Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Άλυτα τα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ στη Βοιωτία


Την «νύφη» πληρώνουν πολίτες και αστυνομικοί

Τα είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ν. Βοιωτίας Ηλίας Τουλίτσης, εξηγώντας πως από το 1999 έχουν αφαιρέσει αυθαίρετα από την Βοιωτία 33 άτομα, αυξάνοντας την οργανική δύναμη της Αθήνας και άλλων Νομών σε βάρος της οργανικής δύναμης του νομού μας, που μειώθηκε κατά 60 άτομα, με αποτέλεσμα τα γνωστά μεγάλα προβλήματα στην αστυνόμευση της Βοιωτίας!
Στα παραπάνω προβλήματα όμως, προστίθενται και όλα όσα απορρέουν από την εγκατάσταση των γυναικείων φυλακών στον Ελεώνα, όπου καμία από τις υποσχέσεις της πολιτείας, των βουλευτών και φορέων δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα το βάρος του τμήματος μεταγωγών να έχει μεταφερθεί στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας και μάλιστα χωρίς το ειδικό όχημα μεταφοράς των κρατουμένων, γεγονός που ενέχει κινδύνους από μεταδοτικές ασθένειες.
Οι έντονες φήμες για εγκατάσταση στρατοπέδου λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή (όρια Εύβοιας – Φθιώτιδας) προβληματίζει επίσης έντονα την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, καθώς το γεγονός θα δημιουργήσει επιπλέον μείωση της οργανικής δύναμης στην περιφέρεια, αφού για την επάνδρωση τους θα χρησιμοποιηθούν Αστυνομικοί από τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις.
«Την ΕΛ.ΑΣ διοικεί η φυσική ηγεσία. Η πολιτική ηγεσία της παίρνει αποφάσεις για άλλα ζητήματα κι εδώ οι όροι έχουν αντιστραφεί» επισημαίνει ο κ. Τουλίτσης, φέρνοντας στην επικαιρότητα ένα εξίσου σημαντικό θέμα, που λίγο πολύ είναι γνωστό κι έχει να κάνει με το ποσοστό των εξαχθέντων από τις Σχολές Αστυνομικών!
Το 1998 που βγήκε η πρώτη φουρνιά των αστυνομικών που εισήχθησαν με τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ποσοστό 90% τοποθετήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το υπόλοιπο 10% μοιράστηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
«Η περσινή φουρνιά με δικές μας παρεμβάσεις της Ένωσης Βοιωτίας καταφέραμε και φέραμε στον νομό 15 Αστυνομικούς, μειώνοντας έτσι σε πολύ μικρό βαθμό το ποσοστό των ελλείψεων στον νομό» τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών του Νομού, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά το αυτονόητο: Η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να δώσει στην ΕΛ.ΑΣ το ανθρώπινο δυναμικό, την υλικοτεχνική υποδομή και όλα όσα χρειάζεται , προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αποστολή της, διασφαλίζοντας αυτούς που υπηρετεί, δηλαδή τους πολίτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: