Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Επί ποδός η τροχαία για την έξοδο του τριημέρου



Σε επιφυλακή βρίσκεται η τροχαία για την ομαλή διεξαγωγή της εξόδου των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.
Αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια Αφιδνών, Σχηματαρίου και Ελευσίνας, καθώς και στην Αττική Οδό στην έξοδο προς Πειραιά. Ανοίγουν κατά διαστήματα τα διόδια Ζευγολατιού.
Έως και τη Δευτέρα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω του 1,5 τόνου τόσο στην έξοδο της νέας όσο και της παλαιάς Εθνικής Οδού.
Η απαγόρευση θα ισχύσει στο ρεύμα εισόδου την Καθαρά Δευτέρα, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.
Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, ενώ τα ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις και θα πραγματοποιούνται και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι.
Καλός ο καιρός
Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γιορτάσουν οι Έλληνες τα Κούλουμα, καθώς το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες θα υποχωρήσει από την Κυριακή, ενώ την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος και μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά θα έχουν ένταση 4-6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι ήπιος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: