Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ο Κ. Γεωργουσόπουλος για το βιβλίο ¨Ιστορία Επτά Μύθων¨ και τον συγγραφέα του Γ. Κατσιμπάρδη


ΥΦΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΟ ΧΑΛΙ …
… με στημόνι τον μύθο, και υφάδι τις ιδέες, τις αξίες, τα ήθη και τους πόθους μιας ξεχωριστής για τον παγκόσμιο πολιτισμό εποχής.

¨Κιβωτό μύθων¨ χαρακτηρίζει το δίτομο βιβλίο ¨Ιστορία Επτά Μύθων¨ ο επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Γεωργουσόπουλος, εκφράζεται δε ιδιαίτερα κολακευτικά για τον συγγραφέα του. Γράφει μεταξύ άλλων: "Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης υφαίνει περίλαμπρο χαλί με στημόνι τον κοινόχρηστο μύθο και υφάδι τις ιδέες, τις αξίες, τα ήθη και τους πόθους μιας ξεχωριστής, για τον παγκόσμιο πολιτισμό, εποχής ".
Παράλληλα ο κορυφαίος αυτός Έλληνας κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, προλογίζοντας τον 2ο τόμο του βιβλίου – που τυπώνεται στον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη και θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου -, διατυπώνει τούτες τις επαινετικές εκτιμήσεις: Τέτοιο έργο θα ανέμενε κανείς από πανεπιστημιακό αρχαιοελληνιστή ή θεατρολόγο. Και όμως το πνευματικό αυτό εργαλείο – απαραίτητο για κάθε μαθητή, φοιτητή, δάσκαλο και πανεπιστημιακό -, έρχεται να μας πλουτίσει από μια ¨απροσδόκητη πηγή¨: ۬ από έναν νομικό, πρώην πρωταθλητή στίβου και πολιτικό, τον Γιώργο Κατσιμπάρδη, που καταπιάνεται με ένα τόσο πλήρες και λιτό, απλό και συνάμα πολυσήμαντο εγχείρημα>>.
(Τον σπουδαίο αυτό πρόλογο του Κώστα Γεωργουσόπουλου, και αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη ¨ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΜΥΘΩΝ¨, θα δημοσιεύσουμε μόλις τυπωθεί από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: