Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Πιάτσα για…ΙΧ στην Πινδάρου!


Μοναδικές λύσεις η Δημοτική Αστυνομία και η ανάπλαση της οδού

Μπροστά στην αδυναμία της αστυνομίας, λόγω έλλειψης προσωπικού και αυξημένων υποχρεώσεων, να ελέγξει τις τροχαίες παραβάσεις εντός της πόλης, ανάσα αναμένεται να δώσει και στη Θήβα η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας σε λιγότερο από ένα μήνα.
Τα προβλήματα είναι πολλά και χρόνια αφού η κατάσταση στους δρόμους της πόλης, κυρίως στο κέντρο και τις ώρες αιχμής, είναι δραματική τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους πεζούς. Σοβαρότερη είναι η κατάσταση στην οδό Πινδάρου, στα Ραδιοταξί, καθώς τα προβλήματα οξύνθηκαν τις τελευταίες ημέρες όταν άγνωστοι ξήλωσαν την πινακίδα οριοθέτησης της πιάτσας με αποτέλεσμα να παρκάρουν στο σημείο Ι.Χ και να… διπλοπαρκάρουν τα ταξί.
Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος των Ραδιοταξί Θήβας «Κάδμος» Νίκος Πέππας που ζήτησε την άμεση επέμβαση του Δήμου για την επανατοποθέτηση της πινακίδας και τόνισε ότι η κατάσταση σε καθημερινή βάση είναι απερίγραπτη ζητώντας παράλληλα από όλους τους πολίτες να δείξουν κατανόηση σεβόμενοι τις αποφάσεις της Πολιτείας για την οριοθέτηση της πιάτσας.
«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με συγκεκριμένα αυτοκίνητα που παρκάρουν στα τελευταία δέκα μέτρα της πιάτσας. Δημιουργείται μποτιλιάρισμα όμως πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα που θα δώσουν ανάσα στο κέντρο. Ζητούμε την κατανόηση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των καταστημάτων που υπάρχουν απέναντι από το συγκεκριμένο σημείο» είπε ο κ. Πέππας σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι η Τρίτη φορά που οι γνωστοί-άγνωστοι ξήλωσαν την πινακίδα!
Ωστόσο όπως είπε ο κ. Νίκος Πέππας καθοριστική λύση στο πρόβλημα αναμένεται να δώσει η ανάπλαση-διαμόρφωση της Πινδάρου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την διαπλάτυνση του δεξιού της καθόδου πεζοδρομίου ώστε να σταματήσουν για πάντα τα διπλοπαρκαρίσματα.
Να σημειώσουμε ότι αύριο Πέμπτη συνεργείο του Δήμου θα τοποθετήσει ξανά την πινακίδα.
Ήταν να γίνει σήμερα αλλά επισκεύαζαν την πόρτα της παιδικής χαράς που ξήλωσε άγνωστος κάφρος μη έχοντας με τι να ασχοληθεί....

1 σχόλιο:

beelovers είπε...

τα ραδιοταξι δεν χρειάζεται να έχουν πιάτσα αφου πληρώνουμε και 1 ευρώ για την κλήση να είναι σκόρπια σε διάφορα σημεία τηςσ πόλης ( κτελ οσε ταχι πυρί κοντίτο)