Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Εκδήλωση για τη δράση του Ερυθρού Σταυρού-Εθελοντισμό


Στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων σε προγράμματα του ΕΕΣ με εθελοντικό χαρακτήρα, ο Τομέας Προαγωγής και Προώθησης Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει στις 5 Μαΐου 2009 εορταστική εκδήλωση στον ιστορικό τόπο «Χάνι της Γραβιάς» για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Φωκίδας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα και τις δράσεις Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα κληρωθούν 50 αναμνηστικά βραχιολάκια του ΕΕΣ, σύμβολα της «δέσμευσης προσφοράς» προς τον συνάνθρωπο που χαρακτηρίζει τους ερυθροσταυρίτες Εθελοντές. Στους μαθητές θα μιλήσει η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου ενώ 40 αθλητές και συνοδοί των SPECIAL OLYMPICS HELLAS θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση και θα μοιράσουν έντυπο υλικό και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής για τους ενδέκατους Παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS, ΑΘΗΝΑ 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.
Παράλληλα, η κινητή ιατρική μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκεται στις 5 και 6 Μαΐου στο χώρο του Μουσείου «Χάνι της Γραβιάς» προσφέροντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους παραβρισκόμενους και τους κατοίκους της περιοχής.
Τα προγράμματα ενημέρωσης που διοργανώνει ο Τομέας Προαγωγής και Προώθησης Εθελοντισμού του ΕΕΣ γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: