Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για το ατύχημα στη Λάρκο



Το εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργαζόμενου και τον τραυματισμό άλλων τριών συναδέλφων του, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ατυχημάτων που σημειώνονται με αυξανόμενο ρυθμό την τελευταία περίοδο σε εργατικούς χώρους.
Επιβεβαιώνεται έτσι, με τον πλέον δραματικό τρόπο, γιατί η χώρα μας και στον τομέα αυτό παρουσιάζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ένα από τα πλέον αρνητικά αποτελέσματα με βάση τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Δυστυχώς, με την ανοχή της σημερινής κυβέρνησης και την ανυπαρξία ουσιαστικά ελέγχων στους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι καλούνται και να πληρώσουν την κρίση, για την οποία καμιά ευθύνη δεν φέρουν και να καταβάλουν βαρύ «φόρο αίματος» εξαιτίας της ασυνειδησίας κάποιων εργοδοτών.
Στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και στους τραυματίες συναδέλφους του την αλληλεγγύη μας.
Οι αρμόδιες αρχές πρέπει άμεσα να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: