Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Εξορμήσεις ΠΑΜΕ στη Στερεά για βαρέα-ανθυγιεινά


Πρωτοβουλίες και δραστηριότητες ενόψει του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 30 του Ιούλη αναπτύσσουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι, και οι Γραμματείες ΠΑΜΕ νομών της Στερεάς Ελλάδας προχωρούν σε εξορμήσεις στις πρωτεύουσες των νομών, ενάντια στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, στις ανατροπές σε βάρος του δημόσιου τομέα της Υγείας και συνολικά ενάντια στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.
Οι εξορμήσεις θα γίνουν αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ. σε Χαλκίδα, Λαμία, Αμφισσα, Λιβαδειά αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως Θήβα, Αλιβέρι, Ιστιαία, Κάρυστο και Ιτέα.
Να σημειώσουμε ότι άρχισε την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση «επί της αρχής» του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και την επαίσχυντη τροπολογία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά «η υλοποίηση της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζεται και επιδεινώνει τη θέση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος εστιάζοντας την κριτική του στην τροπολογία για τα ΒΑΕ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «ακολουθεί την παράδοση που θέλει οτιδήποτε αντεργατικό να έρχεται στα θερινά τμήματα» τονίζοντας πως η ρύθμιση «οδηγεί στη λαιμητόμο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με τον αποχαρακτηρισμό και την κατάργησή τους».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις συνθήκες που οδήγησαν στην τροπολογία για τα ΒΑΕ αναδεικνύοντας τη «συνέχεια» των πολιτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν στόχο τον περιορισμό και την κατάργησή της. Θύμισε ότι η πρώτη απόπειρα ήταν το 1990 και εμποδίστηκε από τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Στη συνέχεια το «1997 ο ειδικός σύμβουλος του κ. Σημίτη, κ. Σπράος, έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση που ζητούσε την κατάργηση των ΒΑΕ» και «το 2002 έχουμε το νόμο Ρέππα που ζήτησε τον επανακαθορισμό των ΒΑΕ», ενώ το σχετικό νομοσχέδιο «προέβλεπε τη συγκρότηση επιτροπής».
Για «ξαφνική ρύθμιση» για τα ΒΑΕ μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Φιλίνη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί πως δε θα περιέχεται τέτοια ρύθμιση στο νομοσχέδιο, μιλώντας για «αντιδημοκρατική διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: