Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σόναρ στον Λόφο του Αμφείου



Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα σόναρ που έχει την δυνατότητα να ¨βλέπει¨ τι υπάρχει ακόμα και σε βάθος 300 μέτρων αναμένεται να…ακτινογραφήσει σημαντικά σημεία της Θήβας.
Το μηχάνημα θα φέρει στην πόλη μας η εταιρία που εκπονεί το επιχειρησιακό τετραετές σχέδιο της Θήβας μέσα στον Φλεβάρη με στόχο να ανιχνεύσει και καταγράψει κτίσματα, στερεά αντικείμενα υπό διαμόρφωση ή διαμορφωμένα και μπορούν να δώσουν την εικόνα για το τι υπήρχε κάποτε εκεί.
Να σημειώσουμε ότι ήδη η εταιρία έχει εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες για τον έλεγχο του εδάφους και φυσικά όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά θα βγουν αληθινοί οι ισχυρισμοί του αρχαιολόγου Θεόδωρου Σπυρόπουλου σχετικά με την Πυραμίδα στον Λόφο του Αμφείου.
Το θέμα της πυραμίδας μάλιστα απασχόλησε και την πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο με την συμμετοχή του κ. Κάμπ, εκπροσώπου του ιδρύματος Πάκαρντ.
Μάλιστα για το θέμα ρωτήθηκε, από τον Δήμαρχο Νίκο Σβίγγο, ο κ. Κάμπ που είπε: "Σίγουρα εκεί βρίσκεται ο τάφος του Αμφείου. Οι τάφοι των βασιλέων εκείνων των χρόνων χτίζονταν κάτω από μια τεχνική και δεν αποκλείεται αυτή η τεχνική να έχει δώσει το μάθημα. Δηλαδή να είναι προγενέστερη των Αιγυπτιακών".
Οι λόφοι πέριξ της Θήβας ίσως να κρύβουν μυστικά που κανείς δεν γνωρίζει και όταν έρθουν στην επιφάνεια θα συμβάλλουν στην επιβεβαιωμένη καταξίωση της Θήβας μέσα στην παγκόσμια ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: