Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά η ΕΝΑΕ με θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά αιτήματα



Στροφή 180 μοιρών, αποδεχόμενο ουσιαστικά το διεκδικητικό πλαίσιο των προτάσεων της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» για την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων με στόχο την επίλυση των ζωτικών θεσμικών, οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον θεσμό έκανε το Προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στις 29 Απριλίου και συγκεκριμένα να κλείσουν οι Νομαρχίες και να πραγματοποιηθεί πορεία στη Βουλή με επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του κοινοβουλίου και στους αρχηγούς των κομμάτων. Εν συνεχεία θα γίνει πορεία στα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας.
Η παράταξη Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ θα συμμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις των Νομαρχιών με την ευχή να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση και υπαναχώρηση εκ μέρους της πλειοψηφίας.
Τα μέλη της παράταξης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκαν για ακόμη μια φορά στα οξυμμένα προβλήματα των νομαρχιών που δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, όπως είναι οι αρμοδιότητες της μεταφοράς των μαθητών και της συντήρησης του οδικού δικτύου, οι τραγικές ελλείψεις στο προσωπικό, η καθυστέρηση στην ψήφιση του νέου Κώδικα των ΝΑ, επεσήμαναν τη μηδενική μέχρι σήμερα ανταπόκριση της Κυβέρνησης στις Οικονομικές διεκδικήσεις, αλλά και τις συνεχείς υπαναχωρήσεις στις δεσμεύσεις της με αποκορύφωμα την μην καταβολή των 120 εκ. € κατ’ έτος που είχε υποσχεθεί το ΥΠΟΙΟ, καταθέτοντας την πρόταση για κινητοποιήσεις με στοχευμένα αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα για την αντιστροφή αυτής της δυσμενούς κατάστασης η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» πρότεινε με αιχμή τα Οικονομικά, την Ψήφιση του Κώδικα, τις αρμοδιότητες της μεταφοράς των μαθητών και της συντήρησης του οδικού δικτύου αλλά και τη στελέχωση των υπηρεσιών των ΝΑ, την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στο διάστημα από τις 6 έως 10 Απριλίου, που θα περιλαμβάνουν γενική συνέλευση νομαρχών όλης της χώρας, διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, συναντήσεις με όλα τα κόμματα, παραστάσεις διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί η παράταξη πρότεινε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΕΝΑΕ στην Αθήνα στις 29 Απριλίου προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, ενώ την ίδια ημέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας προτάθηκε να παραμείνουν κλειστές οι νομαρχίες όλης της χώρας και μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου να πραγματοποιηθεί πορεία στην Αθήνα.
Ακόμη τα μέλη της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΑΕ στη Θεσσαλονίκη που έπληξαν καίρια το κύρος του θεσμού.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μίχας μίλησε για γεγονότα που προσβάλλουν τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, καθώς με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης δεν έγινε ουσιαστικά ψηφοφορία με συνέπεια το ψήφισμα να μην έχει καμία απολύτως νομιμοποιητική βάση.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι σκοπός της προοδευτικής παράταξης είναι πολύ πιο σοβαρός από το να κατανέμει ευθύνες και τόνισε την ανάγκη έστω και σε επίπεδο Δ.Σ. να αναταχθεί η αταξία και τα αποτελέσματα της εκτροπής από τις δημοκρατικές διαδικασίες στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: