Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ξεσήκωσε η Μαίρη Λίντα!



Ακμαία και γελαστή έδωσε χθες την συναυλία της στη Θήβα η Μαίρη Λίντα.
Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού τραγούδησε τις επιτυχίες που έλεγε ντουέτο με τον Μανώλη Χιώτη και που οι περισσότεροι μάθαμε από τον ασπρόμαυρο ελληνικό κινηματογράφο.
Ταινία χωρίς Χιώτη και Λίντα δεν γινόταν!
Η χθεσινή λαϊκή βραδιά πραγματικά άξιζε. Πολύς ο κόσμος και κάθε ηλικίας. Άλλοι για να θυμηθούν τα περασμένα και άλλοι για να δουν από κοντά την Μαίρη Λίντα. Μαζί της και η Λιζέτα Νικολάου.
Θαυμάσια και η ορχήστρα της!
Η Λίντα γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1931. Αρκετά μεγάλη σήμερα. Όμως η φωνή της «καμπάνα»!
Την Μαίρη Λίντα προσφώνησε ο Δήμαρχος Θηβαίων που της επέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο ελληνικό τραγούδι.
Ο Νίκος Σβίγγος είπε στη ομιλία του: «Ευχαριστώ την κ. Διακογιάννη, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΠΑΠ για την ευκαιρία που μας δώσανε να έχουμε σήμερα κοντά μας ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού.
Την Μαίρη Λίντα.
Να πούμε στην κ. Λίντα ότι η Θήβα την αγαπά, την καλοδέχεται, την χειροκροτεί, την τραγουδά. Θα γνωρίζει ότι στη Θήβα την πόλη των Ηρώων και των ημίθεων έρχονται και βάζουν, όλοι όσοι προσφέρουν στον πολιτισμό, από ένα λιθαράκι στην προκοπή και την πρόοδο. Θα μου επιτρέψει εκ μέρους όλων σας να την επιδώσω μια τιμητική πλακέτα για να θυμάται ότι πέρασε από την όμορφη Θήβα».
Η Μαίρη Λίντα τραγούδησε για μια ώρα περίπου προσφέροντας άφθονο κέφι….!


Τραγούδι 1, Τραγούδι 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: