Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Εκδήλωση ΔΕΥΑΘ-ΕΛΜΕ για το νερό



Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού διοργάνωσαν η ΔΕΥAΘ και ΕΛΜΕ Βοιωτίας στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας σήμερα το πρωί, το οποίο κατέκλυσαν οι μαθητές των Σχολείων της περιοχής.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών, αφού «εκείνοι μεταδίδουν άριστα το μήνυμα » όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Σ. Χαλβατζής, αναφερόμενος στις προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται με σκοπό την προστασία του υδάτινου στοιχείου από την ρύπανση και την μόλυνση αλλά και με την ορθολογική χρήση που αφορά την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων οι οποίες δεν είναι ανεξάντλητες και ήδη σήμερα στον πλανήτη μας υπάρχουν πάνω από 1 δις άνθρωποι που έχουν έλλειψη νερού .
«Οι καλύτεροι πρεσβευτές να περάσουν το μήνυμα στη τοπική κοινωνία είναι οι μαθητές και είμαστε σίγουροι πως τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για όλους» επεσήμανε ο κ. Χαλβατζής, τονίζοντας τον «τραγικό και απίστευτο αριθμό των παιδιών στην Αφρική και τις φτωχές χώρες, που πεθαίνουν καθημερινά από έλλειψη ή μόλυνση του νερού»
«Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών, ώστε από κοινού όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις που στο πρόβλημα, οι οποίες δεν είναι θεόπεμπτες είναι αποτέλεσμα κοινωνικής δράσης και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε» τόνισε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας Γ. Φίλος, ο οποίος ήταν και εισηγητής της εκδήλωσης, που περιελάμβανε παρουσία της δουλειάς από την ομάδα εργασίας μαθητών του 1ου Γυμνασίου σχετικά με το νερό και όλα τα προβλήματα και τις επιπτώσεις τους.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ μάλιστα ενημέρωσε για το συνολικό πρόβλημα με το νερό και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ στο τέλος δόθηκε ο λόγος στους μαθητές είτε με ερωτήσεις είτε με προτάσεις, οι οποίες θα καταγραφούν και θα είναι το άνοιγμα ενός πρώτου διαλόγου μαζί τους, προκειμένου να βρεθούν τρόποι επικοινωνίας για την ευαισθητοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: