Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

"Δέχθηκα να δουλεύω με τον μισό μισθό"


Οχτώ ιδιωτικές επιχειρήσεις στη Θήβα, σύμφωνα με το εργατικό κέντρο της περιοχής, εφαρμόζουν εδώ και έναν μήνα το τετραήμερο. «Κι αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα γίνουν 18 πολύ γρήγορα», λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας κ. Δημήτρης Δημητρίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ, μεγάλο πλήγμα θα δεχθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ξενοδοχείου στην Αράχοβα, όπου από τους 17 εργαζόμενους ήδη κοινοποιήθηκαν απολύσεις στους 11, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Στάθης Τζίντζηρας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Φωκίδας, Αράχοβας Βοιωτίας.
Και όπου δεν γίνονται απολύσεις όμως, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται είτε να αμείβονται με μισθούς κάτω από τις συλλογικές συμβάσεις ή να δέχονται περικοπές σε επιδόματα και υπερωρίες. «Στη δική μου δουλειά είμαστε 10 οδηγοί με σύμβαση αορίστου χρόνου», λέει ο κ. Ματθαίος Σορώτος, οδηγός νταλίκας επί 27 χρόνια. «Παίρνουμε μισθούς κάτω από τη συλλογική σύμβαση, παρ΄ όλ΄ αυτά θεωρούμαστε ευνοημένοι στον κλάδο μας. Σε άλλους οδηγούς κόψανε από 50 ευρώ την εβδομάδα».
Όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: