Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στο Σαράντι



Μια υποθαλάσσια χωματερή επικίνδυνη για το περιβάλλον και τους λουόμενους έκρυβε η παραλία του Σαράντι.
Με πρωτοβουλία τους οι αυτοδύτες του Hellenic Undrewater Times βρέθηκαν στην όμορφη γωνιά του Κορινθιακού σε μια προσπάθεια απορρύπανσης των Ελληνικών βυθών.
Περίπου 25 μέλη μαζί με τους τοπικούς συλλόγους «Ποσειδών» και «Ιππόκαμπο» ρίχτηκαν στην μάχη κάνοντας πλούσια συγκομιδή. Μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, μπαταρίες, ρόδες, σιδηροσωλήνες, άχρηστα δίχτυα και ένα σορό άλλα «σκουπίδια» ήταν τα… αλιευθέντα αντικείμενα.
Η ομάδα των αυτοδυτών εκδήλωσε έμπρακτα με την εθελοντική της συμμετοχή τον προβληματισμό της για το έντονο φαινόμενο της θαλάσσιας ρύπανσης.
Τους δύτες ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους ο Δήμαρχος Θίσβης Κωνσταντίνος Κοβάνης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα αυτών των κινήσεων, προκειμένου ο βυθός απαλλαγμένος από κάθε είδους αντικείμενα και ακαθαρσίες να προσφέρεται στους λουόμενους.
«Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν έχει γίνει παρόμοια προσπάθεια» δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» Γιάννα Τριπερίνα, υπογραμμίζοντας ότι επόμενη κίνηση είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των επαγγελματιών – ερασιτεχνών ψαράδων, προκειμένου να διατηρηθούν παραλία και βυθός όσο το δυνατόν καθαρότεροι.
Τέλος, από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του τοπικού ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων Νίκος Σιούτης έκανε γνωστό ότι ο Σύλλογος είναι νεοσύστατος και στόχο έχει την προώθηση διάφορων ενεργειών στην περιοχή του Σαράντη, ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τα νέα οικολογικά δεδομένα.
«Κάνουμε μια νέα αρχή και καλούμε όλους σε μια κοινή συνεργασία και προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!
ΑΠΟΥΣΑ ΟΜΩΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ