Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΘ.


ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Ο κ.Σβίγγος προτίμησε να επιχορηγήσει την …. «Η ΤΕΡΑ»

Απελπισμένοι οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς χαρακτήρα (ΔΗΚΕΘ), κατέκλισαν την αίθουσα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30.3.2009 και απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών, συμπεριλαμβανομένου και του Δώρου των Χριστουγέννων!!!
Αμήχανοι και άβουλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, απουσιάζοντος του Δημάρχου!, αναζητούσαν τους υπεύθυνους στους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Καταδείχτηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι ο Δήμος είναι ακέφαλος και ακυβέρνητος.
Οι υπεύθυνοι αιρετοί, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδροι επιχειρήσεων, αδυνατούν να ιεραρχήσουν ανάγκες και να προγραμματίσουν ενέργειες.
Πρώτιστη ανάγκη, η κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων κι όμως την παραβλέπουν και περί άλλων τυρβάζουν……
Όπως η σκανδαλώδης διάθεση ποσού 180.000€, που προορίζονταν για λειτουργικές, όπως η μισθοδοσία προσωπικού, υπέρ του «αλλοδαπού» συλλόγου «Η ΤΕΡΑ», την στιγμή που οι εργαζόμενοι στην ΔΗΚΕΘ στερούνται τους μισθούς τους.
Αλλά και πλήθος άλλες ελαστικές μη επείγουσες δαπάνες διενεργούνται παραμερίζοντας τις ανελαστικές, τις άμεσες και επιτακτικές.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Θ. ΣΚΟΥΜΑΣ-Κ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ 4 ΜΗΝΕΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2007.
ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 300-400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ.
ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΕΣΥ ΣΚΟΥΜΑ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ. ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΣΒΙΓΓΟΣ; ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 4 ΜΗΝΩΝ. ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2007. ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ 19 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 150.000 € ΕΩΣ 31/03/09. ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 35.000 €. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 185.000 € ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 1 & 2, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ. ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΑ 150.000 € ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Ο κ. ΣΒΙΓΓΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΣΕΙ, ΤΑ 40.000 € ΕΙΝΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ. ΤΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ????ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ???? ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ??? ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να σου απαντήσει συνάδελφε; Μήπως διαβάζει κανένας απο τον Δήμο αυτό το μπλογκ! Αλλού όμως ξέρουν να δώσουν μια απάντηση! Έτσι δεν είναι κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλιου;; Θα μας απαντήσετε πότε θα πληρωθούμε; Πάσχα έρχεται. Εσείς τον παίρνετε τον μισθό σας..

Ανώνυμος είπε...

KALA AMA DHTE XRHMATA NA MOY TRYPISETE THN MYTH.PAIXNIDAKIA SAS EXOYN

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Tη Δευτέρα 6 ή την Τρίτη 7 Απριλίου 2009, δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων ότι θα καταβληθεί ποσό 150.000 Ευρώ στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), προκειμένου να πληρωθούν οι μοναδικοί απλήρωτοι υπάλληλοι σε όλο το Δήμο Θηβαίων, που απασχολούνται στην Επιχείρηση.
Σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου 2009, νέα παράταση δόθηκε στην αγωνία των εργαζομένων για την πληρωμή τόσο των δεδουλευμένων τους όσο και των τρεχουσών αποδοχών τους, αλλά και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης για άλλη μία φορά επιστρατεύουν την υπομονή και την ανοχή τους, μέχρι όμως και την Παρασκευή 11 Απριλίου, οπότε και θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΗΒΑΣ