Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Έκθεση αρχιτεκτονικών μελετών της Θήβας- Exhibition of architectural studies of Thiva

φεστιβάλ Σφίγγα | διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών
Κατασκευάζοντας (σ)την Θήβα
ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΒΑ 
Στα πλαίσια των δράσεων του φεστιβάλ Σφίγγα | το διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών, που στόχο έχει την άμεση και έμμεση ανάδειξη του ιστορικού, μυθολογικού και πολιτισμικού υπόβαθρου της πόλης μας, μέσω ποικίλλων μορφών τέχνης που περιλαμβάνουν τις εικαστικές τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, αλλά και την αρχιτεκτονική, η ΣΦΙΓΓΑ παρουσιάζει την  Έκθεση Αρχιτεκτονικών και Πολεοδομικών Μελετών που αφορούν αρχιτεκτονικά σχέδια για την πόλη της Θήβας που έχουν διεξαχθεί από μελετητικά γραφεία αλλά και από φοιτητές των σχολών αρχιτεκτονικής της χώρας μας.
Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη του ζωηρού ενδιαφέροντος που έχει υπάρξει και υπάρχει από την επιστημονική κοινότητα για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, η  αποδέσμευση των μελετών από την ιδρυματικό τους χαρακτήρα, η ανάδειξη μελετών που έχουν χαθεί στα συρτάρια της ιστορίας και η δημοσιοποίησή τους. Τελικός στόχος είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας των πολιτών αλλά και των αρχών της πόλης μας για τις δυνατότητές της. 
Στην έκθεση θα υπάρξουν παρουσιάσεις των μελετών από τους ίδιους τους μελετητές. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.  
Χώρος έκθεσης: Αίθουσες Σεμέλη και Αρμονία - Συνεδριακό Κέντρο Θήβας
Ημερ/νία εγκαινίων: Σάββατο 9 Απριλίου 2016, ώρα 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 9-26 Απριλίου, ανοιχτή για το κοινό μέρες και ώρες Συνεδριακού Κέντρου, και κάθε Σάββατο 10:00-14:00 με εκπρόσωπο της Αρχιτεκτονικής Ομάδας της Σφίγγας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: