Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης επιχειρήσεων «νέα καινοτομική επιχειρηματικότητα»

Η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το ΕΒΕ Βοιωτίας, το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας διοργάνωσαν με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8-9-2011 και ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας- Παράρ

τημα Θήβας, Δίρκης 20, στη Θήβα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, κ. Μουλκιώτη Γεώργιο, και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κ. Αγνιάδη Παναγιώτη, τον . Χαρ. Μπότσαρη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, Προέδρου Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, καθώς και τον Ι. Στασινόπουλο, M.Sc., B.Sc, Μηχανολόγο Μηχανικό, Προϊστάμενο Τμήματος Ελέγχου και Προώθησης Καινοτομιών (ΤΕΠΚ), ΟΒΙ ,για την εκτενή συνεργασία που ως φορείς πραγματοποιούν, προκειμένου να ενημερώσουν και να υποστηρίξουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της Βοιωτίας για τη συμμετοχή τους στα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μουλκιώτης Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε την ΑΝ.ΔΙΑ για την πραγματοποίηση της Ημερίδας ε
νημέρωσης, υπογράμμισε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας, θα γίνει κάθε προσπάθεια για αξιοποίηση των μέσων που έχει με σκοπό να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ. ΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, παρουσίασε συνοπτικά τον ρόλο της ΑΝ.ΔΙΑ ως εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, στη διαχείριση των προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Επιχειρηματικότητα- Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία των προκυρηχθέντων μέχρι σήμερα προγραμμάτων και έδωσε το περίγραμμα των αναμενομένων για δημοσίευση προγραμμάτων χρηματοδότησης, με βάση τον σημερινό σχεδιασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρ. Μπότσαρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, Πρόεδρος Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικό
τητας, παρουσίασε προτάσεις ώστε να γίνει κατανοητή η έννοια της καινοτομίας και πρότεινε τρόπους να ενταχθεί στην επιχειρηματικότητα.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Ι. Στασινόπουλος, M.Sc., B.Sc, Μηχανολόγος Μηχανικός,
Προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου και Προώθησης Καινοτομιών (ΤΕΠΚ), ΟΒΙ
και παρουσίασε τη διαδικασία κατοχύρωσης και προστασίας ενός σχεδίου.


Στη συνέχεια η Υπεύθυνη Δράσης της ΑΝ.ΔΙΑ, η κα Κουβέλη Λίλυ προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος « Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» το οποίο ε
ντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στην δημιουργία, ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας ως ισχυρής και ικανής συνθήκης για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30.000.000,00€ (Δημόσια Δαπάνη), το οποίο κατανέμεται κατά 60% δηλ. 18.000.000,0 € για τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβάλλονται από φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση επιχείρησης ή από επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει διαχειριστική χρήση και κατά 40% δηλ. 12.000.000,00 € για τα επιχειρηματικά
σχέδια που υποβάλλονται από επιχειρήσεις, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Οδηγού του Προγράμματος.

Το ποσό που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς

Ελλάδας-Ηπείρου (Στερεά Ελλάδα) που εγκρίθηκε με την υπ΄ αριθ Ε(2007) 5332/26-10-2007 απόφαση έγκρισης για κοινοτική ενίσχυση από το ΕΤΠΑ (CC1 GR161UPO001) ανέρχεται σε 3.500.000,0€(Δημόσια Δαπάνη).
Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολούθησε εκτενής και ουσιαστικός διάλογος, μεταξύ των συμμετεχόντων, επί του περιεχομένου των προγραμμάτων.
Τελειώνοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη της ΑΝΔΙΑ σε όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να υποβάλλουν επενδυτικό σχέδιο για χρηματοδότηση στα προγράμματα που η ΑΝΔΙΑ διαχειρίζεται και ζήτησε την, χωρίς δισταγμό, επικοινωνία με τις υπηρεσίες της ΑΝΔΙΑ για κάθε διευκρίνιση σε πιθανά ερωτήματα που έχουν.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ
Λουκάς Καράντζαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: