Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Μειώνει σε 650 από 900 τους τελευταίους του ο Λαναράς


Κλείσιμο εργοστασίων με εθελουσία έξοδο εργαζομένων, συρρίκνωση μονάδων και μεταφορά εργαζομένων σε βιώσιμες μονάδες προβλέπει το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (πρώην όμιλος Λαναρά) το οποίο κατατέθηκε στην κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση της εταιρείας μέσω τραπεζών με εγγύηση του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστικούς κύκλους, οι εργαζόμενοι θα μειωθούν από 900 σε 650, θα κλείσουν οι μονάδες στην Αλεξανδρούπολη και τα Οινόφυτα, ενώ θα συρρικνωθούν της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας και τα Γ' Κλωστήρια Νάουσας.
Οι συνδικαλιστές θέτουν ως προϋπόθεση για την αποδοχή του σχεδίου την εφαρμογή προσυνταξιοδοτικών προγραμμάτων του υπουργείου Απασχόλησης για όσους βρίσκονται στις ηλικίες από 48 μέχρι 50 και από 50 και πάνω, οι οποίοι υπολογίζονται σε 250, κι έτσι θα επιτευχθεί η επιθυμητή μείωση προσωπικού.
Η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) τονίζει ότι τις αποφάσεις θα πάρουν τα σωματεία, μετά τη διασφάλιση των προϋποθέσεων που θέτουν και τις δεσμεύσεις του υπουργείου Απασχόλησης. Το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) καταγγέλλει τη ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΚΕ και την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ), ενώ η παράταξη του ΣΥΝ λέει ότι διαφωνεί με το επιχειρησιακό πρόγραμμα.
Η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία δηλώνει ότι η εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος πρέπει να αρχίσει την 1η Απριλίου και οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
Απο την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: