Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Με κατασχέσεις προειδοποιεί ο Ν. Σβίγγος για την ανακύκλωση


Με κατασχέσεις προειδοποιεί τον ανάδοχο ο Δήμαρχος Θηβαίων αν εξακολουθεί να αδιαφορεί

«Τίποτα δεν πάει χαμένο» λέει το γνωστό, σε όλους πλέον, διαφημιστικό του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν αγγίζει την πρώην επαρχία της Θήβας αφού τα ανακυκλώσιμα, όπως έχουμε γράψει ξανά, καταλήγουν στις χωματερές. Αιτία το γνωστό εδώ και μήνες πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την ανάδοχο εταιρία και η οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θηβαίων και πρόεδρο της ΔΕΠΟΔΑΘ αποδείχθηκε… ανεπαρκέστατη.
Το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα έχει απασχολήσει και την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Διαδημοτικής επιχείρησης στην οποία παρόν ήταν και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Λαζόπουλος όπου του ζητήθηκε να απαντήσει για πιο λόγο δεν γίνεται η αποκομιδή των ανακυκλωσίμων από τους μπλε κάδους. Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει τότε ο πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ «ο κ. Λαζόπουλος ενδιαφέρεται μόνο για την είσπραξη της επιταγής προκαλώντας πολίτες και αυτοδιοίκηση αφού δεν προσφέρει καμιά απολύτως υπηρεσία».
Με νεότερες δηλώσεις του ο Νίκος Σβίγγος κάνει λόγο για εμπαιγμό της ΔΕΠΟΔΑΘ από πλευρά της αναδόχου εταιρίας και ξεκαθάρισε ότι «εάν από σήμερα κιόλας δεν συλλέγει τα ανακυκλώσιμα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα στους υπόλοιπους Δήμους και σε καθημερινή βάση στην Θήβα θα καταγγελθεί η σύμβαση, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα για ποινική ρήτρα και κατάσχεση των μέσων που χρησιμοποιεί για την ανακύκλωση».
Παράλληλα ο κ. Σβίγγος τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή πρόταση για συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων από την ΔΕΠΟΔΑΘ η οποία μπορεί να ανακτήσει τέσσερις μεγάλες βαρέλες-πρέσες ενώ μίλησε και για το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει και έχει να κάνει με την έλλειψη εγκεκριμένου κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ).
Ωστόσο αυτές τις ημέρες αναμένεται η απάντηση της Διεύθυνσης Δασών για τον αποχαρακτηρισμό και την παραχώρηση έκτασης 410 στρεμμάτων στο Δήμο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: