Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Συνεργασία ΝΑΒ-ΤΕΕ για Ασωπό



Με τα μέλη της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), που θα επεξεργαστεί τα ζητήματα του Ασωπού, συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς.
Θέμα της σύσκεψης η κοινή κατεύθυνση μέτρων και προτάσεων για την εξυγίανση του Ασωπού, στα πλαίσια εργασίας που το ΤΕΕ ανέθεσε σε μέλη του, με θέμα : «Μελέτη, ανάδειξη και διαμόρφωση τελικής πρότασης επίλυσης του προβλήματος της σοβαρής ρύπανσης του Ασωπού, από υγρά τοξικά απόβλητα». Την Ομάδα Περιβάλλοντος αποτελούν οι μηχανικοί : Λειβαδάρος Ρουσέτος, Θεοχάρη Χριστίνα, Ζιώγας Χαράλαμπος, Στάμου Αναστάσιος, Μπούρα Αγγελική, Παντελάρας Παντελής, και Παπαδοπούλου Μαρία, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΤΕΕ.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Νομάρχης έθεσε συνολικά τα ζητήματα, τονίζοντας πως τα περιβαλλοντικά ζητήματα στη Βοιωτία έχουν τις ρίζες τους στις προηγούμενες δεκαετίες και απορρεόυν κυρίως από τα ελλείμματα σε χωροταξικό σχεδιασμό και χρήσεις γης, που αποτελεί βασικό εργαλείο για την χωρική οργάνωση και την περιβαλλοντική προστασία.

Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: