Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοικτή Επιστολή Ι.Τ.Α.Π προς όλα τα κόμματα


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ- ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

Με την παρούσα επιστολή οι υπογράφοντες ενεργοί πολίτες και σύλλογοι ζητάμε από όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν σχετικά με τις ερωτήσεις που απευθύνουμε και να δηλώσουν συγκεκριμένα με τι τρόπους σκοπεύουν να παρέμβουν και τι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα πάρουν τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά για την επίλυση του περιγραφόμενου προβλήματος στις περιοχές του Ασωπού ποταμού και στην Εύβοια, στους Δήμους Μεσσαπίας και Ληλαντίων.
Σήμερα, μετά από δυο χρόνια απραξίας της κεντρικής και τοπικής /περιφερειακής Διοίκησης και πλήρους αποτυχίας της να διαχειριστεί με υπεύθυνο τρόπο το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στις περιοχές του Ασωπού εξαιτίας της συνεχιζόμενης βιομηχανικής ρύπανση των νερών της περιοχής, και που εμείς περιγράφουμε ως «Τραγωδία του Ασωπού», αντικρίζουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Μετά από πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών αποκαλύφθηκε η τοξική ρύπανση των νερών, στην περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας (υδατικό διαμέρισμα 07-24, των Δήμων Μεσσαπίας, Ληλαντίου και Χαλκίδας). Ποια είναι η απάντηση της Διοίκησης, κεντρικής και τοπικής; Ποια είναι η απάντηση από αυτούς που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι φύλακες των Δημόσιων αγαθών και της υγείας των κατοίκων: ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ! Παρόλο που είναι γνωστό το μέγεθος της βλάβης η Διοίκηση προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να ρίξει στάχτη στα μάτια των κατοίκων. Καθώς τα γεγονότα προχωρούν η γνώση του προβλήματος διαχέεται στην τοπική κοινωνία της Εύβοιας. Ένα είναι σίγουρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλου μεγέθους πρόβλημα ρύπανσης νερών που συνδέεται άμεσα με προβλήματα ανθρώπινης υγείας.
Περισσότερα στο ASOPOS SOS

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για Το προβλημα της ρυπανσης του Ασωπού εχει δρομολογηθεί λύση.Μετα τις εκλογές θα δοθεί η δέουσα απάντηση στους μαυρους μαιντανούς των ΜΜΕ . Η πολιτεία είναι παρούσα.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτεία όπως και η κυβέρνηση καραμανλή είναι απούσα. Γι αυτό και ο κόσμος θα την στείλει στον αγύριστο!
Το..."Εθνικό θέμα Ασωπού" κατά τον Υπουργό σας κ. Σουφλιά έγινε Εθνική κοροιδία και αηδία!
Ουστ λαμόγια....

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις εκλογές την λύση μπορείτε να την κάνετε καλάμι! Αλλά προσέξτε κατά το καβαλίκεμα διότι δεν ξέρεις που μπορεί να σφηνωθεί.
Μετά τις εκλογές αποφασίστε να διώξετε τους κοπρίτες που σας διέλυσαν και μετά σχεδιάστε την λύση, που δεν δώσατε, ως αντιπολίτευση.
ΟΥΣΤ, ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

ΙΤΑΠ
μόνο αν κανετε ενα δικο σας κομμα θα δοθει λύση. αλλα μονο φωνη και ανταρα εισαστε.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου ανεξάρτητα απο το τι πιστεύει ο καθένας μας, η κατάσταση του Ασωπού είναι για κλάματα.
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί και καθόμαστε και πίνουμε την σαβούρα που μας ποτίζουν. Η κυβέρνηση του Κωστά Καραμανλή δεν έδωσε καμία απολύτως λύση.
¨ολα έγιναν για τα μάτια του κόσμου.
Θα θυμάσαι ότι έριξαν χιλιάδες κυβικά νερού για να φανεί στις κάμερες καθαρό το ποτάμι.
Αλλά ένας πολιτικός δεν είχε τα κότσια να πάει με δική του κάμερα να πάρει εικόνες και να ξεφτυλίσει όλη την ξεφτυλισμένη βουλή