Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Τόπος..."συναλλαγών" η Βοιωτία


Τις περιγραφές που θα δώσει ο κ. Περικλής Παναγόπουλος για τους απαγωγείς, το κρησφύγετο, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και πολλές άλλες λεπτομέρειες περιμένουν οι αστυνομικοί για να εντατικοποιήσουν τις έρευνες εξιχνίασης της απαγωγής. Ο 74χρονος εφοπλιστής, μόλις ξεκουραστεί και ηρεμήσει στην έπαυλη του στο Καβούρι θα δώσει κατάθεση που για τους αξιωματικούς έχει ιδιαίτερη σημασία… Άλλωστε έζησε οκτώ ημέρες με τους απαγωγείς και συνεπώς γνωρίζει πολλά.
Ο κ. Παναγόπουλος αφέθη ελεύθερος στη μία και τριάντα τη νύχτα σε πάρκο της εθνικής οδού ανάμεσα στο Χαϊδάρι και τον Ασπρόπυργο, φορώντας αθλητική φόρμα και αντιανεμικό μπουφάν. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί τον εντόπισαν να κάθεται σε ένα παγκάκι, γράφοντας έτσι το τέλος σε μια κινηματογραφικής απαγωγής που ξεκίνησε στις 8:39 το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας και έληξε το βράδυ, με φόντο φυσικά τα 30 εκατομμύρια ευρώ που παρέδωσε η οικογένεια στους απαγωγείς στο Ακραίφνιο Βοιωτίας.
Το χρονικό της απελευθέρωσης
Η τελευταία φάση της απαγωγής του γνωστού εφοπλιστή ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Τότε που η σύζυγος του μαζί με τον οδηγό του μετέφεραν τους σάκους με τα 30 εκατομμύρια ευρώ (σε χαρτονομίσματα των 100 και 200) και τα παρέδωσε στους απαγωγείς (περιοχή Ακραίφνιο Βοιωτίας). Δώδεκα ώρες αργότερα οι απαγωγείς και αφού έλεγξαν τα χαρτονομίσματα για να δουν αν είναι παγιδευμένα και αν παρακολουθούνται από τους αστυνομικούς αποφάσισαν να τον ελευθερώσουν. Χωρίς όμως να επικοινωνήσουν με την οικογένεια του εφοπλιστή. Έτσι αφού του φόρεσαν κουκούλα, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και για περισσότερο από μια ώρα τον γύριζαν σε δρόμους της Αττικής άφησαν περίπου 700 μέτρα από το παρκάκι της εθνικής ανάμεσα σε Χαϊδάρι και Ασπρόπυργο. Ο κ. Παναγόπουλος αφού περπάτησε λίγα λεπτά σταμάτησε στο πάρκο. Τότε είδε ένα περιπολικό του Τμήματος Χαϊδαρίου να περιπολεί στην περιοχή. Ο εφοπλιστής σταμάτησε τους αστυνομικούς, τους είπε ποιος είναι και αφού επιβιβάστηκε στο όχημα μετεφέρθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Παράλληλα οι αστυνομικοί ενημέρωναν το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ για το συμβάν, ενώ ο κ. Περικλής Παναγόπουλος με το ζήτησε το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού και κάλεσε τη σύζυγο του για να της πει πως είναι πλέον ελεύθερος.
Η κυρία Παναγοπούλου μαζί με τα παιδιά του πήγαν αμέσως στο τμήμα και μετέφεραν τον 74χρονο στο Καβούρι. Είναι πολύ καλά στην υγεία του και αν χρειαστεί θα μεταφερθεί αργότερα σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις
Ομοιότητες και διαφορές
Οι αστυνομικοί που από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκαν με την υπόθεση εντόπισαν πολλές και σημαντικές ομοιότητες με την απαγωγή του κ. Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη. Ο τρόπος που αρπάχθηκε ο εφοπλιστής, η μέθοδος για την παράδοση των λύτρων, οι διαπραγματεύσεις και άλλα πολλά δείχνουν πως υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις δυο περιπτώσεις. «Μελέτησαν την απαγωγή Μυλωνά προκειμένου να αποφύγουν τα λάθη τους. Κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες» λέει με νόημα αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «ψάχνουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να υπάρχει οποιαδήποτε σχέση στους δράστες των δυο απαγωγών…».
Τέλος αξίζει να τονισθεί πως οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν καταφέρει αυτές τις οκτώ ημέρες απαγωγής να συγκεντρώσουν πολλά στοιχεία. Εκτός από υπόπτους και υπόνοιες έχει φτιαχτεί το προφίλ των δραστών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: