Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Συνάντηση με αιτήματα στον Υπουργό Δικαιοσύνης



Με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Σουρδίνο, συναντήθηκε η Σωτηρία Μανάρα-Μαυράκη, Δικηγόρος, Νομαρχιακή Σύμβουλος και Πολιτευτής Βοιωτίας.
Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση είχαν να κάνουν με την στελέχωση των δικαστηρίων ενώ η κ. Μανάρα-Μαυράκη ζήτησε την δημιουργία μεταβατικής έδρας Διοικητικού Εφετείου και μεταβατική έδρα πολιτικού Εφετείου στο Πρωτοδικείο της Θήβας.
Συγκεκριμένα η κα Μανάρα ζήτησε:
1. Να υλοποιηθεί άμεσα η προκήρυξη με την οποία θα τοποθετηθούν 5 υπάλληλοι στο πρωτοδικείο της Θήβας.
2. Να καλυφτούν άμεσα τα κενά του Πταισματοδικείου και του Ειρηνοδικείου Θηβών, τα οποία δυσλειτουργούν λόγω έλλειψης Υπαλλήλων.
3. Να διοριστεί ένας ακόμη Ειρηνοδίκης για το Ειρηνοδικείο Θηβών.
4. Να διοριστεί επιμελήτρια ανηλίκων άμεσα, δεδομένου ότι λειτουργεί και πάλι η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων με πρωτοβουλία της κυρίας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Θηβών.
5. Να δημιουργηθεί μία ακόμη θέση Πρωτοδικών Θηβών λόγω του φόρτου των κακουργημάτων, του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Θηβών.
6. Να επισπευτεί η συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Θήβας και επίσης να επισπευτεί άμεσα, το κλείσιμο του αίθριου του Δικαστικού Μεγάρου, λόγω των προβλημάτων που Δημιουργεί η Ύπαρξη των πουλιών.
7. Να δημιουργηθεί μεταβατική έδρα διοικητικού εφετείου και μεταβατική έδρα πολιτικού εφετείου στο πρωτοδικείο Θηβών.
Ο Διευθυντής κ. Σουρδίνος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που του τέθηκαν και υποσχέθηκε ότι σύντομα Υπουργός κ Δένδιας θα τα μελετήσει και θα μεριμνήσει για την Υλοποίηση τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πριν λιγες ημερες περάσατε ως ειδηση οτι ετοιμάζετε κάτι καλό για την βοιωτία.
Σημερα αν εννοείτε αυτό το καλό θα σας πω οτι οποιοσδήποτε μπορεί να ζητά οτιδήποτε.
Πρώτα όμως το παίρνει και μετά το κοινοποιεί.
Καλό δεν είναι να ζητάς ορισμένβα πράγματα αλλά να τα λαμβάνεις.
Απο υποσχέσεις πήξαμε.