απορριμμάτων αλλά και την δημιουργία μόνιμων θέσεων απασχόλησης σε όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών.
Ο Πρόεδρος 
Γεώργιος Κοτρωνιάς 
 Δήμαρχος Λαμιέων
Διαβάστε περισσότερα...

Με αφιέρωμα στον αγαπημένο Καραγκιόζη έκλεισε με επιτυχία τη χρονιά του το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας

Στην εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Θήβας για το κλείσιμο μίας ακόμα επιτυχημένης Λυκειακής χρονιά που πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 26 Μαΐου, με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, του ΔΟΘ και της ΔΗΚΕΘ, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον αγαπημένο λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη, που έχει διασκεδάσει γενιές και γενιές και συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με τα καμώματά του, τον οποίο παρουσίασε ο καραγκιοζοπαίχτης Γιώργος Ηπειρώτης και οι συνεργάτες του, με τη συμμετοχή των παιδικών χορευτικών ομάδων του Λυκείου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Νικολάου Βουνάτσου και των μουσικών του τμήματος εκμάθησης κρουστών του δασκάλου παραδοσιακών οργάνων κ. Άγγελου Κυριακού.
Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Λύκειο των Ελληνίδων, που καταλαμβάνει στις καρδιές μας ξεχωριστή θέση με έντονη παρουσία στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης για πάνω από 50 χρόνια, για ακόμα μια φορά διοργανώνει μια εκδήλωση με διδακτικό χαρακτήρα, καθώς το ελληνικό θέατρο Σκιών-Καραγκιόζης, αποτελεί πολιτισμικό αγαθό και σημαντικό κομμάτι της παράδοσης μας και έχει παιδαγωγική αξία. Ο Καραγκιόζης παραμένει πάντα επίκαιρος. Είναι γνήσιος εκπρόσωπος του νεοέλληνα και κατορθώνει να εκφράσει ακόμα και στη σύγχρονη εποχή την πραγματικότητα , τα πάθη, τις αγωνίες και τις ελπίδες του λαού.
Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κα. Μιμίκα Αγάτσα, το Διοικητικό

Συμβούλιο, τα παιδιά των χορευτικών ομάδων και τους μουσικούς και σε όλους τους συντελεστές της αποψινής βραδιάς».
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης οι Πρόεδροι της ΔΗΚΕΘ κ. Σωτήρης Δρένιος και της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στάικος.
Διαβάστε περισσότερα...

Με επιτυχία η παρουσίαση στη Θήβα του βιβλίου «Μαγειρικές εντός» του Ηλία Μαμαλάκη και του ΚΕΘΕΑ εν Δράσει με την υποστήριξη της ΧΕΝ Θήβας και του Δήμου

Στην εκδήλωση παρουσίασης του συλλογικού βιβλίου μαγειρικής που επιμελήθηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης με τίτλο «Μαγειρικές Εντός», που συνδριοργάνωσαν η ΧΕΝ Θήβας και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.
Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε καλωσόρισε στη πόλη της Θήβας τον γαστρονόμο, γευσηγνώστη, μάγειρα, παρουσιαστή και συγγραφέα κ. Ηλία Μαμαλάκη και τον συνεχάρη για την εθελοντική του συμμετοχή στις δράσεις του ΚΕΘΕΑ. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο έργο του ΚΕΘΕΑ, που πραγματοποιεί προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων, με στόχο όχι μόνο την ενημέρωση γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση αλλά και την κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων αυτών, και έχει δημιουργήσει συμβουλευτική, θεραπευτική δράση και υποστήριξη και στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών.
Συνεχάρη επίσης την ΧΕΝ Θήβας που όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί πολύπλευρο κοινωνικό έργο στα πλαίσια του οποίου στηρίζει και τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα και συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.
Στο εν λόγω βιβλίο περίπου 100 άνδρες και γυναίκες φυλακισμένοι, μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, με τη φροντίδα και τη βοήθεια του Ηλία Μαμαλάκη, που εργάζεται ως εθελοντής μάγειρας στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ εδώ και τρία χρόνια, κατέγραψαν αγαπημένες συνταγές, αφηγήθηκαν προσωπικές ιστορίες, φωτογράφισαν φαγητά και σκηνές από την
καθημερινότητά τους και δημιούργησαν ένα βιβλίο «για την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης», όπως αναφέρει ο κ. Μαμαλάκης στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.
Η έκδοση του βιβλίου έγινε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, το τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ, και τα έσοδα από την πώλησή της θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, που, κερδίζοντας τη μάχη με τα ναρκωτικά και τον εγκλεισμό, παλεύουν για μια θέση στην κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου και των δράσεων του ΚΕΘΕΑ, ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων δώρισε στον κ. Μαμαλάκη και στον υπεύθυνο του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, εις ανάμνηση της επισκέψεώς τους στη Θήβα, το βιβλίο του Γιώργου Τσεβά « Η Ιστορία της Θήβας και της Βοιωτίας».
Τη βραδιά έκλεισε με έντεχνα αγαπημένα τραγούδια η κα. Νόνα Βουδούρη.
Διαβάστε περισσότερα...

Το Μεγάλο μας Τσίρκο από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου


Διαβάστε περισσότερα...

Δήλωση Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σαν κατώτερης των περιστάσεων. Σαν ημερήσιας διάταξης που δεν αντιστοιχεί στην κοινωνία και τα προβλήματα της.
Σαν ημερήσια διάταξη που αγνοεί τον λαό και τα ουσιαστικά του προβλήματα. Βάζετε πλάτη να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων.
Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καταγγέλλουμε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ να συζητηθούν τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον λαό. Καταγγέλλουμε, επίσης, την στάση ανοχής ή ένοχης σιωπής και των άλλων διαχειριστών του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.
Πιο συγκεκριμένα, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, που βάζουν πάνω από όλα την παρουσία τους στο πολιτικό σκηνικό, σαν δήθεν φιλολαϊκού διαχειριστή και κινούνται στα πλαίσια της περιφερειακής διοίκησης χωρίς να την αμφισβητούν..
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ 
Χωρίς να έχουμε καμιά αυταπάτη για τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου, που, από την ίδια την φύση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, είναι προσανατολισμένο αντιλαϊκά για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. Χωρίς να έχουμε καμιά αυταπάτη για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην περιφερειακή διοίκηση, που δεν προοιωνεί θετικές πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις σε όφελος του λαού.
Προκειμένου να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους να κατανοήσουν το τι γίνεται στην περιφέρεια αλλά και τον ρόλο κάθε παράταξης, σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ σημειώνει και καταγγέλει: Χαρακτηριστικό, πλέον, της λειτουργίας της Περιφερειακής Διοίκησης είναι η έλλειψη συντονισμού και οι τοπικιστικές λογικές, που κατά καιρούς και ανάλογα με το θέμα οξύνονται Η οικονομική διαχείριση είναι πολυδιασπασμένη ανάμεσα στην Οικονομική Επιτροπή, το Περιφερειακό Ταμείο και την Διαχειριστική Αρχή και δεν βρίσκεται στο σύνολο της κάτω από τον έλεγχο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο βρίσκεται σε πλήρη άγνοια για όσα διαδραματίζονται στην Εκτελεστική Επιτροπή, την Διαχειριστική Αρχή και το Περιφερειακό ταμείο. Δεν γνωρίζει όσα αφορούν τις Αναπτυξιακές Εταιρείες και την δράση τους. Δεν συζητά για τα εποπτευόμενα Ν.Π Δεν υπάρχει ενιαίο πρόγραμμα και ενιαία αντίληψη στην διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται. Κάθε Περιφερειακή Ενότητα εμφανίζεται με λειτουργική αυτοτέλεια και δικούς της στόχους, που είναι συμβατοί με το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.
Με αναπτυγμένο τοπικό παραγοντισμό και σύστημα διοίκησης κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφυδατωμένο πλήρως από πολιτικό σκεπτικό. Χωρίς καμιά ουσιαστική ενημέρωση του λαού. Δεν θέλω να σταθώ αναλυτικά, σε αντιφάσεις και αντιθέσεις που εμφανίζονται κατά καιρούς.
Στον τρόπο που ενημερώνεται η αντιπολίτευση. Σε πρωτοβουλίες υπηρεσιακών παραγόντων που ακυρώνουν λογικές που υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε τοπικές πρωτοβουλίες πριν από την αναγκαία συζήτηση στα όργανα., Σε συνεδριάσεις οργάνων την ίδια ώρα, παρ’ ότι τα θέματα ήσαν ανάλογα και ο συντονισμός αναγκαίος. Ξέρουμε, φυσικά πως όλα αυτά είναι συνήθη στα κόμματα διαχείρισης του συστήματος.. Πως υπάρχουν πάντα σε διαφορετικό βαθμό εκφραζόμενα με διαφορετικό τρόπο κατά περίπτωση.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε κάθε περίπτωση θα λέει τα σύκα - σύκα και την σκάφη – σκάφη., Θα αποκαλύπτει την αλήθεια, προκειμένου ο λαός να μάθει την πραγματικότητα.
OI ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ) 
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Τοποθέτηση Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα 27 Μαΐου 2013.
 « Κυρίες και Κύριοι ,
 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 
 Έκλεισε με αρνητικά αποτελέσματα για την περιοχή, με ευθύνη και της Περιφέρειας. 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
 -Είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα, λόγω της καθυστέρησης δημιουργίας του 3ου Τμήματος που είχε την έγκριση της Κυβέρνησης το 2009 , καθώς και για τα άλλα δύο ακόμη Τμήματα ( Λαμία – Λιβαδειά ) , για τα οποία υπήρχε μελέτη και πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής .
-Η καθυστέρηση κυρίως μας έδιωξε την έδρα του Πανεπιστημίου, από τη ΣΤΕΡΕΑ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ , από Λαμία στη Λάρισα .
ΤΕΙ Γνωστή η υποβάθμισή τους .
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ 
-Το ΚΕΥΠ φεύγει , επανέρχεται ελπίζω μονίμως.
-Η ΜΕΡΥΠ , τη μια φεύγει , την άλλη μένει και τώρα ξανά λέγεται , ότι θα μεταφερθεί στη Βόρεια Ελλάδα.
-Θέλω να μας ενημερώσετε για την τύχη της ΜΕΡΥΠ.
ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ - Περιβάλλον 
 Μέχρι σήμερα είχαμε πολλές συναντήσεις – συσκέψεις – ανακοινώσεις και αποτέλεσμα κανένα. Λειτουργούν κρυφά ακόμη οι ΧΑΔΑ .
Το πρόστιμο για τη λειτουργία των ΧΑΔΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 36.000 Ευρώ ημερησίως .
Το περιβάλλον εξακολουθεί να μολύνεται και η προσπάθεια της Περιφέρειας έμεινε στα λόγια.
«ΛΗΛΑΝΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ »
Ο ποταμός Λήλαντας, ως γνωστό το 2009 πλημμύρισε και κατέστρεψε ολόκληρες περιουσίες. Πριν από λίγο καιρό με μικρή βροχή πλημμύρισε ξανά. Πέραν αυτού όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος , οι κάτοικοι συνεχίζουν να δίνουν έναν άνισο αγώνα με τη δυσοσμία και τα σμήνη κουνουπιών, που όλοι γνωρίζουμε προτιμούν τους βάλτους. Και δυστυχώς τα έργα για την αποκατάσταση των προβλημάτων του ποταμού, που προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα, παραμένουν στα χαρτιά. Από ότι γνωρίζω για το έργο αυτό είχαν δοθεί 8 εκ. ευρώ από το 2009.
Δυστυχώς όμως δεν προχώρησε η υλοποίηση και οι κάτοικοι εξακολουθούν να υποφέρουν, λόγω έλλειψης περιβαλλοντικών μελετών ή δεν γνωρίζω ποιών άλλων προβλημάτων .
Για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα θέλω συγκεκριμένη απάντηση , γιατί έχω δεχτεί ο ίδιος, πολλά τηλέφωνα από κατοίκους της περιοχής. »
Και συνέχισε τονίζοντας :
 « ΚΤΕΟ 
 Τα κρατικά ΚΤΕΟ , σύμφωνα και με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο συνάδελφός μας , αλλά και Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ι. Καράμπελας, υπολειτουργούν και μερικά δεν λειτουργούν .
Στην Περιφέρειά μας μάλιστα, λέγεται ότι δεν λειτουργεί κανένα από τα 5 κρατικά ΚΤΕΟ
Και φυσικά οι πολίτες πληρώνουν υποχρεωτικά!! Ερωτώ αν όλα αυτά αληθεύουν και τι σκέπτεστε να πράξετε;
ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) 
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Ομοσπονδία Βιοτεχνών και στο Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, για την επικείμενη μεταφορά του ΟΑΕΕ Στερεάς Ελλάδας , από τη Λαμία στη Λάρισα. Η εν λόγω δικαιολογημένη αντίδραση των φορέων, οι οποίοι μάλιστα πιστεύουν, ότι η μεταφορά της έδρας δε συμβάλλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας της Υπηρεσίας, και δημιουργεί τεράστια οικονομικά και λειτουργικά έξοδα σε πολλούς επιχειρηματίες. Για το εν λόγω θέμα έχει καταθέσει αναφορά στη Βουλή ο Βουλευτής κ. Σταυρογιάννης. Θεωρώ όμως ότι η παρέμβαση του Περιφερειάρχη , θα είναι ουσιαστική και μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα , εκτός και αν έχει γίνει και δεν το γνωρίζουμε.»
Και κλείνοντας συμπλήρωσε :
 «ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 
Ιαματικές πηγές Περιφέρειας και ιδιαίτερα της Φθιώτιδας ,πλούτος , δώρο θεού και φύσης. Πολύ παλαιότερα προσέφεραν τα μέγιστα στον τουρισμό και την ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες λειτουργούν . Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από αυτές έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί. Είχαμε ζητήσει προ 4ετίας περίπου ως Νομαρχία, από την Κυβέρνηση, να παραχωρηθούν στους Δήμους για λειτουργία και εκμετάλλευση κάποιες από αυτές .
Δυστυχώς το αίτημά μας δεν υλοποιήθηκε από την τότε Κυβέρνηση και θυμίζω την κόντρα μου με τον τότε Υπουργό Τουρισμού κ. Σπηλιωτόπουλο Άρη. Σήμερα τα προβλήματα, ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα , είναι εντονότατα .
Ερώτηση 
Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι τώρα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τι πρόκειται να κάνει τώρα.
ΑΝΕΡΓΙΑ 
Κλείνοντας θέλω να θυμίσω, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σήμερα πρωτοστατεί στην ανεργία. Δυστυχώς είμαστε στις δυο πρώτες Περιφέρειες της χώρας και στη 10η θέση πανευρωπαϊκά στην ανεργία.
Η ευθύνη για αυτή την κατάντια βαρύνει κατά βάσει τις Κυβερνήσεις, χωρίς να απαλλάσσει όλους εμάς κυρίως δε τη Διοίκηση της Περιφέρειας. »
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Στη Λαμία, έγινε στις 27 Μαίου του 2013, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και υιοθέτηση των προτάσεων του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά για τα εξής ζητήματα :
1.Τον κεντρικό σχεδιασμό συρρίκνωσης των περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΑΕΕ, που προβλέπει την κατάργηση των υπηρεσιών στη Λαμία και τη μεταφορά τους στη Λάρισα. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ο κ. Περγαντάς επεσήμανε : «Ο επιχειρούμενος κεντρικός σχεδιασμός είναι προφανώς αντιλειτουργικός και εις βάρος των εξυπηρετούμενων πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για μια δομή η οποία εξυπηρετεί μια από τις πιο πολυπληθείς κατηγορίες ασφαλισμένων και η συνέχεια της λειτουργίας της στη Λαμία είναι παραπάνω από χρήσιμη και αναγκαία.»
Με αφορμή το θέμα του ΟΑΕΕ, ο Περιφερειάρχης έθεσε συνολικά την πολιτική ουσία του ζητήματος, τονίζοντας : «Ως Περιφέρεια και Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουμε πολλές φορές μέχρι τώρα συζητήσει, έχουμε διεκδικήσει και έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας σε πολλές κεντρικές παρεμβάσεις που συρρικνώνουν περιφερειακές υπηρεσίες και δομές, όπως ο ΕΟΤ, η ΜΕΡΥΠ, τα Νοσοκομεία και πολλά άλλα. Είναι σαφές ότι το κράτος ακολουθεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις και επιπλέον ενισχύει τις αποκεντρωμένες διοικήσεις – πάλι κράτος δηλαδή – συρρικνώνοντας τις δομές των 13 αιρετών Περιφερειών.
Καταφανώς οι αιρετές Περιφέρειες περιθωριοποιούνται, αφού το κράτος αποφασίζει χωρίς διάλογο, χωρίς διαβούλευση, χωρίς συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης. Κυρίως αποφασίζει οριζόντια, χωρίς
σχεδιασμό εξορθολογισμού με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες προτάσεις. Εμείς λοιπον σ΄αυτή την οριζόντια λογική, είμαστε κάθετα αντίθετοι και με αφορμή το θέμα του ΟΑΕΕ, δηλώνουμε πως δεν αποδεχόμαστε, ούτε σκοπεύουμε να αποδεχτούμε τέτοιου είδους κινήσεις που αποδυναμώνουν το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και υποβαθμίζουν την εξυπηρέτηση των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας». Στη συνέχεια, μετά από διάλογο με τη συμμετοχή των Προέδρων του ΕΒΕ Φθιώτιδας και των επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας, το Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με την πρόταση του Περιφερειάρχη, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην απομάκρυνση των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ από τη Λαμία.
2. Τη διεκδίκηση στη Στερεά Ελλάδα από το πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού περισσότερων θέσεων εργασίας για άνεργους στον τουριστικό τομέα. Ειδικότερα, όπως είπε ο Περιφερειάρχης και επισημαίνει σε επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Τουρισμού : «Είμαστε ένα πανελλήνιο κέντρο θερμαλισμού με μοναδικούς αρχαιολογικούς, ιστορικούς και τουριστικούς προορισμούς και είναι προτεραιότητά μας, ως Περιφέρεια, να αναπτύξουμε – ακόμα περισσότερο αυτή την περίοδο της ύφεσης – τη δυναμική μας και τις υπηρεσίες μας στον τουρισμό.» «Και βέβαια» συνέχισε ο κ. Περγαντάς «εμείς, όπως κάναμε και σε άλλα προγράμματα και τα καταφέραμε, όπως τα ΤΟΠΣΑ, διεκδικούμε να αναθεωρήσει το Υπουργείο την κατανομή των ωφελούμενων και να αυξήσει τον αριθμό τους σε αντιστοιχία με τον πληθυσμό και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Στερεάς Ελλάδας». Ακολούθως, το Περιφερειακό συμβούλιο, συμφώνησε με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη να διεκδικηθούν από το Υπουργείο αυξημένα κονδύλια και περισσότερες θέσεις εργασίας.
Σε ότι αφορά την ημερήσια διάταξη, που περιελάμβανε κυρίως διαδικαστικά ζητήματα, συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις, μεταξύ άλλων, και για :
-Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την συνέχεια του υφιστάμενου προγράμματος για την παρακολούθηση της ποιότητας των θαλάσσιων νερών στην Εύβοια και τη Φθιώτιδα, προκειμένου να προστατευθεί η παραγωγή και αλιεία οστρακοειδών.
-Την έγκριση και χρηματοδότηση υποέργων της οδού Νεοχωράκι – Τανάγρα Βοιωτίας,
προϋπολογισμού 13.000.000, που είναι ενταγμένο στη ΣΑΕΠ 766. Με τη σημερινή απόφαση σηματοδοτείται η συνέχεια ενός πολύ σημαντικού έργου για τη Βοιωτία, τόσο σε επίπεδο κατασκευής, όσο και σε επίπεδο άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων, όπως απαλλοτριώσεις, αρχαιολογία και μετατοπίσεις δικτύων ΟΚΩ.
-Την έγκριση και χρηματοδότηση υποέργων στο έργο «Διευθέτηση άνω ρου Βοιωτικού Κηφισσού» , συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 €, που είναι ενταγμένο στη ΣΑΕΠ 766 και προβλέπει – μεταξύ άλλων -εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές Χαιρώνειας – Βασιλικών – Ανθοχωρίου, καθώς και σε καθαρισμό και αποκατάσταση κοίτεων και ρεμάτων, όπως στους ποταμούς Μέλανα και Παστέλικα.
Διαβάστε περισσότερα...