Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Μήνυμα Θανάση Σκορδά-τέως Γ.Γ Περιφέρειας Στερεάς



Εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία και προκοπή…». Αποχωρώντας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς απέστειλε σε όλους όσους είχαν συνεργασία μαζί του στη διάρκεια της θητείας του, Νομάρχες, Δημάρχους εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες, την ακόλουθη επιστολή:
«…Ολοκληρώνοντας μια δημιουργική πορεία εικοσιέξι μηνών, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας και τη συνεργασία που είχαμε το διάστημα αυτό.
Με τις προσπάθειες όλων, προωθήσαμε έργα ανάπτυξης και προόδου στη Στερεά Ελλάδα. Ολοκληρώνουμε με επιτυχία μεγαλύτερη κάθε προσδοκίας το Γ’ ΚΠΣ, χωρίς να χαθεί ούτε ένα Ευρώ. Το ΕΣΠΑ ξεκίνησε ήδη με βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο. Προχωρούμε μπροστά, με συνεχή προσπάθεια, σκληρή εργασία και σχεδιασμό.
Προχωρούμε μπροστά με συναίνεση, συνεννόηση αλλά και συγκρούσεις, όπου δεν είναι εφικτό να αποφευχθούν. Για τις στιγμές αυτές της έντασης, θέλω αυτή τη στιγμή να σας διαβεβαιώσω, ότι δεν υπήρξε ποτέ από την πλευρά μου καμία αίσθηση προσωπικής σύγκρουσης και βέβαια, αποχωρώντας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διατηρώ στη μνήμη μόνο τις καλύτερες στιγμές αυτών των εικοσιέξι μηνών.
Παραδίδοντας τη σκυτάλη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας διαπιστώνω ότι η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται σε ένα δρόμο δυναμικής ανάπτυξης.
Σίγουρα δεν έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα που υπήρχαν. Όμως, με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, την υποστήριξη δομών κοινωνικής προστασίας, την προτεραιότητα στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, την έμφαση στην προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των υδάτων τα οποία αποτελούν τα χαρακτηριστικά αυτού του δρόμου, κάθε πολίτης μπορεί να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.
Είμαι βέβαιος, ότι με την πάροδο του χρόνου η πραγματικότητα αυτή θα αναδεικνύεται με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια.
Κλείνοντας, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω γιατί σ’ αυτή τη διαδρομή των 26 μηνών, με περιβάλατε με την εκτίμησή σας. Είμαι βέβαιος ότι θα μας δοθεί στο μέλλον και πάλι η ευκαιρία να συνεργαστούμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο όριο της φτώχειας ζουν 2 εκατομμύρια Έλληνες, σύμφωνα με έκθεση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Τον υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας, παρουσιάζει η Ήπειρος (37,3%), ενώ ακολουθούν η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

τελικά είναι θέμα οπτικής γωνίας