Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Έκθεση φωτογραφίας μαθητών για την πόλη στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας

































ΣΦΙΓΓΑ 2015 |
διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών
Τί ἐστιν ὅ μίαν ἔχον φωνὴν τετράπουν καὶ δίπουν καὶ τρίπουν γίνεται;
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Πράξη 1η
Έκθεση έργων φωτογραφίας μαθητών γυμνασίου Θήβας
Ποιά είναι η πόλη που κατοικούν οι πολίτες και παράλληλα ποιά η ταυτότητα των ανθρώπων αυτής της πόλης διερωτώνται μαθητές Γυμνασίων της Θήβας. Την πόλη την περπατούν, την κοιτάζουν , την ανακαλύπτουν,  κοιτούν τι είναι οι κάτοικοι της, ονειρεύονται τι θέλουν να είναι οι ίδιοι και απαντούν με εικόνα. Σαράντα τέτοιες  απαντήσεις τις παρουσιάζουν  στην έκθεση έργων φωτογραφίας στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας, ένα χώρο που αγαπά τις τέχνες και τις κρατά ακόμα ζωντανές. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου.
Κάπως έτσι ξεκινά το ΣΦΙΓΓΑ 2015 | ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΒΩΝ που σκοπό έχει μέσα από πολλαπλές πράξεις εικαστικών, μουσικής, θεάτρου και αρχιτεκτονικής να επανεξετάσει το νόημα του ανθρώπου στο σήμερα μέσα από μια κάθετη βουτιά στο χώρο και στο χρόνο. Ο χώρος είναι η Θήβα, μια σύγχρονη νεοελληνική πόλη εν μέσω μιας παγκόσμιας κοινωνικής- οικονομικής - πολιτισμικής κρίσης που διαθέτει όμως τεράστια ιστορία και μεγάλη πολιτισμική παρακαταθήκη. Ο  χρόνος είναι το χθες, το σήμερα, το αύριο μιας τέτοιας πόλης και των πολιτών της.  Στα καλέσματα της «ΣΦΙΓΓΑΣ» καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, επιστήμονες, πολίτες, φοιτητές και μαθητές, αλληλεπιδρούν με τα μνημονικά στοιχεία της πόλης και κινητοποιούνται προτείνοντας λύσεις για την πόλη που θέλουμε να ζούμε.
Τα  εγκαίνια της πρώτης έκθεσης του διεθνούς φεστιβάλ ΣΦΙΓΓΑ 2015 που αφορά την ελπίδα της πόλης, την μαθητική νεολαία, θα γίνουν το Σάββατο  23 Μαΐου στις 19:30. Στα πλαίσια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο από  το Δημοτικό Ωδείο Θήβας.

Επιμέλεια έκθεσης : Κωνσταντίνος Αγγέλου
Επεξεργασία του θέματος με τους μαθητές: Κωνσταντίνος Αγγέλου , Ελένη Βαρσαμή
Αποτύπωση - Σχεδιασμός εκθεσιακού χώρου: Αριέττα Καρανάσιου, Σαπφώ Μακρή
Στήσιμο έκθεσης: Ευγενία Βούλγαρη, Βαγγέλης Αραπάκης, Ρένα  Χριστοδουλάρα
Αφίσα: Κωνσταντίνος Αγγέλου.
Δελτίο τύπου - επεξεργασία κειμένων: Ευγενία Βούλγαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: