Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ερώτηση Βρεττού για το ενδεχόμενο κλείσιμο των σχολείων


Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα την έγκαιρη προετοιμασία για το ενδεχόμενο κλεισίματος σχολείων κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.
Ο κ. Βρεττός στην ερώτηση του αναφέρει:
"Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβριου θα κριθεί από το Υπουργείο Παιδείας αν θα λειτουργήσουν κανονικά ή μη τα σχολεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα . Είναι λογικό και συνετό η απόφαση να εξαρτηθεί από την εξέλιξη του επονομαζόμενου “ιού των χοίρων”. Όμως, είναι σημαντική η ολιγωρία του Υπουργείου Παιδείας στην αναγκαία προετοιμασία που απαιτείται αν τελικά η απόφαση ληφθεί για κλείσιμο των σχολείων για παρατεταμένη περίοδο.
Στην καλύτερη περίπτωση το εμβόλιο κατά του ιού θα παραχθεί στα τέλη Σεπτέμβρη και μέχρι να παραχθούν ικανές ποσότητες για να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες των νέων και των μεγάλης ηλικίας ατόμων θα χρειαστούν μερικές βδομάδες. Αντιμετωπίζουμε μια παρατεταμένη περίοδο μη λειτουργίας των σχολείων. Φυσικά θα πρέπει να υπάρξει τώρα προετοιμασία για τις μεθόδους και τον τρόπο που θα διεξαχθούν τα μαθήματα. Υπάρχουν πληροφορίες ότι άλλες χώρες της Ευρώπης ετοιμάζονται εντατικά για αυτό το ενδεχόμενο.
Ερωτάται ο κος Υπουργός:
1. Έχετε προετοιμαστεί για τη μορφή της διεξαγωγής των μαθημάτων, αν η απόφασή σας είναι να κλείσουν τα σχολεία για μια περίοδο κάποιων εβδομάδων;
2. Αν δεν έχετε προετοιμαστεί, πότε σκέπτεστε να προετοιμαστείτε;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: