Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Δήλωση ΠΑΣΟΚ για την ταλαιπωρία των οδηγών στην Αθηνών-Λαμίας


Κοινή δήλωση του Πολιτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Μαγκριώτη και των Βουλευτών Φθιώτιδας Τόνιας Αντωνίου και Βοιωτίας Βασίλη Τόγια, σχετικά με την απάντηση που έλαβαν από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για την ερώτηση που κατέθεσαν με θέμα: «Ταλαιπωρία των οδηγών από τον ελλιπή σχεδιασμό στην πραγματοποίηση των εργασιών αναβάθμισης της ε.ο. Αθηνών – Λαμίας του ΠΑΘΕ».
Δυστυχώς η κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού αποδέχεται, ότι δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικά τίποτα για να περιορίσει την ταλαιπωρία των πολιτών, γιατί δεσμεύεται από το περιεχόμενο της «σύμβασης παραχώρησης», το οποίο έχει συνυπογράψει με τον παραχωρησιούχο της Ιόνιας Οδού.
Δηλαδή οι πολίτες πληροφορούνται αρμοδίως, πως όταν η κυβέρνηση διαμόρφωνε τους όρους της σύμβασης, είτε δεν ήξερε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν από την υλοποίησή της, είτε ακόμη χειρότερα, γνώριζε αλλά δεν είχε την δυνατότητα να διαμορφώσει μια διαφορετική σύμβαση, με διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα συνέβαλαν και στην ποιοτική ανακατασκευή του οδοστρώματος και στον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών.
Οι πολίτες όμως πρέπει να ενημερωθούν ακόμη, για το ότι:
α) Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει έτοιμο το παράπλευρο δίκτυο πριν ξεκινήσει η ανακατασκευή του οδοστρώματος, κάτι που ακόμα δεν έχει κάνει.
β) Ο παραχωρησιούχος από πέρυσι την Άνοιξη εισπράττει πρόσθετα και ακριβά διόδια και μόλις φέτος στις αρχές του Καλοκαιριού, άρχισε την ανακατασκευή του οδοστρώματος.
Μπορεί να μας εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση περίπου ενός χρόνου;
Ποιανού ευθύνη είναι, του δημοσίου ή του παραχωρησιούχου;
Όσον αφορά την ουσία της σύμβασης παραχώρησης τα χρονοδιαγράμματα και τις δεσμεύσεις του δημοσίου, έχουμε ως ΠΑΣΟΚ ήδη τοποθετηθεί ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων και ειδικότερα των κρυφών υψηλών φόρων που έχει ενσωματώσει η κυβέρνηση στις συμβάσεις αυτές και οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επώδυνοι για την οικονομία και τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών.
Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση έστω και σήμερα να φροντίσει να περιορίσει την ταλαιπωρία των οδηγών".
Να σημειώσουμε ότι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν και σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: