Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Αντίδραση του Ε.Κ Θήβας για το εργοστάσιο καύσης



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι – Πολίτες της Θήβας, και όλοι της γύρω περιοχής,
Το τελευταίο διάστημα ακούγεται στην πόλη μας ότι πρόκειται να γίνει αποκομιδή σκουπιδιών άλλων περιοχών και εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών στην τοποθεσία εκεί που είναι τώρα η χωματερή σκουπιδιών.
Επίσης σας ενημερώνουμε από πληροφορίες που έχουμε, ότι έχει γίνει αγορά χωραφιών 150στρεμμάτων πριν από 10 χρόνια με το σκεπτικό της υλοποίησης εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε δεν φτάνουν οι βιομηχανίες που έχουμε και μολύνουν το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα και παλεύουμε με τους ελάχιστους ελέγχους που γίνονται να το αποβάλλουμε και μιλάμε για ελάχιστους ελέγχους λόγω έλλειψης υπηρεσίας περιβάλλοντος στην περιοχή μας, όπου και αυτή η υπηρεσία που εδρεύει στην Νομαρχία δεν έχει προσωπικό και υπολειτουργεί.
Αν είναι αληθές αυτά που ακούγονται η κατάσταση στην πόλη μας και στην περιοχή μας εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας και αντί να καλυτερεύσει θα γίνει πολύ πιο χειρότερη.
Το Εργατικό Κέντρο είναι αντίθετο με την αποκομιδή και το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών στην πόλη μας και στην περιοχή μας και θα αντιδράσει για οποιανδήποτε κίνηση πρόκειται να γίνει, για να διαφυλάξει την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία του πολίτη και των παιδιών της περιοχής μας.
Παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς (Δήμος, Νομαρχία κ.λ.π.) όπως με ανακοίνωση τους διαψεύσουν αυτά που γράφονται στον τύπο και αυτά που συζητιούνται στην πόλη.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΠ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: