Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Β. ΤΟΓΙΑΣ: «Να μην εξαιρεθεί η Βοιωτία από τις αποζημιώσεις για τα σιτηρά»



Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας ζητώντας να μην εξαιρεθεί η Βοιωτία από τις αποζημιώσεις από τα σιτηρά.
Η ερώτηση του κ. Τόγια έχει ως εξής:
Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι έντονοι περίοδοι ξηρασίας του 2007 σε πολλές περιοχές της χώρας οδήγησαν σε απώλεια της παραγωγής των καλλιεργητών σιτηρών.
Στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΛΓΑ σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων σιτηροκαλλιεργητών από το πρόγραμμα ΠΣΕΑ εντελώς αιφνιδιαστικά και αναίτια ο Νομός Βοιωτίας εξαιρείται των αποζημιώσεων.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση στους παραγωγούς οι οποίοι βρίσκονται εδώ και καιρό ήδη σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όπου το αγροτικό τους εισόδημα μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και οι τιμές των προϊόντων κατρακυλούν.
Η άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με συναδέλφους τους σιτηροκαλλιεργητές άλλων Νομών δημιουργεί έντονη ανησυχία αλλά και ερωτήματα περί του τρόπου και των κριτηρίων με τα οποία λαμβάνονται τέτοιου είδους πολιτικές αποφάσεις.
Η κυβέρνηση οφείλει, στα πλαίσια της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης, να ανακαλέσει την απόφασή της και να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων στους καλλιεργητές σιτηρών της Βοιωτίας.
Ερωτάται ο Υπουργός:
Προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους καλλιεργητές σιτηρών του νομού Βοιωτίας;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς την ίδια ερώτηση έκανε και η Τόνια Αντωνίου που αφορούσε τους αγρότες της ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ σύμφωνα με το http://lamianews.blogspot.com2009/07/2007 που αναρτήθηκε στις 21-7-09

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλάκης κόλλησε τον ιό της Άριας! Ολα τα αντιγράφω όλα τα ...μαχαιρώνω!

Ανώνυμος είπε...

Εσένα που σε βάζει η Β.Τ να βρίζεις τους πάντες μ'ηπως είναι καιρός να σου δώσει καμιά άδια να εκτονωθείς λίγο...Εστω με τη θ'αλασα

Ανώνυμος είπε...

δΕΝ ΒΡΊΖΩ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΒΑΛΕ Ο Β.Τ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Για τα καμώματα τη; δικιάς σου, που σχολιάζει τα ... σχόλια του επίσιμου ΠΑΣΟΚ δε σε βλέπω νά λεσ τίποτα.είναι γνωστή η γραφή σου και η εμπάθεια σου.

Ανώνυμος είπε...

οταν σε πιανουν σκαρτο δεν ζητας τα ρεστα κανεις μοκο.