Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Νέα έργα με ΣΔΙΤ ύψους 335 εκατ. ευρώ


Αφορούν αθλητικές υποδομές και το Πυροσβεστικό Σώμα

Στη φάση της ανάδειξης συμβούλων έχουν εισέλθει δύο πακέτα έργων, που θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τα οποία αφορούν το πρώτο στη συμπλήρωση των υποδομών του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), προϋπολογισμού 155 εκατ. ευρώ, και το δεύτερο στη συμπλήρωση των αθλητικών υποδομών της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 180 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, και όσον αφορά τις υποδομές της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η ΚΕΔ βρίσκεται στη φάση αναζήτησης τεχνικού συμβούλου, μέσω διεθνούς διαγωνισμού που αφορούν:
(α) «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Ολοκληρωμένη Τεχνική Διαχείριση και Ασφάλιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου και του Κέντρου Πυρομηχανικών και Πυροσβεστικών Δοκιμών και Πιστοποίησης του Πυροσβεστικού Σώματος».
(β) «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Ολοκληρωμένη Τεχνική Διαχείριση και Ασφάλιση των κτιριακών εγκαταστάσεων τεσσάρων (4) Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και τριών (3) Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος».
(γ) «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Ολοκληρωμένη Τεχνική Διαχείριση και Ασφάλιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αρχηγείου και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών του Πυροσβεστικού Σώματος».
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 5η Μαΐου 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης επίδοσης προσφορών 11:00 π.μ., στα γραφεία της ΚΕΔ, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 158α και Κόνιαρη 45, 114 71 Αθήνα.
Εξάλλου, επτά σχήματα κατέθεσαν προσφορές για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου στο έργο που αφορά την υλοποίηση έντεκα (11) κλειστών γυμναστηρίων και δεκατριών (13) κολυμβητηρίων με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Το αντικείμενο της Σύμπραξης είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και ολοκληρωμένη τεχνική διαχείριση έντεκα κλειστών γυμναστηρίων και δεκατριών κολυμβητηρίων, και συγκεκριμένα των κλειστών γυμναστηρίων των Οινοφύτων και των κολυμβητηρίων Θήβας, για διάρκεια 25 ετών από τη θέση σε ισχύ της Σύμβασης Σύμπραξης, με Αναθέτουσα Αρχή τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: