Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Στον Σαμαρά η υπόθεση της μονάδας στη Χαιρώνεια


Νέα δεδομένα για την μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Χαιρώνεια - Στα δύο η Ν.Δ. στη Βοιωτία με έντονες αντιπαραθέσεις.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η δεύτερη απόφαση του ΚΑΣ για την δημιουργία της μονάδας παραγωγής ενέργειας στην Χαιρώνεια. Σε κεντρικό επίπεδο νέα δεδομένα δημιούργησε ο ανασχηματισμός και η αντικατάσταση του Μιχάλη Λιάπη από τον Αντώνη Σαμαρά.
Με δύο επιστολές προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το νέο υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά οι Δήμαρχοι Χαιρώνειας Νίκος Παπαγγελής και Δαύλειας Γιώργος Λουκάς επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της δημιουργίας μονάδας παραγωγής ενέργειας στον Άγιο Βλάσιο αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τις αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας.
Απευθυνόμενοι στον κ. Καραμανλή οι δύο δήμαρχοι τον ενημερώνουν ότι ενάντια στην κατασκευή της εν λόγω μονάδας έχουν ταχθεί με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις και ψηφίσματα τα Δημοτικά Συμβούλια Χαιρώνειας και Δαύλειας, ενώ τη συμπαράστασή τους έχουν δηλώσει και οι άλλοι όμοροι Δήμοι όπως και όλες οι παρατάξεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας καθώς και ότι την αντίθεση τους προς τη μονάδα εκφράζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: