Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Μπλόκο στις ανεμογεννήτριες της Καλλιθέας!



Έτοιμοι για όλα είναι οι κάτοικοι του Δ.Δ Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας προκειμένου να αποτρέψουν την δημιουργία αιολικού πάρκου στο ύψωμα που βρίσκεται πάνω από το χωριό.
Οι όποιες αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην των ιδίων, καθώς την απόφαση έλαβε το 2005 το Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας κι εκείνοι «ενημερώθηκαν» την Μ. Πέμπτη όταν είδαν τις χωματουργικές εργασίες που γίνονταν στο βουνό.
Αμέσως μετά το Πάσχα το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και με την διαδικασία του κατεπείγοντος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε η αναστολή των εργασιών, γεγονός που καθόλου δεν έλαβε υπόψη όμως, η εταιρία που έχει αναλάβει την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών!
Έτσι, την προηγούμενη Πέμπτη οι κάτοικοι απέκλεισαν τον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο βουνό αρχικά, ενώ τα ξημερώματα της Δευτέρας το σημείο αποκλείστηκε με πέτρες και χώματα αλλά και τρακτέρ.
Λίγο πιο μακριά βρίσκονταν οι άνθρωποι της εταιρίας, αλλά και Αστυνομικοί που προσπαθούσαν να κρατήσουν ήρεμα τα πνεύματα, ενώ λίγο αργότερα επιτόπου έφτασε και ο Δ/ντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας Λ. Χουλιάρας, οδηγώντας τα δυο μέρη σε κοινή διαβούλευση, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού η αναστολή των εργασιών που ζήτησαν οι κάτοικοι δεν δόθηκε με «καλή την πίστη» όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται.
Να σημειωθεί πως για το θέμα έχει οριστεί πενταμελής επιτροπή, της οποίας το μέλος Α. Μπαλτάς εξηγεί πως η όλη αντίδραση έχει να κάνει «με την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών 300 μέτρα πάνω από τα σπίτια του χωριού και 200 μ. από το Δημοτικό Σχολείο σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία».
Οι κάτοικοι έχουν ήδη αναθέσει το θέμα σε Δικηγόρο, όμως το πρόβλημα γίνεται ακόμη δυσκολότερο, καθώς η όλη κατάσταση φαίνεται να κινήθηκε έξυπνα, αφού εξέπνευσε η ημερομηνία στα πλαίσια της οποίας είχαν δικαίωμα να προσφύγουν οι κάτοικοι κατά της απόφασης.
«Μπορεί να διαθέτουν μέσα για να πάρουν τις άδειες αλλά αυτές είναι παράνομες αφού είναι πολύ κοντά στο χωριό. Όλα έγιναν χωρίς τη θέλησή μας και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη νόμιμη οδό μέχρι να δικαιωθούμε» δήλωσε ο Γ. Νιχωρίτης, ενώ η Δημοτική Σύμβουλος Τανάγρας Ε. Σπυρίδη τάσσεται επίσης υπέρ της συνέχισης του αγώνα των συγχωριανών της μέχρι την δικαίωση της υπόθεσης!
Λίγο μετά τις 11.00 το πρωϊ στο σημείο έφτασαν ο Αστυνομικός Δ/ντής του Νομού κ. Τσιώτας, προκειμένου να δει ο ίδιος την κατάσταση από κοντά, αλλά και ο Δικηγόρος Λ. Κτιστάκης, ο οποίος ζήτησε την πενθήμερη αναστολή των εργασιών, προκειμένου να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: