Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Τι συμβαίνει στη ΔΟΥ Θηβών;;;;


Τίναξαν την μπάνκα στον… αέρα και οι αληθινοί αγρότες τρέχουν και δεν φτάνουν


Οι αγρότες με τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατέβηκαν στους δρόμους. Η πολιτεία, η κυβέρνηση οφείλουν να τους συμπαρασταθούν ή καλύτερα να ικανοποιήσουν όσα αιτήματα μπορούν! Οι αγρότες όμως, οι πραγματικοί αγρότες, χρειάζονται και προστασία! Από ποιους;;;
Από αυτούς που τόσα χρόνια λυμαίνονται (με τις ευλογίες των αρμόδιων Υπουργών, Κυβερνήσεων και Κράτους) τα χρήματα αυτών που πραγματικά ποτίζουν με τον ιδρώτα τους τη γη.
Παλιότερα ακούγαμε για τις απάτες με το βαμβάκι, κυρίως, ενώ εδώ και αρκετό καιρό ένα άλλο μεγάλο θέμα απασχολεί τον αγροτικό κόσμο και καθόλου, απ’ ότι φαίνεται, αυτούς που Κυβερνούν.
Τι συμβαίνει;;; Φίλος αγρότης, μας έστειλε το παρακάτω e-mail και αναφέρετε στις επιστροφές φόρου ΦΠΑ των αγροτών. Εμείς το δημοσιεύουμε όπως είναι.
"Αγαπητοί φίλοι 200 αγρότες από την περιοχή της Θήβας και 12 έμποροι τίναξαν την… μπάνκα στον αέρα εισπράττοντας επιστροφή ΦΠΑ περίπου30 εκατ. ευρώ!!!.Οι πληροφορίες μου λένε ότι υπάρχουν και πλαστά τιμολόγια στην επιστροφή του ΦΠΑ. Ο προϊστάμενος του κώδικα στην Εφορία έκανε ΕΔΕ να διαπιστωθεί που «τρυπήθηκαν» αυτά τα τιμολόγια;Όταν μια επιχείρηση έχει επιστροφή ΦΠΑ για να το εισπράξει υποβάλλεται σε εξονυχιστικό έλεγχο . Οι… «αγρότες» αυτοί πως εισέπρατταν από 100.000 μέχρι και 500.000 ευρώ (καλά διαβάζετε) έκαστος χωρίς έλεγχο; Μπορεί να μας πει κάποιος γιατί δεν έγινε έστω και δειγματοληπτικός έλεγχος; Το Υπουργείο Οικονομικών γνωρίζει το θέμα και τι έχει κάνει;;; Ποιος πολιτικός εμπλέκεται και πιέζει να μην ελεγχθούν αυτοί που τίναξαν τη ΔΟΥ Θήβας στον αέρα; Όταν γίνετε έλεγχος σε ένα κατάστημα και διαπιστωθούν παραβάσεις πέφτει το ανάλογο τσουχτερό πρόστιμο. Με τους συγκεκριμένους κύριοι της Κυβέρνησης τι θα κάνετε; Εκτός και αν θεωρούνται γαλάζιοι…κουμπάροιΤώρα την πληρώνουν οι πραγματικοί αγρότες που βρίσκονται στο δρόμο!!!! Γιατί δεν δημοσιοποιείται τα ονόματα των εμπόρων ώστε να προφυλάξετε τον αγροτικό κόσμο;
Το κράτος αυτά μπορεί να τα δει! Ωστόσο, βασική προτεραιότητα δεν είναι να πιάσει αυτούς τους καρχαρίες που χαρίζει λεφτά, αλλά το γεωργό των 50στρεμμάτων που έβαζε πετρέλαιο θέρμανσης στο τρακτέρ (αυτό γινόταν τα προηγούμενα χρόνια!) Η δική μου ερώτηση είναι πότε το κράτος θα βάλει τέλος σε όλα αυτά; Με αυτή τη σάπια κατάσταση, η Ελληνική γεωργία συνεχώς συρρικνώνεται και στο τέλος θα τρώμε μόνο εισαγόμενα. Από την άλλη, τρέμει η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή, που πληρώνει Ελληνική τομάτα στην Αθήνα, διπλάσια τιμή από το Γερμανό που την πληρώνει στο Βερολίνο...Επίσης, το ίδιο το κράτος με την επιστροφή ΦΠΑ σε λάθος χέρια, χαρίζει λεφτά στους νταβατζήδες.(προσωπικά δε θα μου είναι περίεργο αν ακούσω για μίζες στα χέρια των διευθυντών του ΣΔΟΕ και σε υπουργούς) Αυτά είναι που όλοι θέλουμε; Αυτά επιδιώκουν οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί; Πρέπει να δοθεί ένα τέλος!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: