Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Δήλωση Έξαρχου για τις εξαγγελίες του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης



Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, μετά τις σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς διάλογο και χωρίς καμία ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής, επιχειρεί να παρουσιάσει διαχειριστικού τύπου ρυθμίσεις και λογιστικές μεταφορές ενισχύσεων σαν κοσμογονικές επιλογές, που δήθεν θα εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και θα λύσουν τα σοβαρά προβλήματα της ελληνική γεωργίας. Στην πραγματικότητα, όμως, παρακρατεί ποσά από τις επιδοτήσεις των γεωργών, για να τα μεταφέρει γενικόλογα σαν ειδική στήριξη σε μειονεκτικές περιοχές, χωρίς σαφή κριτήρια και χωρίς διαφάνεια.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προβάλλει, επίσης, μεγαλόσχημα την ενίσχυση με 74 εκατ. ευρώ για ασφάλιση πρόσθετων κινδύνων αποκρύπτοντας ότι τα ποσά αυτά περικόπτονται από τους γεωργούς για να διοχετευτούν στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καλυφτούν ταμειακά ελλείμματα και τοκοχρεωλυτικές δόσεις ενός οργανισμού, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περιορίστηκε σε άτολμες αποφάσεις μεταθέτοντας για το μέλλον τις κρίσιμες επιλογές της ΚΑΠ, τις οποίες οι γεωργοί δικαιούνται έγκαιρα να γνωρίζουν.
Οι μεγάλες αλλαγές στον αγροτικό τομέα και στην ύπαιθρο χρειάζονται σχέδιο, έργα και πράξεις και όχι μεγάλα λόγια όπως έχει συνηθίσει η κυβέρνηση τους αγρότες οι οποίοι πλέον δεν την εμπιστεύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: