Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Ποιος δουλεύει, ποιον;;;


Διχασμένοι οι έλληνες επιστήμονες για το ποια διαδικασία διαχείρισης απορριμμάτων είναι η καλύτερη και έχει τις λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.
Υπάρχει πρόταση για θερμική επεξεργασία των σκουπιδιών σε ειδικές μονάδες, με την οποία επιτυγχάνεται παραγωγή ζεστού νερού και ενέργειας.
Εφαρμόζεται ήδη σε 12 χώρες της Ευρώπης και τα τελευταία 9 χρόνια έχουν κατασκευαστεί 363 μονάδες.
Επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος επιβαρύνει την ατμόσφαιρα, με εκπομπή βλαβερών ρύπων.
Αντιπροτείνουν βιολογική επεξεργασία των απορριμμάτων και την παραγωγή κομπόστ που μετατρέπεται σε λίπασμα.
Πάντως και οι δύο πλευρές τονίζουν ότι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε μέθοδο, είναι η εφαρμογή της ανακύκλωσης.(Σκαι.gr)
Στο μεταξύ σε άλλο του δημοσίευμα το skai αναφέρει:
Σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου θερμικής επεξεργασίας των απορριμμάτων έχουν κατατεθεί στο δήμο της Θήβας.
Το εργοστάσιο θα εχει την δυνατότητα επεξεργασίας 200.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως και προβλέπεται να κατασκευαστεί δίπλα στο νέο ΧΥΤΑ του νομού, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την Θήβα.
Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας συνολικής ισχύος 40 μεγαβάτ.
Αν τελικά ισχύει ότι ο Δήμος έχει πάρει τα σχέδια εμείς ρωτάμε:
Ποιος δουλεύει ποιον;;;
Ο Σκαϊ εμάς;
Κάποιοι έδωσαν "λάθος" πληροφορία στον Σκάι;
Η' ο Δήμος εμάς;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσοι ξέρουν τι ισχύει, θα πρέπει και να ξέρουν ότι οι φάκελοι για την αδειοδότηση βιομηχανικών μονάδων κατατίθενται στη ΝΟΜΑΡΧΙΑ, και όχι στους Δήμους...Αυτά, για να ξέρουμε ποιοί άσχετοι μας "ενημερώνουν"...

Ανώνυμος είπε...

Άρα στον Δήμο δεν έχει κατατεθεί κανένας φάκελος;
Αν είναι έτσι τότε ο ΣΚΑΊ είναι σκέτη παραπληροφόρηση ή καποιοι καλοθελητές του καναλιού έκαναν λάθος μεταφορά της είδησης!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!!!
Και το θέμα δεν είναι αν κάποιος από εδώ έδωσε ψεύτικη πληροφορία. Το θέμα είναι ότι στο ΣΚΑΪ, υποτίθεται, ασχολούνται συστηματικά με τέτοιου είδους ζητήματα. Τόση ασχετοσύνη πιά;;;

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς! Πάντως παίζονται φίλε μου πολλά παιχνίδια. Αυτό είναι αλήθεια. Αν και διαφωνώ με πολλά πράγματα, όπως η εκμετάλλευση τέτοιων θεμάτων για άσκηση "πολιτικής", έχω να πω ότι πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικ. Πρέπει να καταλάβουν οι υδροκέφαλοι του κέντρου ότι πρέπει να ζήσουμε και εμείς.