Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

36 ετών ο νεκρός εργαζόμενος-Επαγρύπνηση ζητά το ΚΚΕ


Ενας 36χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απανθρακώθηκε και τρεις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν ελαφρά, σε εργατικό ατύχημα στην υψικάμινο του εργοστασίου.
Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα λίγο πριν τις 7 το πρωί, στο τμήμα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, όπου γίνεται η πήξη του μεταλλεύματος, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το μετάλλευμα, που εκείνη τη στιγμή είχε θερμοκρασία περισσότερο από 3.000 βαθμούς, ξέφυγε από τη σιδηροτροχιά στην οποία μεταφερόταν.
ΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ
Για ένα ακόμα έγκλημα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα και στοίχισε τη ζωή σε έναν 36χρονο άνδρα.
«Το τραγικό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο στο κρεματόριο της Λάρκο. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των εργατών.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες, σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους σε γενική κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
«Οι εργαζόμενοι στη Λάρκο πρέπει να βρεθούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων του εγκλήματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: