Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

ΡΑΣ:Κάλεσμα για την ανάγκη ενιαίας ταξικής κινητοποίησης


Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη στην αρχή της εκδήλωσης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης- ΚΡΑΧ στην πραγματική οικονομία. Η ασφυξία που προκαλεί στην οικονομία η κρίση και η πολιτική της κυβέρνησης που διαλέγει να σώσει τις τράπεζες προικοδοτώντας με 28 δις κεφάλαια και να ληστέψει για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση στην αγορά εργασίας ( αύξηση ανεργίας, ελαστικοποίηση , μερική απασχόληση ,μείωση αποδοχών,κ.α. ). Όλες οι αναφορές για δήθεν μικρές επιπτώσεις σε χρόνο και μέγεθος αλλά και για δήθεν θωράκιση της ελληνικής οικονομίας που κήρυτταν κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν διαψευστεί και κυριαρχούν σενάρια που ξεπερνούν τις προβλέψεις κάθε φορά προς το χειρότερο.
Η ελληνική οικονομία, με το τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, το χρέος και την διαρκή συρρίκνωση των δημόσιων εσόδων είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας . Η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη κεντροαριστερό υποκατάστατό της, στην προσπάθεια να συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Ευρώπης για να τύχει κάποιας βοήθειας είναι αναγκασμένη να συγκρουστεί με την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και την νεολαία για να περάσει τα πιο δυσβάστακτα εισπρακτικά μέτρα. Ήδη, άρχισαν με τα μέτρα του Απρίλη και ετοιμάζονται να βάλουν μπροστά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου το κυρίως πακέτο της άγριας περικοπής των δημόσιων δαπανών και της συμπίεσης των εργατικών αμοιβών.
Σ’ αυτές τις συνθήκες, προχωρημένης οικονομικής και πολιτικής αποσύνθεσης, το κράτος-με πρόσχημα την πάταξη της “νέας γενιάς τρομοκρατών” -φαίνεται να επιλέγει τη “στρατηγική της έντασης” και της αστυνομικής καταστολής κάθε αντίστασης των λαϊκών μαζών. Δολοφονεί, όπως συνέβη στην περίπτωση του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου ή ανέχεται δολοφονικές επιθέσεις, όπως αυτή στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στο στέκι των μεταναστών, ποινικοποιεί την “κουκούλα” και πολιορκεί αυτοδιαχειριζόμενες καταλήψεις της νεολαίας, την ίδα στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι οι ληστές των ομολόγων, του Βατοπεδίου και των εφοπλιστικών συναλλαγών.
Η κατάσταση αυτή, που είναι από μόνη της εκρηκτική, έρχεται μετά από το ξέσπασμα-εξέγερση του Δεκέμβρη που εξέφρασε την αγανάκτηση των μαζών για την καταστροφή των όρων για αξιοπρεπή ζωή. Ο Δεκέμβρης μας έκανε να καταλάβουμε ότι η δυναμική της νέας εποχής που ανοίγεται μπροστά μας ξεπερνά τα στενά όρια των διεκδικητικών αντιπαραθέσεων που έχουμε γνωρίσει στο άμεσο παρελθόν.
Αγώνες για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση που ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και διαχείρισης έχει δημιουργήσει με την αγαστή βοήθεια των κάθε λογής κουμπάρων, μιζαδόρων και λαμογιών, golden boys που ευδοκιμούν άφθονα στα διοικητικά κέντρα του συστήματος.
Αγώνες για την απαγόρευση των απολύσεων αλλά και διεύρυνσης των εργατικών δικαιωμάτων σε μια κατεύθυνση για εργασία ασφαλή που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή ζωή.
Αγώνες που να διασφαλίσουν αξιοπρέπεια στους απόμαχους της εργασίας .
Οι αγώνες αυτοί θα πάρουν την σκυτάλη του Δεκέμβρη και γι αυτό πρέπει η εργατική τάξη με τα πιο πρωτοπόρα της τμήματά της να προετοιμαστεί. Δεν μπορεί να λείψει κανείς από αυτή τη μάχη.
Στην προσπάθεια αυτή η συντονιστική επιτροπή της Ρ.Α.Σ. (Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία ) Βοιωτίας αποφάσισε να διοργανώσει δυο εκδηλώσεις , συμβάλλοντας έτσι στον ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο που πρέπει να ξεκινήσει στο εσωτερικό της τάξης μας και στην ανάγκη για ενιαία πάλη απέναντι στον ταξικό εχθρό.
Στην πάλη για ενότητα όλων των αριστερών ταξικών δυνάμεων καλούμε να συμμετέχουν με ισοτιμία στην διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων εργοστασιακά και άλλα ταξικά σωματεία, αλλά και συνδικαλιστικές παρατάξεις της αριστεράς όπως το ΠΑΜΕ ή η Αυτόνομη Παρέμβαση και κάθε ανεξάρτητος ταξικός συνδικαλιστής που δε συμφωνεί με την τακτική της ταξικής συνεργασίας που εφαρμόζουν οι πλειοψηφικές παρατάξεις της ΓΣΕΕ(ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ).
Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στης 28/4/09 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Θηβών με θέμα συζήτησης:
Οικονομική κρίση και ανεργία.
Η δεύτερη εκδήλωση-κινητοποίηση θα είναι τη μέρα της απεργίας για την εργατική πρωτομαγιά σε Θήβα και Λιβαδειά με κοινές συγκεντρώσεις ομιλίες και πορείες.
Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στην ανάγκη για ενότητα στην δράση αλλά και στην ανάγκη να απαντήσουμε στο ερώτημα ποια είναι η εποχή που διανύουμε και τι πρέπει να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: