Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Επιστολή αναγνώστη: Σχετικά με τις αποφάσεις του Δήμου ως έκφραση δουλείας στο Κράτος των Κρατούντων

Σε μια προηγούμενη επιστολή μου, σχετικά με το γιατί οι εργαζόμενοι (όσοι δηλαδή από τον κόπο τους ζουν και όχι όσοι καταχρώνται τον κόπο άλλων) , πρέπει να συγκροτήσουν οργανωμένη κοινωνία με νομικό – θεσμικό τρόπο, αποδεικνύεται πως αποτελεί το μόνο εργαλείο που μπορεί να αντιπαρατεθεί στο Κράτος η τοπική «κοινωνία».

Το Κράτος ποτέ δεν σχετίσθηκε με την «κοινωνία» παρά μόνο ως εκμεταλλευτής, διαφθορέας και φοροεισπράκτορας.

Αλλά το ζητούμενο είναι, ότι ενώ το Κράτος απεχθάνεται την Δημοκρατία και την συκοφαντεί κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία, οι πολίτες σούρνονται από αγκυλώσεις, ιδεοληψίες, ατομικισμό ( φιλοτομαρισμό) και δουλική ανάγκη υπηρέτησης της εξουσίας του, σε βαθμό τέτοιο που πιστεύουν ακράδαντα πως αναφαίρετο δικαίωμα του κράτους είναι η κατοχή και νομή της εξουσίας ενώ για τον λαό επιτρέπεται, αν οι μπατσαρία δεν έχει διαφορετικές εντολές, να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται.

Η απουσία γνώσης και κουλτούρας στην Δημοκρατία, μπορεί όπως και την Χούντα των Παπαδόπουλου – Ιωαννίδη και η σημερινή Χούντα των ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. να είναι …. Δημοκρατικό πολίτευμα. Να είναι η …Θέληση του λαού, η οποία επανεξετάζεται κάθε τέσσερα ή τρία χρόνια παρέχοντας το δικαίωμα «Πολίτης» μόνο για τέσσερα λεπτά της ώρας, για να ….αποθεώσει την «Δημοκρατία», ως Κρατοκρατία των Κρατούντων.

Στην μικρή κλίμακα της Τοπικής Κοινωνίας, η Κρατοκρατία υπηρετείται από την λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Σε τι λοιπόν διαφέρει ο Δήμος ως Αρχή – Φεουδάρχης, επίτροπος του Κράτους και επιτηρητή του Πολιτικού Συστήματος της Κρατοκρατίας, της κατοχής και νομής της θέλησης της τοπικής κοινωνίας, η οποία ούτε μπορεί να έχει λόγο, ούτε τις απονέμεται ο λόγος, ούτε καν ερωτάται έστω και χωρίς δικαίωμα να απαντήσει;

Αλήθεια τι είναι για τον κάθε Θηβαίο ή Θηβαία η Δημοκρατία;

Με ποιο τρόπο αυτή ασκείται και ποιοι είναι οι «επίλεκτοι» που θα πρέπει να την ασκούν;

Τι σημαίνει Τοπική Αυτοδιοίκηση και που εδράζεται το …. Αυτό-Διοίκητο αν όχι πάνω σε μια συγκροτημένη νομικό-θεσμικά Κοινωνία της τοπικής κοινωνίας;

Πως σε μια Δημοκρατία, το δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ερήμη και κατά του δικαιώματος της αυτοδιοίκησης-αυτοδιάθεσης της Τοπικής Κοινωνίας που προϋποθέτει έναν κοινωνικό-οικονομικό συμβιβασμών των αντιθέτων;

Υπάρχουν πολλά «γιατί»,«πως» και για «ποιον» ή για «ποιους» που κανένα κόμμα, καμιά δημοτική παράταξη δεν μπορεί να τα απαντήσει επειδή παράγονται και υπάρχουν ως κόμματα και δημοτικές παρατάξεις από το ίδιο σύστημα εξουσίας, για να υπηρετούν τα ερωτήματα αυτά όπως εκείνοι νομίζουν και σύμφωνα με το πολιτικό σύστημα της κατοχής και νομής της εξουσίας που έχουν υιοθετήσει και ως προαγωγοί προάγουν.



Θα προκαλούσα την δημοσίευση του παρόντος άρθρου, αν δεν σας πείραζε ή δεν συγκρούεται με την «ιδεολογική» σας δέσμευση.

Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: