Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΛΙΒΑΔΟΣΤΡΑ: Θλίψη και οργή στα αποκαϊδια….!!!!


Στο μέτωπο αυτό αγωνίζονταν να εμποδίσουν την εξάπλωση της φωτιάς πυροσβέστες με 18 οχήματα και εθελοντές ενώ η αστυνομία διέκοψε έγκαιρα την κυκλοφορία προς το Καλαμάκι και τον Αγ. Βασίλειο.
Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή δεν έγιναν ρίψεις νερού από αέρος καθώς όλα τα εναέρια μέσα είχαν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες στην Αττική.
Μόνο το μεσημέρι της Κυριακής και παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων ένα ελικόπτερο τύπου έρικσον πραγματοποίησε λιγοστές ρίψεις και στην συνέχεια αποχώρησε με αποτέλεσμα η φωτιά τα ξημερώματα της Δευτέρας να περάσει τον Κιθαιρώνα και να απειλεί Βίλια και Πόρτο Γερμενό.
Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και κυρίως αυτοί που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη τόνισαν ότι αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
«Κατανοούμε ότι στην Αθήνα κάηκαν σπίτια. Οι δικές μας περιουσίες δεν κάηκαν; Σπίτια και ελαιόδεντρα έγιναν στάχτη. Ζητούσαμε ελικόπτερα και αεροπλάνα αλλά δυστυχώς κανείς δεν μας άκουσε» έλεγαν με θλίψη οι κάτοικοι του Αγ. Βασιλείου και της γύρω περιοχής.
Ωστόσο στάχτη έγινε και ένα μεγάλο μέρος του πευκοδάσους της περιοχής, ενός από τα ωραιότερα στη Βοιωτία τα οποία έφταναν πριν από την καταστροφική πυρκαγιά μέχρι την θάλασσα….

Δεν υπάρχουν σχόλια: