Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Β. ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ: «Η Ν.Δ βλάπτει την κοινωνική ασφάλιση»


«Η είδηση που βγήκε από την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ότι ο κ. Παπαθανασίου δεσμεύθηκε ότι το φθινόπωρο θα προχωρήσει και σε δεύτερο πακέτο μέτρων και διαθρωτικών αλλαγών. Με λίγα λόγια και σύμφωνα με την εμπειρία που έχουμε από την νεοδημοκρατική διακυβέρνηση, έρχονται και νέοι φόροι, έρχονται και νέες ρυθμίσεις (ασφαλιστικό, ωράριο εργασίας) που θα κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων».
8/7/2009 Βασικός Σχολιασμός Επικαιρότητας ΠΑΣΟΚ
Δήλωση Βάσως Τσόνογλου: Με βιασύνη και προχειρότητα για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στη δεξιά παράδοση των αιφνιδιασμών και των θερινών επελάσεων στα δικαιώματα των εργαζομένων επιχειρεί θεσμικές αλλαγές χωρίς διάλογο στις κενές της εξαγγελίες για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Οι φορείς των εργαζομένων καταγγέλλουν την προωθούμενη τροπολογία του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που θα δίνει εξουσιοδότηση στον εκάστοτε Υπουργό να μπορεί με Υπουργική Απόφαση να επανακαθορίζει την ενιαία λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), κατά την κρίση του ενώ ο Νόμος Ρέππα προέβλεπε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, μία τέτοια εξέλιξη ανατρέπει βασικά και κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων.
Εκείνο που απαιτεί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αλλαγή της πορείας της χώρας. Άλλη κατεύθυνση για την Ελλάδα και αυτό προϋποθέτει αλλαγή του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Παρατηρούμε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου, με τις συνταγματικές ερμηνείες σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από τα πραγματικά προβλήματα. Από τα κοινωνικά αδιέξοδα, από την αντίδραση την οποία έχει όλος ο ελληνικός λαός στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και συζήτηση επί άλλων θεμάτων τα οποία δεν είναι άμεσης προτεραιότητας.
Ήδη στη Βουλή συζητείται ένα πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών της Κυβέρνησης, το οποίο αναφέρεται σε πολλά ζητήματα τα οποία θίγουν τον κόσμο, θίγουν τους πολίτες. Τα βαρέα και ανθυγιεινά είναι αυτό το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Νέες φορολογίες που αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένα συνολικό φορολογικό σχέδιο της Κυβέρνησης.
Το μείζον ζήτημα είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής το οποίο βιώνει ο Έλληνας και το πληρώνει με μεγάλο κόστος.
Οι εργαζόμενοι εξέφραζαν πολλές φορές και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή των συντάξεων και των άλλων παροχών. Εξέφραζαν την εύλογη αντίθεσή τους για την ταλαιπωρία που υφίσταντο πολλές φορές από τις υπηρεσίες των Ταμείων. Είχαν απόλυτο δίκιο. Παρά τις βελτιώσεις που είχαν γίνει στον τομέα αυτό, μπορούσαμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικές τις υπηρεσίες των Ταμείων.
Η ΝΔ έκανε ως αντιπολίτευση σημαία την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη. Έκανε όμως ακριβώς το αντίθετο ως κυβέρνηση. Ο χρόνος καθυστέρησης για την απονομή των συντάξεων από τους 4-6 μήνες (ή 8-10 μήνες για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης) έχει φθάσει τους 8-10 μήνες (ή 10-15 μήνες για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης).
Το ΠΑΣΟΚ πάντοτε σεβάστηκε και σέβεται τα κοινωνικά δικαιώματα, τις προσδοκίες των εργαζομένων, το δικαίωμα των νέων γενιών να έχουν ίση μεταχείριση.
Η Ν.Δ. και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση λειτούργησε πάντα και λειτουργεί ευκαιριακά, ανεύθυνα και με την πολιτική της βλάπτει την κοινωνική ασφάλιση και επιδεινώνει τα προβλήματα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ....ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ? Ε-Λ-Ε-Ο-Σ, Σ-Ο-Β-Α-Ρ-Ο-Τ-Η-Τ-Α!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις πρόβλημά σου αλλά είτε σ αρέσει είτε όχι δεν πρόκειται να την φιμώσεις ότι και να πεις ότι και να κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σχόλιο πολιτευτού του ΠΑΣΟΚ αλλά σχόλιο ενός ΜΕΛΟΥΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι το καθήκον του.