Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η κλειδαρότρυπα του Πολιτισμού!


Τόσοι υπουργοί Πολιτισμού πέρασαν και προκοπή στη Βοιωτία δεν είδαμε!
Αίσχος, βρωμιά και δυσωδία οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Ένα μουσείο με τα χίλια ζόρια και παρακάλια και ξανά αγώνας για να βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα να λειτουργήσει.
Άραγε ποιοι είναι οι ρόλοι του Υπουργείου Πολιτισμού;
Μήπως να επιχορηγούν την κάθε κουλτουριάρα καρακάξα ή τον κάθε τροβαδούρο με...μαντήλι στο λαιμό ή μήπως να γίνεται κάθε πρωί ο καφενές της "τέχνης και του πολιτισμού";
Μια φορά έτυχε να πάω στο ΥΠ.ΠΟ επί Υφυπουργίας Πετραλιά και νόμιζα ότι μπήκα σε άλλο κόσμο.
Κουλτούρα, σικάτα φορέματα αλλά και ενδυμασίες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλες... συνήθειες.
Ποιος όμως θα μιλήσει για τον πραγματικό πολιτισμό και όχι για τον πολιτισμό του "δώσε και σε μένα Υπουργέ μερικές χιλιάδες ευρώ να κάνουμε εκδηλώσεις και ότι βρέξει ας κατεβάσει";
Ποιος θα μιλήσει για τον πολιτισμό της Περιφέρειας και όχι του Κολωνακίου, του Ψυχικού, της Πλάκας και όλων των δήθεν κουλτουρογειτονιών της Αθήνας;
Ποιος επιτέλους θα νοιαστεί, εδώ στη Βοιωτία, για την άμεση αποπεράτωση του Μουσείου, για την αναβάθμιση του Καβείριου, για την παρέμβαση που απαιτείται το παλάτι του βασιλιά Κάδμου, των τάφων στα Καστέλια αλλά και όλων των άλλων αρχαιολογικών μας χώρων;
Θα γίνει επιτέλους κάτι με όλα αυτά;
Αφορμή βέβαια για αυτά που γράφω η αλλαγή της κυβέρνησης αλλά και η τοποθέτηση ενός νέου ανθρώπου του Γερουλάνου στο Υπουργείο Πολιτισμού και τουρισμού.
Υπουργέ περιμένουμε απο εσένα, αφού χαϊρι απο τους άλλους δεν είδαμε, να έρθεις στη Βοιωτία και να δεις τα πραγματικά προβλήματα του πολιτισμού.
Να δεις πως η περιφέρεια μένει στον πάτο της ανάπτυξης αφού δεν γίνονται ούτε τα βασικά.
Αν θέλεις να αυξήσεις τον Τουρισμό στη χώρα θα πρέπει να μεριμνήσεις και για τους αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας και της Βοιωτίας αλλά και όλης της Επικράτειας.
Είναι γνωστό ότι αν θελήσεις να αναδείξεις το Καβείριο, μπορείς να στρώσεις τον δρόμο (ώστε να μην χρειάζεται ελικόπτερο για να πας) και ανοίγεις ΑΜΕΣΩΣ ταμείο.
Η καλή μας τύχη φρόντισε να διατηρήσει τον χώρο σε άψογη κατάσταση. Πήραμε δηλαδή, το κλειδί στο χέρι.
Μόνο που η "πολιτιστική" μας τύφλα, δεν μας αφήνει να δούμε την κλειδαρότρυπα, να βάλουμε το κλειδί, να ανοίξουμε και να μπούμε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο μεγάλε ρίξτα μπας και δουμε προκοπή γιατί αν περιμένουμε από τους βουλευτάδες ζήτω που καήκαμε

Ανώνυμος είπε...

να γειασει το στομα σου.... και να μας πουνε γιατι μπαζωσανε μια απο τισ 7 πυλες της θηβας