Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Στόχος ληστών τα καταστήματα της ΔΕΗ σε Θήβα και Χαλκίδα


Με 85.000 ευρώ έφυγαν τα τρία άτομα, που λήστεψαν την ΔΕΗ Θήβας μέσα στο καταμεσήμερο.
Ήταν 13.40 το μεσημέρι, όταν οι δυο από τους δράστες όρμησαν στην είσοδο του Ταμείου, σπάζοντας την με βαριοπούλα, ενώ ο τρίτος τους περίμενε έξω οπλισμένος και αυτός με καλάσνικοφ.
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, καθώς οι ληστές φαίνεται να γνώριζαν πολύ καλά την δουλειά τους.
Μπήκαν, δηλαδή, ακριβώς την στιγμή που ήξεραν πως άνοιγε το χρηματοκιβώτιο, που λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη και το οποίο είχε κλείσει με τα χρήματα δέκα λεπτά πριν, και με την απειλή των όπλων πήραν τα 85.000 ευρώ κι εξαφανίστηκαν.
Έκπληξη ωστόσο, προκαλεί το γεγονός αφενός μεν της στέγασης του κτιρίου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο της πόλης, από τα πιο πολυσύχναστα και αφετέρου η λειτουργία πολλών καταστημάτων ακριβώς απέναντι, τα οποία ήσαν ακόμη ανοιχτά.
Να σημειωθεί ότι κανένας από τους υπόλοιπους εργαζόμενους δεν αντιλήφθηκε κάτι, ούτε καν από τον θόρυβο της βαριοπούλας που έσπασε την είσοδο…..
Χθες όμως έβαλαν "χέρι" στην ΔΕΗ της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας από τον Διευθυντή του τοπικού καταστήματος Δ.Ε.Η., ότι άγνωστος-άγνωστοι δράστες, την 06/07-09-2010, αφού εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο στον 1ο όροφο των γραφείων της Επιχείρησης, στην περιοχή «Δύο Δέντρα» Χαλκίδας, διέρρηξαν ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης από το οποίο αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων τετρακοσίων ευρώ (5.400 €) , ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν και άλλα δύο χρηματοκιβώτια που υπήρχαν στον χώρο. Η Ασφάλεια Χαλκίδας ενεργεί την προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: