Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Καρχαρίας στον Κορινθιακό



Μ.Σάββατο απόγευμα το ψάρεμα με ψαροντούφεκο τεσσάρων φίλων, λίγο έλειψε να έχει … άλλη κατάληξη, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα καρχαριοειδές. Οι τέσσερις φίλοι κατευθύνθηκαν με τη βάρκα τους στη θέση “Λιβαδόστρα” στα ανοιχτά του Ν. Βοιωτίας στον Κορινθιακό Κόλπο. Βούτηξαν στα νερά της θάλασσας, όταν κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν ότι ένα μεγάλο θαλάσσιο κήτος είχε αρχίσει και τους πλησίαζε επικίνδυνα. Με τα ψαροντούφεκα
κατάφεραν και έβγαλαν στην επιφάνεια ένα καρχαριοειδές μήκους περίπου 5 μέτρων, δίνοντας έτσι και ένα τέλος στην αγωνία τους για το ποιά θα μπορούσε να είναι η κατάληξη της … συνάντησής τους αυτής με το θαλάσσιο κήτος…Ξαφνικά είδαμε τον ΄΄μεγάλο΄΄ επισκέπτη να πλησιάζει τη βάρκα τους και μάλιστα με απειλητικές διαθέσεις . Αντιδράσαμε γρήγορα μας λέει ο κ. Δήμου Παναγιώτης το χτυπήσαμε 4 φορές με τις βέργες δέσαμε τα σχοινιά στη βάρκα και αφήσαμε το ψάρι να κινείται μέσα στον κόλπο . Μετά από 4 ώρες κουράστηκε και τότε καταφέραμε να το βγάλουμε στην ακτή . Ούτε και εμείς το πιστεύαμε, καταλήγει.....
Απο το agroschannel

9 σχόλια:

Tethys είπε...

Η είδηση που ανδημοσιεύετε είναι κύριοι επιεικώς απαράδεκτη.

Τα καρχαριοειδή της Μεσογείου απειλούνται με εξαφάνιση ακριβώς επειδή κάποιοι συνάνθρωποί μας, καλή ώρα, σκοτώνουν προκαταβολικά, ορμώμενοι μονάχα από γελοίες προκαταλήψεις και παιδικές φοβίες. Ταυτόχρονα βέβαια πιστεύουν ότι διαπράττουν ανδραγαθήματα, ανόητη ψευδαίσθηση που εσείς με τις δημοσιεύσεις σας φροντίζετε δυστυχώς να ενισχύετε.

Το βήμα που δίνετε σε αυτούς τους κυρίους ανεβάζοντας αυτό το άρθρο, δεν σας τιμάει. Τέτοιες ενέργειες αξίζουν μόνο κατακραυγής ή απαξίωσης.
Κανείς τους δεν κινδύνεψε επειδή το ψάρι πλησίασε τη βάρκα τους. Οι κύριοι αυτοί δε διέπραξαν τίποτα άλλο παρά μόνο έναν στυγνό φόνο και μάλιστα ενός είδους σπάνιου και απειλούμενου.

Διαβάστε, σας παρακαλούμε, το Κοινοτικό Σχέδιο Δράσης για τους Καρχαρίες.
http://www.rac-spa.org/dl/elasmo.pdf

Όλα τα καρχαριοειδή των ευρωπαϊκών θαλασσών θεωρούνται απειλούμενα είδη και η αλιεία τους απαγορεύεται.

Η άγνοια εκείνων που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει την ενημέρωση του κοινού, είναι ιδιαίτερα επιζήμια και κατακριτέα.
Σας παρακαλούμε θερμά να ανακαλέστε το άρθρο σας.
Θα είναι μια μικρή αλλά σημαντική συνδρομή στην προσπάθεια όλων μας να αλλάξει αιώνα αυτή η χώρα και να έρθει επιτέλους στο παρόν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Σύλλογος Ερασιτεχνών Αυτοδυτών "Τηθύς"
www.scubadive.gr
Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Shark Alliance
http://www.sharkalliance.org/

thiva-press.blogspot.com είπε...

Κατ΄αρχήν σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Δεν υπάρχει θέμα επιζήμιας ενημέρωσης! Να ανακαλέσουμε τι; Ένα ρεπορτάζ; Εμείς δεν είπαμε ότι συμφωνούμε με την αλίευση τέτοιων ειδών!
Έφόσον είναι παράνομη η αλίευση αυτού του ψαριού γιατί δεν κάνετε μήνυση σε αυτούς που το θανάτωσαν;
Πάντως θα χαρούμε να σας συναντήσουμε στα μέρη μας για να δημοσιεύσουμε και για τις δραστηριότητες σας. Σας ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Look who's talking.

Μπουκάλα, τουφέκι, φανάρι και βουρ για το μεροκάματο. Να κερδίζουμε τις εντυπώσεις και στις δημόσιες σχέσεις γιατί είναι πολλά τα λεφτά Αρη για να χαλάσουμε το public image.....

5 μέτρα καρχαρίας, σε πλησιάζει στην βαρκούλα σου.... νταξ μωρέ δεν είναι τίποτα, άνοιξε τον φακό να τραβήξουμε καμμιά πόζα. Μας δουλεύετε ρε; Δηλαδή δεν μπορείς να κατανοήσεις το φόβο και την αντίδραση κάποιου σε ένα τέτοιο περιστατικό;

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι οι άντρες βρίσκονταν πάνω στο σκάφος δεν διακαιολογεί σε καμμια περίπτωση την δολοφονία του καρχαρία... Το στόρι είναι σαν να βγήκε από το sequel Τα σαγόνια του καρχαρία.....
.... Όχι ο καρχαρίας δεν θα έτρωγε το σκάφος,
Καρχαρίες το Αιγαίο πάντα φιλοξονούσε και επιθέσεις δεν έχουν συμβεί....
Όσοι ασχολούνται με θάλασσα έχουν δει τουλάχιστον μια φορά καρχαριοειδές .... ευτυχώς δεν έχουν όλοι την άγνοια ή την έλλειψη σεβασμού απέναντι στη θάλασσα.... Κρίμα

Ανώνυμος είπε...

Τον εξοπλισμο για την αλιευση τετοιου θαλασσιου ζωου τον ειχαν. Τη γνωση επισης. Και φυσικα την εμπειρια. Γιατι κακα τα ψεμματα δεν μπορει ο καθεις να τα καταφερει. Τα συμπερασματα του τα βγαζει οποιος εχει ασχοληθει με αυτο το ειδος ψαρεματος.

Ανώνυμος είπε...

...απο που προκυπτει οτι ηταν εντος ή εκτος βαρκας? γιατι διαβαζω στο ρεπορταζ οτι ειχαν βουτηξει..υπαρχει αλλο σεναριο τελικα?

Ανώνυμος είπε...

Τι εξοπλισμούς, γνώση και πράσινα άλογα, πλάκα μας κάνεις;;;; ένα ψαροντούφεκο και ένα φουσκωτό έχουν πάρα πολλοί, ή αν ξέρεις κάτι παραπάνω για το εξοπλισμό, π.χ. για κάτι "δυναμίτες" που ακούστηκε; Ξέρω τα άτομα που το έβγαλαν, δεν είναι ψαράδες που παλεύουν να βγάλουν το μεροκάματο για να θρέψουν την οικογένεια τους, τι εννοείς όταν λες για αυτό "το είδους ψαρέματος" μήπως τα παιδιά είναι καρχαροκυνηγοί;;;;; ένα σπάνιο είδος που είναι μέρος του ζωικού βασιλείου και απειλείται με εξαφάνιση δολοφονήθηκε επειδή είχε τη ατυχία να κολυμπά κοντά στη βάρκα τους. Αυτά από έμενα που έχω την τύχη να κολυμπώ και να περνώ τα καλοκαίρια μου σε συτή τη παραλία.

Ανώνυμος είπε...

Όπως δεν θα σκοτώναμε μια αρκούδα, ένα λύκο, μια τίγρη, ένα λιοντάρι, έτσι μόνο και μόνο για να δούμε...

Έτσι δεν πρέπει να σκοτώνουμε και τα άγρια πλάσματα της θάλασσας. Τα παιδιά που τον έπιασαν έκαναν λάθος. Το ψάρι απο τις πληροφορίες που έχουμε:
http://www.greekdivers.com/forum/index.php?showtopic=19300&st=0

κολυμπούσε ήρεμο στην επιφάνεια. Απλά το πλησίασαν και του την έριξαν. Αν κάποιος φοβάται φεύγει μακριά δεν πάει να παρενοχλήσει το κήτος.

Η αλιεία καρχαριών απαγορεύεται, καθώς είναι προστατευόμενα είδη.

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Χαιρετώ

Ανώνυμος είπε...

Είναι εντυπωσιακό πάντως.

Οι νυχτομπούκαλοι οι ναργιλέςδες και λοιποι άφού ρήμαξαν τις θάλασσες άλλαξαν πρόσωπο και κάνουν τους προστάτες της θαλάσσιας ζωής.

Αλλάζουν οι καιροί και το χρήμα πια είναι στο περιβαλλοντικό προφίλ.

Πάντως για να λέμε του στραβού το δίκιο είναι βλακεία το πιάσιμο καρχαριών. Υπολλείματα άλλων εποχών.