Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Στο «ράφι» τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας


Επικοινωνία του ΘΗΒΑ PRESS με την κ. Μαρία Οικονόμου


«Μαύρη» περίοδος ξεκινά για τους αγρότες της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής μετά τα όσα ακούγονται για το εξασθενές χρώμιο και το κατά πόσο αυτό επηρεάζει τα προϊόντα.
Οι μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ επιστρέφουν στους παραγωγούς πατάτες, κρεμμύδια και καρότα ενώ οι παραγγελίες σταμάτησαν εντελώς με αποτέλεσμα χιλιάδες τόνοι να παραμένουν στις αποθήκες.
Οι αγρότες της Θήβας είναι ανάστατοι αφού δεν μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους ούτε στις λαϊκές αγορές του Λεκανοπεδίου καθώς οι καταναλωτές μόλις βλέπουν το ταμπελάκι «πατάτες Θηβών» γυρίζουν την πλάτη. Η προέλευση τους από Θήβα, Οινόφυτα και γενικά την Βοιωτία, αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους καταναλωτές.
Μιλώντας στο ΘΗΒΑ PRESS κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή…διαρκείας αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν και τώρα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα. Για κέρδος φυσικά ούτε…λόγος.
Ο κ. Σ.Θ (αγρότης της Θήβας) βρισκόταν σε συνεχείς τηλεφωνικές … διαπραγματεύσεις με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ για να πάρει τελικά την απάντηση: «Τα προϊόντα σας δεν τα προτιμούν οι καταναλωτές που ανησυχούν για το εξασθενές». Ο ίδιος λίγο αργότερα κάνει λόγο για οικονομική καταστροφή χιλιάδων ευρώ που μόλις άρχισε να ξεκινά για τους αγρότες. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού κάποιοι παραγωγοί θα σταματήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους αφού ήδη ακύρωσαν τις αγορές σπόρων και φαρμάκων.
Οι αγρότες καλούν την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει σε ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων και να δώσει τις απαραίτητες αποζημιώσεις.
Η κ. Μαρία Οικονόμου, καθηγήτρια Γεωλογίας-Χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών μας έκανε γνωστό, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της ότι για το συγκεκριμένο θέμα γίνονται έρευνες εδώ και δυο χρόνια και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει στις 2 Απριλίου στον χώρο του Πανεπιστημίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Οικονόμου δεν είναι στα καλά της...
Έχει πει πολλές παπάρες στο παρελθόν.
Τι άλλο θα μας πει ακόμα;

Yannis Zabetakis είπε...

ευτυχώς δεν θα γίνει την Πρωταπριλιά!
διότι η κ. Οικονόμου μετά από μια ...μη αξιόπιστη δειγματοληψία έχει δηλώσει ότι ο Ασωπός είναι καθαρός από εξ. χρώμιο!
τα ψέματα αυτά ...με έκαναν να γράψω τούτο το κείμενο

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1404715