Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Καθαρό το νερό της Θήβας – Ανησυχία σε Νεοχωράκι, Ελεώνα…


Μπορεί τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων του πόσιμου νερού της Θήβας να είναι πλήρως ικανοποιητικά, για τα Δημοτικά Διαμερίσματα όμως , είναι απογοητευτικά, ιδιαίτερα για τον Ελεώνα και το Νεοχωράκι, καθώς αυτά δεν υδρεύονται από τον Μόρνο. Ας ξεκινήσουμε από την Θήβα, όπου κάποιοι φαίνεται να διαδίδουν φήμες ως προς την προέλευση και την ποιότητα του νερού της πόλης, για τους οποίους ο Δήμαρχος Θηβαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Ν. Σβίγγος προτίθεται να κινηθεί δικαστικά για την αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς και της ηθικής βλάβης της Δημοτικής Επιχείρησης στα αστικά και ποινικά δικαστήρια.
«Οι χημικές αναλύσεις του νερού της Θήβας, που γίνονται κάθε μήνα, αποδεικνύουν πως το νερό της Θήβας είναι απαλλαγμένο από όλους τους γνωστούς και πολυσυζητημένους ρύπους» επισημαίνει ο κ. Σβίγγος δηλώνοντας «κατηγορηματικά και επίσημα προς κάθε κατεύθυνση ότι εδώ κι ένα έτος η πόλη υδροδοτείται από τον Μόρνο χωρίς να λειτουργεί καμία γεώτρηση της Θήβας με εξαίρεση τα δυο τοπικά διαμερίσματα Νεοχωράκι και Ελεώνα»
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ χαρακτηρίζει «ανάγωγους κι επικίνδυνους όσους, μέσα από τα blogs προκαλούν ανησυχία στους πολίτες», υπενθυμίζοντας πως από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα η πόλη μας υδροδοτείται πλήρως από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.
Αναφερόμενος στην ποιότητα του νερού των Δημοτικών Διαμερισμάτων , όπου οι δείκτες παραμένουν, ως γνωστόν, ανησυχητικοί, ο κ. Σβίγγος παραπέμπει στην πρόσφατη συνάντηση ΔΕΥΑΘ – Υπουργείου Περιβάλλοντος και ΕΥΔΑΠ, όπου αποφασίστηκε η όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση του έργου που προβλέπει την σύνδεση τους από το δίκτυο της Θήβας.
«Επειδή αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, με την συμβολή του Υπ. Περιβάλλοντος, της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειες θα ξεπεραστούν πολλές αρτηριοσκληρωτικές γραφειοκρατικές σκόπελοι, οπότε και τα Δ.Δ θα έχουν νερό από τον Μόρνο» προσθέτει, ενημερώνοντας τους πολίτες των δυο διαμερισμάτων πως μέχρι την υλοποίηση του έργου, ερευνάται η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος δια της μεθόδου της χρήσης ειδικών ουσιών που δεσμεύουν αποκλειστικά το εξασθενές, μέχρι την σύνδεση με το δίκτυο της Θήβας.
Στο μεταξύ, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναμένεται σύντομα να γίνουν έλεγχοι των αέριων ρύπων σε διοξείδια και όζον, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτοί περνούν στην διατροφική αλυσίδα μέσω των καλλιεργούμενων κηπευτικών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ντροπή και αίσχος για έναν δήμαρχο οι δημότες του όπως εν προκειμένων τα παιδιά του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου να πίνουνε καρκινογόνο νερό.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε κολομβε.... εγω δηλαδη που επινα απο το δικτυο πριν τον μορνο εχω καρκινο?